Θέατρο Σκιών! Για… «καραγκιόζηδες» κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του ο Εθνικός

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Σκληρότατη ανακοίνωση για το θέμα που έχει προκύψει με τον Σταύρο Κασαμπαλή εξέδωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Με αυτήν, παίρνοντας την σκυτάλη από την αντίστοιχη της ΕΣΑΠ, επιτίθεται στην ΕΟΠΕ και τους ομοσπονδιακούς προπονητές και κάνει λόγο για “Θέατρο Σκιών” με πρωταγωνιστές μάλιστα όχι έναν αλλά πολλούς “καραγκιόζηδες”.

Η ανακοίνωση που έχει τον τίτλο “Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα” έχει ως εξής:

Ο σοφός λαός μας όταν βγάζει τις παροιμίες δεν είναι τυχαίο,αλλά προέρχονται από γεγονότα τα οποία στιγματίζουν την ζωή ή και κάποιους ανθρώπους .

Στην περίπτωσή μας βέβαια δεν είναι μόνο μία παροιμία που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά πλήθος άλλων , όπως «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» , «ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε» κ.λ.π.  

Ωστόσο εκείνο που ταιριάζει πιστεύουμε απόλυτα στην περίπτωσή μας, είναι «του κουτρούλη ο γάμος»  που ανεβαίνει στο θέατρο σκιών της ΕΟΠΕ με πρωταγωνιστές όχι έναν , αλλά πολλούς καραγκιόζηδες .

Και είμαστε πολύ περίεργοι  εδώ στην Ακριτική Αλεξανδρούπολη (που  το βόλλεϋ είναι τρόπος ζωής για όλους μας) να δούμε ποιοι από τους πρωταγωνιστές θα έχουν την ευθιξία να αντιδράσουν .  

Για να μπαίνουν τα πράγματα σε μια σειρά , από την αρχή ξεκαθαρίζουμε ότι ο Εθνικός δεν ζήτησε καμία αναβολή αγώνα  εγγράφως από την  ΕΣΑΠ παρά μόνο προφορικά, για το αν μπορούσε να γίνει αυτή η διευκόλυνση , λόγω του σοβαρού γεγονότος ότι η ομάδα στο περισσότερο πολυδάπανο ταξίδι της σεζόν καλείται να αγωνιστεί χωρίς πασαδόρο, αφού ο βασικός Ζάρκο Κίσιτς είναι τραυματίας και νοσηλεύεται και ο δεύτερος πασαδόρος της ομάδας κλήθηκε στις 2/1 να ενσωματωθεί στην Εθνική Εφήβων για προετοιμασία .

Παρόλα αυτά η ΕΣΑΠ αντέδρασε αμέσως κι έκανε τις απαραίτητες ενέργειες , αλλά ήταν ανέφικτη η αναβολή του αγώνα στη Σύρο (λόγω του ότι ήδη ο Εθνικός βρίσκεται στη Σύρο και ότι ο αγώνας είναι τηλεοπτικός) .

Ο Εθνικός ζήτησε ολιγόωρη ειδική άδεια για τον παίκτη Σταύρο Κασαμπαλή από την ΕΟΠΕ ώστε να αγωνιστεί το Σάββατο 3/1 με την ομάδα στην Σύρο και την Κυριακή 4/1 να ενσωματωθεί στην Εθνική ομάδα. Μάλιστα εκτός του ότι το συγκεκριμένο ταξίδι είναι το πλέον πολυδάπανο για την ομάδα μας ,είχε και την δυσκολία και ιδιαιτερότητα να μην υπάρχουν εισιτήρια λόγω των εορτών και μάλιστα η ομάδα να επιστρέφει στην  έδρα της την Δευτέρα 5/1 . Ωστόσο όμως με πολύ δυσκολία εξασφαλίσαμε εισιτήριο επιστροφής για την Αθήνα για τον Κασαμπαλή, την Κυριακή το πρωί 4/1 .

Το πρόβλημα του Εθνικού ήταν ειδικό και όχι γενικό κι έτσι έπρεπε να αντιμετωπιστεί από την ΕΟΠΕ και κάθε αρμόδιο κι έτσι το ζητήσαμε . Αντί εξεύρεσης λύσης από την ΕΟΠΕ με παροχή ολιγόωρης άδειας είχαμε δημοσίευση επιστολών, δυστυχώς όμως σε μέρα και ώρα όχι απλά ακατάλληλες , αλλά απαγορευτικές και οποιασδήποτε αντίδρασης , αφού εστάλησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 15:09 μμ, τόσο στον Εθνικό όσο και στην ΕΣΑΠ .

Επειδή το θέατρο παραλόγου συνεχίστηκε, με τον Εθνικό να ζητάει μόνο ολιγόωρη άδεια για τον παίκτη του , κάποιοι καλοθελητές του παραπάνω θιάσου ενημέρωναν τον αθλητή και συγγενείς του για τις συνέπειες της μη ενσωμάτωσής του  στην Εθνική .

Όλα παρερμηνεύονται και παρεξηγούνται και φυσικά δεν υπάρχει ίχνος σεβασμού σε ένα σωματείο που υπηρετεί το άθλημα δεκαετίες ολόκληρες και τροφοδοτεί συνεχώς με παίκτες όλα τα επίπεδα των Εθνικών ομάδων (όσο τελικά κι αν αυτό δεν αναγνωρίζεται ).

Ωστόσο η αναλγησία της Ομοσπονδίας εξώθησε τα πράγματα στα άκρα και θεωρούμε ότι προσβάλλεται άμεσα τόσο η νοημοσύνη μας όσο και η ιστορία του Συλλόγου μας από ανθρώπους  που δείχνουν μόνο την εμπάθειά τους απέναντί μας . 

Αλήθεια κύριοι της ΕΟΠΕ και Ομοσπονδιακοί Προπονητές εκτός από την πιπίλα της γενικότητας και των ισχυόντων κανόνων, έχετε το σθένος και τα προσόντα να μας πείτε γιατί δεν δώσατε άδεια στον παίκτη μας και οδηγείτε έναν αγώνα σε διακωμώδηση του αθλήματος , αφού αναγκάζετε μια ομάδα να αγωνιστεί χωρίς παίκτη στην βασικότερη θέση ?

Είναι βαρύ κι αβάσταχτο για εσάς να ικανοποιήσετε αίτημα μιας ομάδας της περιφέρειας και να σεβαστείτε τον κόπο και τα χρήματα που βάζουν κάποιοι ώστε να κρατήσουν ψηλά τον πήχη του αθλήματος και κατ’ επέκταση να έχετε κι εσείς δουλειά ?

Και μην βιαστείτε να μας κατηγορήσετε ότι εμποδίζουμε το έργο σας , αφού ο παίκτης δεν μένει άπραγος, αλλά απεναντίας αγωνίζεται σε έναν πολύ δυνατό αγώνα πρωταθλήματος κι αν θέλατε θα μπορούσατε να τον παρακολουθήσετε κι από την τηλεόραση .

Αποτελεί ή όχι  αλλοίωση του αποτελέσματος του αυριανού αγώνα , η πραγματικά μεροληπτική απόφασή σας να κρατάτε έναν παίκτη επί 4 ώρες στα γραφεία της Ομοσπονδίας και τελικά η απόφαση για άρνηση παροχής άδειας  να μας γεμίζει αποτροπιασμό , αποστροφή και αηδία για μια Ομοσπονδία που αρέσκεται να μετακυλύει τα βάρη και τις ευθύνες της σε άλλους και να νιώθει πάντα θιγμένη , ενώ ταυτόχρονα οι Ομοσπονδιακοί προπονητές είναι αυτοί που πραγματικά αποφασίζουν και διατάζουν και όχι ο Εθνικός όπως μας κατηγορήσατε τις προηγούμενες μέρες .

Τελειώνοντας θεωρούμε ότι αν επρόκειτο για σωματείο του κέντρου ή της συμπρωτεύουσας , η συμπεριφορά σας θα ήταν διαφορετική ,όπως έχετε ήδη αποδείξει σε ίδια περίπτωση το 2012, όπου παίκτες κεντρικών ομάδων δεν συμμετείχαν σε κλιμάκιο εδώ στην Αλεξ/πολη, χωρίς μάλιστα να είναι βασικοί στις ομάδες τους .
Αυτό το εκλαμβάνουμε ξεκάθαρα ως μεροληψία απέναντί μας από τους Ομοσπονδιακούς οι οποίοι ξαφνικά αποφάσισαν να είναι «αντικειμενικοί» απέναντι στον Εθνικό .

 

Λίγος σεβασμός σε Ιστορία , Ονόματα , Συλλόγους και παράγοντες που ματώνουν παντιοτρόπως και ζητούν το ελάχιστο δεν βλάπτει , απεναντίας ωφελεί .