Προς μείωση των ομάδων στο πρωτάθλημα της Volley League

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Την πρόθεση της ΕΣΑΠ να μειώσει τις ομάδες από το μεθεπόμενο πρωτάθλημα επανέλαβε εκ νέου ο πρόεδρός της Παντελής Ταρνατώρος κατά την παρουσία του στον ραδιοφωνικό σταθμό Σπορ FM και την εκπομπή Playball. Για το τι κρατάει απ’ τη χρονιά, σχολίασε: «Είμαι αισιόδοξος γενικά. Θέλω να κρατήσω τα καλά. Το 2014 ήταν ένας αρκετά καλός χρόνος για το επαγγελματικό βόλεϊ. Κάναμε ένα αξιόλογο πρωτάθλημα το 2013-14. Είχαμε αρκετά προβλήματα το καλοκαίρι, όμως καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε και διοργανώσαμε το φετινό πρωτάθλημα που όσο προχωράει γίνεται ακόμα καλύτερο. Ο κόσμος άρχισε να έρχεται ξανά στο γήπεδο. Όλα θα πάνε καλά».

 

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος είπε: «Τα αστέρια του παρελθόντος δεν υπάρχουν, γιατί τα μπάτζετ έχουν πέσει. Σε μια δύσκολη κατάσταση πιθανόν ισορροπείς και βλέπεις τα λάθη του παρελθόντος, ώστε να μη τα ξανακάνεις. Η εξισορρόπηση που ήρθε έφερε παίκτες καλούς σε όλες τις ομάδες και βγήκαν νέες δυνάμεις απ’ την περιφέρεια. Η ποιότητα δεν είναι όπως το παρελθόν, όμως τότε υπήρχαν δυο με τρεις ομάδες που είχαν μεγάλη διαφορά απ’ τις υπόλοιπες. Καλύτερα λοιπόν να έχουμε έξι, επτά ομάδες που να δημιουργούν ανταγωνισμό, παρά ελάχιστες που θα πρωταγωνιστήσουν. Μέχρι την τελευταία στιγμή υπάρχει αγωνία, ανταγωνισμός και σίγουρα είναι πολύ θετικό».

Για την πιθανότητα να ζητηθούν εγγυητικές επιταγές για να μην υπάρχουν στο μέλλον προβλήματα αντίστοιχα με αυτά που δημιουργήθηκαν αυτό το διάστημα με τηn ΑΕΚ: «Αν ζητούσαμε εγγυητική θα μέναμε με τουρνουά, όχι πρωτάθλημα. Υπάρχουν ομάδες που με αυτό το καθεστώς λειτουργούν άψογα παρά τα προβλήματα. Για τα επόμενα χρόνια είναι δύσκολο να έχουμε δώδεκα φερέγγυες ομάδες. Ένα νούμερο δέκα ομάδων απ’ την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο θα είναι καλύτερό. Γίνεται μελέτη που θα κατατεθεί στο επόμενο ΔΣ, καθώς υπάρχει πίεση και απ’ τους χορηγούς. Αυτούς τους ενδιαφέρουν τα μεγάλα ονόματα, αλλά και η φερεγγυότηττα. Είναι ξεκάθαρο πως τους ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, γι’ αυτό και έχει μπει ρήτρα στα συμφωνητικά, ώστε να γίνεται με αξιοπιστία το πρωτάθλημα».

Για το αν υπάρχει άλλη ομάδα που να αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα με την ΑΕΚ: «Όχι, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Δεν είναι μόνο τα χρέη αλλά και τα λειτουργικά προβλήματα. Η νέα διοίκηση προσπαθεί να βρει λύση. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες, μπορεί να έχουν χρέη, αλλά έχουν και αξιόπιστες ομάδες, παίζουν τους αγώνες και υπάρχει συνεργασία με τους αθλητές. Η Λαμία αντιμετωπίζει προβλήματα αρκετά χρόνια. Ο πρόεδρός της έχει ένα δύσκολο φορτίο, όμως καταφέρνει να καλύπτει παλιές οφειλές και τα φετινά μπάτζετ. Θεωρώ πως η Λαμία δεν θα έχει οικονομικό πρόβλημα».

Για την απουσία διακοπής στο πρωτάθλημα: «Το πρωτάθλημα ξεκίνησε δύο βδομάδες αργότερα. Είμαστε οι τελευταίοι που θα θέλαμε να δημιουργήσουμε προβλήματα στους αθλητές. Επί δυόμισι ώρες προσπαθούσαμε να βρούμε εμβόλιμες ημερομηνίες, όμως υπήρχαν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, η πιθανότητα εκλογών, αλλά και η απαίτηση της ομοσπονδίας στις 5 Μαΐου να αρχίσει η προετοιμασία της Εθνικής. Υπήρχαν πολλές δεσμεύσεις και δεν υπήρχε κανένα περιθώριο. Ήταν μια σκληρή απόφαση, αλλά δεν υπήρχε περιθώριο. Προσπαθούμε ακόμα και στις εκλογές να γίνουν ματς, όπως είχε γίνει στο παρελθόν στο ποδόσφαιρο. Από την άλλη, υπάρχουν πολλοί αθλητές που δουλεύουν πρωινά. Μια εμβόλιμη τους στερεί τη δουλειά τους για 2-3 μέρες. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά».