Μπλοκ Εθνικής στον Εθνικό με Κασαμπαλή! Παίρνει την θέση του ο… Μουστακίδης (!!!;)

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Οριστικά χωρίς πασαδόρο τον Σταύρο Κασαμπαλή ταξίδεψε το μεσημέρι αεροπορικώς ο Εθνικός από την Αλεξανδρούπολη στην Σύρο για το σαββατιάτικο παιχνίδι της 11ης και τελευταίας για τον πρώτο γύρο αγωνιστικής με τον Φοίνικα. Ο νεαρός άσος ενσωματώθηκε κανονικά το μεσημέρι στην αποστολή της Εθνικής Εφήβων στην Αθήνα, με την Εβρίτικη ομάδα να πραγματοποιεί μια μεγάλη έκπληξη για να καλύψει το κενό.

Βλέπετε, ενώ ωστόσο υπήρχε εκτίμηση ότι θα υπάρξει άδεια από την ΕΟΠΕ ώστε να πάρει το καράβι, να πάει στην Σύρο και να αγωνιστεί στην αναμέτρηση, τελικά ο ομοσπονδιακός προπονητής Σωτήρης Δρίκος τέτοια άδεια δεν έδωσε και έτσι ο Εθνικός θα παίξει σε ένα κρίσιμης βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι χωρίς πασαδόρο. 

Και αυτό γιατί ο Ζάρκο Κίσιτς που αποτελεί τον βασικό πασέρ της ομάδας του Εθνικού είναι ως γνωστόν τραυματίας. Ταλαιπωρείται από πρόβλημα στη μέση, έβγαλε μάλιστα και μαγνητική την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και θα ξεκινήσει ξανά προπονήσεις από εβδομάδα με στόχο να συμμετάσχει στον αγώνα της πρεμιέρας του δεύτερου γύρου με τον Άρη.

Όσο και αν μέχρι τις πέντε το απόγευμα υπήρχαν εκτιμήσεις ότι ο Κασαμπαλής θα πάει στις Κυκλάδες, τελικά δεν δόθηκε η άδεια από τον Σωτήρη Δρίκο και έτσι ο Κασαμπαλής, που περίμενε το σήμα για να πάει στον Πειραιά και να πάρει το καράβι, επιβιβάστηκε στο λεωφορείο που μεταφέρει τους παίκτες στην Μεγαλόπολη, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση της προετοιμασίας της Εθνικής ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου.

Ο Εθνικός είναι δυσαρεστημένος με την διοίκηση της ΕΟΠΕ και με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Σωτήρη Δρίκο και αναμένεται να βγάλει ανακοίνωση επί του θέματος, για το οποίο δεν είναι άμοιρη ευθυνών και η ΕΣΑΠ που δεν προχώρησε στην έγκαιρη αναβολή του παιχνιδιού, κάτι που η ΕΟΠΕ είχε προτείνει ως γνωστόν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν μπορεί πλέον να συμβεί, αφού ο Εθνικός βρίσκεται ήδη στο νησί ενώ τα συνεργεία της Nova επίσης αναχωρούν για τις Κυκλάδες.

Οι πρώτες σκέψεις αναφέρουν ότι ο Μουστακίδης το πιθανότερο είναι να αφήσει ελεύθερους τους παίκτες του να παίξουν όπως θέλουν στο παιχνίδι, με κάποιες πρώτες σκέψεις να ακούγονται για χρησιμοποίηση του Δαρίδη στην θέση του πασαδόρου και μοιραία του Κοντοστάθη να γίνεται βασικός λίμπερο. Ωστόσο αυτό το σενάριο κολλάει στο πρόβλημα ότι δεν υπάρχει εμφάνιση στα μέτρα του Δαρίδη! 

Γίνονται και άλλες σκέψεις, αλλά η πραγματικά πιο απίστευτη θα είναι να δούμε τον Μουστακίδη αφήνει το σακάκι, να ξαναφοράει τις φόρμες και να μπαίνει ο ίδιος στον αγωνιστικό χώρο ως βασικός πασαδόρος. Είναι μια λύση, εν πολλοίς εμπνευσμένη από τον Καζαμία του ThrakiSportS (όποιος τον έχει διαβάσει θα καταλάβει πολύ καλά τι εννοούμε).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα liberovolley τη θέση του Κασαμπαλή αναμένεται να πάρει ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θανάσης Μουστακίδης (20-1-1962), ο προπονητής δηλαδή της ομάδας, που φέρεται να επανέρχεται στην ενεργό δράση, στην ώριμη ηλικία των 53 ετών!!! 

“Θέλοντας ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης να βγάλει τον Εθνικό από το αδιέξοδο που τον οδήγησε η ΕΟΠΕ με την αδιαλαξία της στο θέμα του Κασαμπαλή αποφάσισε και αφού υπέγραψε δελτίο αθλητή στον Εθνικό το κατέθεσε μαζί με παράβολο 50 ευρώ  !!!! και βγάζει καινούργιο δελτίο, ενώ παράλληλα υπέγραψε και συμβόλαιο που θα κατατεθεί στην ΕΣΑΠ, ώστε να παίξει στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Φοίνικα Σύρου! Όχι η παραπάνω είδηση δεν είναι αστείο ,γιατί η πρωταπριλιά αργεί ,αλλά ο Μουστακίδης πήρε την μεγάλη απόφαση και επειδή το βόλεϊ είναι σαν το ποδήλατο και δεν ξεχνιέται να φορέσει την αθλητική στολή (την έχουν ετοιμάσει στην Αλεξανδρούπολη) και να επανεμφανιστεί. Έτσι τη θέση του πρώτου προπονητή για τον αγώνα του Εθνικού στη Σύρο αναμένεται να αναλάβει ο Ανέστης Γιαννακόπουλος ο οποίος θα δίνει εντολές στον παίκτη Σάκη Μουστακίδη”.

Αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα και γεγονός είναι ότι, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του ThrakiSportS, η σκέψη είναι υπαρκτή αλλά δεν είναι σίγουρο ότι υπάρχουν τα χρονικά πλαίσια για να βγει το δελτίο και να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, αφού η γραφειοκρατική διαδικασία είναι πολύπλοκη και αδύνατο να έχουν ολοκληρωθεί όλα αυτά στις 24 ώρες που απομένουν για την έναρξη του αγώνα…  

Το ρεπορτάζ πάντως τρέχει, αναμένονται ανακοινώσεις και το ThrakiSportS το παρακολουθεί και το καταγράφει…