Κεραυνοί από τον Σάκη Μουστακίδη μετά την λήξη του ματς στην Ερμούπολη

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Καταπέλτης ήταν ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης για την υπόθεση Κασαμπαλή, αμέσως μετά την λήξη του αγώνα-παρωδία στην Σύρο. Ανάμεσα στα άλλα που είπε, σχολίασε ότι είναι λάθος η φράση “εκεί που αρχίζει η λογική ξεκινά ο στρατός”, καθώς πλέον η σύγχρονη εκδοχή της οφείλει να είναι “εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει η ομοσπονδία βόλεϊ”.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάκη Μουστακίδη στον Παντελή Λώλη και τη Nova:

“Συγχαρητήρια στα παιδιά του Εθνικού. Δεν περίμενα ποτέ να αντιμετωπίσω τέτοια κατάσταση και να παίξουμε χωρίς πασαδόρο. Συγχαρητήρια και στην Σύρο για τη νίκη της, προφανώς και δεν φταίνε σε τίποτα. Τελείωσε ο πρώτος γύρος με πίκρα. Είμαι πικραμένος και απογοητευμένος από την Ομοσπονδία. Και το λέω ευθέως. Δεν μπορεί να λείπει ο πασαδόρος από έναν σημαντικό αγώνα μόνο και μόνο για να είναι στην προπόνηση.

Το κύτταρο του βόλεϊ και όλων των εθνικών ομάδων είναι τα σωματεία. Αυτά βγάζουν τους παίκτες. Δεν αρνηθήκαμε ποτέ να στείλουμε τον αθλητή στην Εθνική. Μετά τον τραυματισμό του Κίσιτς στο ματς με Παναθηναϊκό προέκυψε το πρόβλημα και αμέσως κάναμε το σχετικό αίτημα. Είχαμε θετική ανταπόκριση από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, τον Αχιλλέα Μαυρομάτη. Εγώ ο ίδιος μίλησα μαζί του και με πήρε τρεις ώρες μετά και μου είπε ότι “αρνούνται οι προπονητές μου να δώσουν άδεια στον παίκτη σου και δεν μπορώ να κάνω τίποτα γιατί θα τους χάσω”.

Μετά ξεκίνησε μια διαδικασία μέχρι και χθες, ενώ ο Κασαμπαλής ήταν στην ομοσπονδία, μας ενημέρωσε να του βγάλουμε εισιτήριο να έρθει με πλοίο, να παίξει τον αγώνα και να επιστρέψει. Γίνονταν προσπάθειες. Τελικά πέντε η ώρα μάθαμε ότι πάει Μεγαλόπολη για τις προπονήσεις της Εθνικής αφού δεν του δόθηκε άδεια. Αυτός ο εγωισμός μας πάει πίσω.

Η ΕΣΑΠ έπρεπε να αναβάλει το παιχνίδι. Το καταστατικό βέβαια δεν προβλέπει κάτι τέτοιο. Αλλά και εμείς δεν ζητήσαμε αναβολή γιατί ξέραμε τα προβλήματα, έχουμε εκλογές, έχουμε ευρωπαϊκούς αγώνες, δεν υπάρχουν ημερομηνίες.

Κάποιοι δεν αγαπάν παραπάνω την Εθνική όσο εμείς. Ο Εθνικός έχει προσφέρει τα μέγιστα στις Εθνικές Ομάδες. Δεν μπορείς όμως να τιμωρείς τα σωματεία σαν και το δικό μας, επειδή βγάζει παιδιά στην Εθνική Εφήβων, Παίδων κλπ…

Είναι παράλογο αυτό που έγινε και δε νομίζω να συμβαίνει πουθενά αλλού στον κόσμο. Ούτε σε Πολωνία, Ιταλία, Ρωσία, δεν θα γινόταν οπουδήποτε. Για μια μέρα ζητήσαμε τον παίκτη να αγωνιστεί σε έναν ανταγωνιστικό αγώνα.

Είναι και αντισυναδελφικό. Μίλησα με τον κ. Δρίκο και μου είπε ότι δεν μπορεί. Μάλιστα μου πρότεινε να εχω στην ομάδα Τσελλιο και Χαραλαμπίδη για να υπάρχει δεύτερος παίκτης και να μπορώ να πάρω αναβολή.

Εκπροσωπούμε μια πόλη. Καθε βδομάδα εχουμε χιλιους φιλάθλους, κάθε εβδομάδα την μεγαλύτερη προσέλευση. Τι θα πούμε στον κόσμο μας; Δεν μας προστάτευσε η Ομοσπονδία.

Μάθαμε μικροί ότι εκεί που σταματα η λογική ξεκινά ο στρατός, είναι όμως λάθος. Εκει που σταματά η λογική ξεκινά αυτή η ομοσπονδία.

Δώσαμε 7 χιλιάδες να ρθουμε στη Συρο γιατί; Για αυτήν την παρωδία; Παράλογο ειναι να ζητάμε τον Κασαμπαλή για αγώνα ενώ ήταν κάτω για μια προπόνηση; Δεν ήταν τόσο τραγικό. Δεν ήταν τόσο παράλογο αυτό που ζητήσαμε.

Δεν ήταν η πραγματική εικόνα αυτής της ομάδας, αυτή που είδατε. Αλλοι γελάνε, αλλοι κλαίνε, ο καθένας αντιδρά διαφορετικά. Ομως κάθε παίκτης θέλει να κερδίζει.

Καποια στιγμή σκέφτηκα να βγάλω δελτίο και να ‘ρθω να παίξω. Δεν το εκανα γιατί θα ξεφτύλιζα το βόλεϊ. Και το βόλεϊ είναι κάτι που το αγαπάω και μου έχει δώσει και εμένα ψωμί, το έχω τιμήσει και με έχει τιμήσει.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας έπρεπε να δώσει λύση. Να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αυτά δεν θα συνέβαιναν ούτε επί Μπελιγράτη ούτε επί Προσαλίκα. Ζητάμε εναν παικτη 19 ετών να παίξει σε έναν αγώνα τηλεοπτικό, να τον θαυμάσουν και αυτοί και ειοσπράξαμε άρνηση.

Ειναι μια μελανή μέρα για το ελληνικό βόλεϊ και θα μείνει στην ιστορία. Εγώ προσωπικά δεν έχω κοιμηθεί. Ακόμα και ο αθλητής δεν είναι σε καλή κατάσταση και δεν φταίει σε τίποτα, τον βάλαμε στη μέση.

Δεν ξέρω αν αξίζει να ασχολούμαι άλλο. Και δεν  ξέρω τι δικαιολογία θα πει η ομοσπονδία απέναντι σε μια πόλη που έχει το βόλεϊ σημαία.

Λυπάμαι. Είναι ντροπή αυτά που έγιναν για το ελληνικό βόλεϊ. Θα μπορούσα να μιλάω με τις ώρες αλλά περισσότερο κακό θα κάνουμε παρά καλό στο άθλημα που αγαπάμε όλοι, για αυτό σταματάω εδώ….”