Αναβάλλονται λόγω του χιονιά όλοι οι αγώνες του κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Παράταση μιας εβδομάδας θα πάρει η έναρξη της σεζόν για το 2015 στην ΕΠΣ Έβρου. Το προσεχές Σαββατοκύριακο δεν είχε αγώνες για τα πρωταθλήματα της Α’ και Β’ Κατηγορίας, είχαν προγραμματιστεί ωστόσο οι αναμετρήσεις για την τρίτη φάση του κυπέλλου.

Ωστόσο μετά από τον χιονιά των προηγούμενων ημερών και το δριμύ ψύχος που επικρατεί σε ολόκληρο τον νομό, κυρίως όμως δεδομένης της επιβαρυμένης κατάστασης των αγωνιστικών χώρων σε όλα τα γήπεδα, η ΕΠΣ Έβρου με απόφασή της το μεσημέρι της Παρασκευής αποφάσισε την αναβολή όλων των αγώνων.

Σε επόμενη συνεδρίαση θα αποφασιστεί αν οι αγώνες του κυπέλλου θα διεξαχθούν εμβόλιμα κάποια Τετάρτη ή αν ενδεχομένως πάνε το επόμενο Σαββατοκύριακο και μεταφερθεί η έναρξη του δεύτερου γύρου στην Α’ Κατηγορία και η ολοκλήρωση του πρώτου στην Β’ Κατηγορία κατά μία εβδομάδα.

Ζήτημα γεννάται ως προς τις ημερομηνίες κυρίως της Α’ Κατηγορίας αλλά και του Κυπέλλου, που οφείλουν να ολοκληρωθούν σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, καθώς για τον μεν πρωταθλητή ακολουθούν τα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική, για τον δε κυπελλούχο οι αναμετρήσεις του Κυπέλλου Ερασιτεχνών (εφόσον λάβει μέρος).

Το πρόβλημα επιδεινώνεται και από το γεγονός ότι στις 25 Ιανουαρίου θα διεξαχθούν εθνικές εκλογές και μοιραία, εκείνη την ημερομηνία, λογικά δεν θα πραγματοποιηθούν αγώνες για τα εθνικά πρωταθλήματα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση της ΕΠΣ Έβρου αφορά μόνο τα τοπικά πρωταθλήματα και δεν επεκτείνεται και στην αναμέτρηση Έβρος Σουφλίου – Πανσερραϊκός που έχει προγραμματιστεί κανονικά για την Κυριακή και η διεξαγωγή της ή μη θα κριθεί από την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, όπως θα τον εκτιμήσει ο διαιτητής.