Η αποκρυπτογράφηση της ανακοίνωσης Πανόπουλου για τον “θείο” και τα “εργαλεία”

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Κάποιοι άρχισαν να κατεβάζουν λεξικά ψάχνοντας τυχόν κρυμμένα νοήματα πίσω από τις λέξεις και τις ερμηνείες που αυτές έχουν. Η ουσία είναι πως με μια ακόμα επική ανακοίνωση, ο Χρήστος Πανόπουλος έστρεψε επάνω του τα βλέμματα, παραμονές του «Ελ Θράκικο».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «ΑΜΑΝ ΘΕΙΟ, ΤΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ!!!». Είναι γραμμένη με κεφαλαία γράμματα και δεν εκφράζει ερώτημα, έστω και ρητορικό, αφού δεν υπάρχει ερωτηματικό. Αντιθέτως, με τρία θαυμαστικά και χωρίς αποσιωπητικά, είναι προφανές ότι εκφράζει έκπληξη – θαυμασμό.

Ως «εργαλεία» στην αργκό ποδοσφαιρική διάλεκτο είναι γνωστοί οι διαιτητές, επειδή χρησιμοποιούνται από τους ισχυρούς παράγοντες. Σύσσωμος ο ηλεκτρονικός Τύπος έχει εκτιμήσει ότι με την ανακοίνωσή του, ο Πανόπουλος εκφράζει την δυσαρέσκειά του για τον διαιτητή Αμπάρκιολη, που ορίστηκε από την ΚΕΔ στο τοπικό ντέρμπι της Δευτέρας με τον Πανθρακικό, καθώς και τους βοηθούς τους Γρεβένη και Σίπκα. Άλλωστε ήταν ο διαιτητής του προ διετίας Λεβαδειακός – Skoda Ξάνθη, όταν ο Πανόπουλος είχε εκδώσει επτά ανακοινώσεις κατά την διάρκεια του αγώνα (αποτελεί το ρεκόρ της). 

Ωστόσο απορία προκαλεί ο χρόνος, καθώς οι ορισμοί έχουν γίνει από την περασμένη Τρίτη και ο Χρήστος Πανόπουλος δεν μας έχει συνηθίσει σε αντανακλαστικά καθυστέρησης πέντε ημερών.

Κατόπιν πάντως των ανωτέρω, είναι εύκολο να καταλάβουν όλοι ποιος είναι ο «Θείος» της ανακοίνωσης! Άλλωστε, την απάντηση την έχει δώσει ο ίδιος ο Πανόπουλος, περίπου ένα μήνα πριν, διαμαρτυρόμενος για την διαιτησία στην αναμέτρηση της Ξάνθης με τον ΠΑΟΚ. «ΘΕΙΟ, συντοπίτη ΓΚΙΡΤΖΙΚΗ ήμαρτον και βοήθεια συνάμα», έγραφε τότε, παρά την τεσσάρα της Skoda στον δικέφαλο του Βορρά.

Κατά συνέπεια, ο «Θείος» είναι ο «συντοπίτης» νυν πρόεδρος της ΚΕΔ και υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, όχι ο «θείος» της Παράγκας Νο 1, όπως θυμήθηκε ο Κυριάκος Θωμαΐδης στο μπλογκ του. Τότε έγραφε ο γνωστός δημοσιογράφος«Φαίνεται πως ξέχασε ο Χρ.Πανόπουλος ότι ο ίδιος είχε τοποθετήσει πρόεδρο της ΠΑΕ Ξάνθη τον νυν πρόεδρο της ΚΕΔ Γ.Γκιρτζίκη την εποχή που μεσουρανούσε ένας άλλος”θείος”. Τότε που ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης συνδιαλεγόνταν με “περίεργους”».

Σήμερα, με αφορμή τη νέα ανακοίνωση, ο ίδιος δημοσιογράφος έγραψε, εξαπολύοντας βολές τόσο κατά του Γκιρτζίκη όσο και κατά του Πανόπουλου: «Ανακοίνωση της Ξάνθης για τον ορισμό Αμπάρκιολη από την ΚΕΔ του Γ.Γκιρτζίκη. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ υπερασπίζεται το δικαιωμα του να παραμένει στην ΚΕΔ, δηλώνοντας ότι ο ίδιος δεν ορίζει διαιτητές(!). Προφανώς δεν έχει ενδιαφέρον ότι προΐσταται των ορισμών. Όσο για τον Χρ.Πανόπουλο, μήπως ήρθε η ώρα να κάνει δημόσια την αυτοκριτική του για την επιλογή του Γ. Γκιρτζίκη στην προεδρία της Ξάνθης;».

Σε κάθε περίπτωση, ο Πανόπουλος με τον γνωστό αινιγματικό και αλληγορικό του τρόπο, φρόντισε παραμονές του ντέρμπι να ταράξει τα νερά. Είναι γνωστό ότι η κόντρα του με τον Γιώργο Γκιρτζίκη καλά κρατεί – και πλέον έχει επεκταθεί και στις εκλογές της ΕΠΣ Ξάνθης που θα διεξαχθούν σε ενάμισι μήνα. Το σίγουρο είναι ότι με την ανακοίνωση αυτή, ο Πανόπουλος εννοεί περισσότερα από όσα γράφει και στέλνει κάμποσα μηνύματα σε αρκετές πλευρές. Το ζήτημα είναι αν θα υπάρξει απάντηση από κάποια από αυτές, να ανάψουν και άλλο τα αίματα…