Πυρά Αλαφούζου κατά Γκιρτζίκη με ογκώδη ανακοίνωση

Ανταπόκριση απο την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

– Με μια καταγγελτική και ογκώδη ανακοίνωση η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επιτέθηκε στον ξανθιώτη πρόεδρο της ΚΕΔ και υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη, για τον ορισμό του Αρετόπουλου στον αγώνα των «πράσινων» κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Με το τέλος του 2014 διαπιστώσαμε για μία φορά ακόμη ότι η έννοια του ασυμβίβαστου είναι προφανώς άγνωστη στα στελέχη της ΕΠΟ. Ο Γιώργος Γκιρτζίκης, ενώ ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της ΕΠΟ, συνεχίζει να επιλέγει διαιτητές ως προεδρεύων της ΚΕΔ.

Μιας ΚΕΔ, που μετά την απομάκρυνση του Χιού Ντάλας επανήλθε στο καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας έχοντας ως επικεφαλής στέλεχος, που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, συγκαταλέγεται μεταξύ κακουργηματικά διωκόμενων στελεχών δυνάμει εισαγγελικής έρευνας για την κάρτα υγείας.

Ο ορισμός του Αλέξανδρου Αρετόπουλου στα Γιάννινα έρχεται να εντείνει το κλίμα και να επιβεβαιώσει πως η μεμονωμένη παραίτηση του Γιώργου Σαρρή δεν ισοδυναμεί με καμία κάθαρση.

Θα γνωρίζει ασφαλώς ο κ. Γκιρτζίκης ως παλαιό στέλεχος της ΕΠΟ ότι ο συγκεκριμένος ρέφερι πριν δυο χρόνια στα Χανιά αλλοίωσε, κατά γενική ομολογία, το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Πλατανιά, ενώ φέτος στο ίδιο ματς έκανε παγκόσμιο ρεκόρ υποδεικνύοντας μόλις ένα φάουλ υπέρ της ομάδας μας.

Εχει «πρωταγωνιστήσει» δε και ως τέταρτος διαιτητής, στο γνωστό και μη εξαιρετέο ντέρμπι του 2011, μη καταγράφοντας τα επεισόδια σε βάρος των παικτών μας. Είναι κοινός τόπος πόσο αριστοτεχνικά έμαθαν να σφυρίζουν κάποιοι διαιτητές τα τελευταία χρόνια για να συνδράμουν στο σκοπούμενο αποτέλεσμα.

Τα προφανή (ανύπαρκτα πέναλτι ή οφσάιντ) χρησιμοποιούνται σε απόλυτη ανάγκη. Τον εκλεπτυσμένο τρόπο αποτελούν τα φάουλ που δίνονται ή δεν δίνονται για να αποτρέψουν ομάδες να αναπτύξουν το παιχνίδι τους.

Είναι σημαντικό ότι η ποινική δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει να ξετυλίγει το κουβάρι της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο δρόμος όμως είναι ακόμη μακρύς, γιατί φαίνεται πως υπάρχουν πρωταγωνιστές και δευτεραγωνιστές που είτε συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι είτε δίνουν τον τελευταίο λυσσαλέο αγώνα τους, αδικώντας και εκείνα τα στελέχη και διαιτητές που ανταποκρίνονται στο καθήκον τους με συνέπεια, αντικειμενικότητα και σοβαρότητα.

Ευχόμαστε το 2015 να φέρει την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για την οποία ο Παναθηναϊκός δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να μάχεται, συνδράμοντας την ποινική δικαιοσύνη να ερευνά κάθε τι, που δείχνει να αποτελεί συνέχεια ενός διεφθαρμένου παρελθόντος με στοιχηματισμούς και παράνομα οφέλη εκατομμυρίων ευρώ μέχρι να αποκαλυφθούν όλοι οι συνένοχοι.

Αυστηρή δίκαιη διαιτησία και διεξαγωγή όλων των παιχνιδιών σε συνθήκες «50-50» είναι η ευχή για την ελληνική διαιτησία και ο μοναδικός δρόμος, τον οποίο οι “καθαροί” διαιτητές που τον ακολουθούν δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν»