Photos: Με πολιτικές παρουσίες η καθιερωμένη κοπή της πίτας στον Εθνικό

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Με την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας στα ιστορικά γραφεία του Εθνικού, ξεκίνησε η νέα χρονιά για τον Μουσικογυμναστικό.

 

Η σεμνή τελετή περιελάμβανε εκτός της κοπής και της ανταλλαγής ευχών και ενδιαφέροντες χαιρετισμούς. Ένα μικρό απολογισμό για την χρονιά που πέρασε έκανε ο πρόεδρος Μανώλης Βουκουρεσλής, ο οποίος αναφέρθηκε στις επιτυχίες του σωματείου, αλλά και το όραμα για τη νέα χρονιά. Οπως τόνισε, το μεγαλύτερο πρόβλημα του Εθνικού, αλλά και του αθλητισμού της πόλης είναι η ανάγκη για δημιουργία του νέου κλειστού, ζητώντας τη βοήθεια των τοπικών αρχόντων.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος μίλησε συναισθηματικά για την άμεση συνάρτηση Αλεξανδρούπολης και Εθνικού λέγοντας “δεν ξέρω αν είμαστε Εθνικοί γιατι είμαστε Αλεξανδρουπολίτες ή είμαστε Αλεξανδρουπολίτες γιατί είμαστε Εθνικοί”. Ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος τόνισε την μεγάλη αξία του Εθνικού για την προβολή της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου.

Ο δήμαρχος της πόλης Βαγγέλης Λαμπάκης έκανε απολογισμό της φετινής συνεργασίας Δήμου και Εθνικού, με την οικονομική στήριξη στα τμήματα του σωματείου, την ανακατασκευή των κερκίδων των κλειστού γυμναστηρίου και την ανάλειψη της χρήσης από το Δήμο του πανεπιστημιακού γυμναστηρίου το οποίο μετά την τοποθέτηση νέου τάπητα θα δοθεί για χρήση στις ομάδες της πόλης. Έκλεισε την τοποθέτηση του λέγοντας “παρά τις μεγάλες οικονομικές ανάγκες στη λειτουργία των κοινωνικών δομών του Δήμου, ο Εθνικός θα παραμείνει ψηλά στις προτεραιότητες λόγω της μεγάλης του προσφοράς του στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης”.

Ο Γραμματέας του Εθνικού Γιώργος Μιχελής θύμισε την ανάγκη της προώθησης της συνεργασίας Δήμου Αλεξανδρούπολης και Εθνικού, στο θέμα αξιολόγησης των αθλητικών σωματείων, σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, γεγονός πρωτοποριακό σε όλη την Ελλάδα. Ο Δήμαρχος συμφώνησε και αναμένονται σύντομα τα αποτελέσματα της συνεργασίας. 

Μέλη του Δ.Σ., στελέχη, προπονητές, αθλητές και γονείς των του ΜΓΣ Εθνικού, αλλά και οι φίλοι του, ανανέωσαν το ραντεβού για την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, στην καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας των τμημάτων, αλλά και τις βραβεύσεις για το 2014. Δείτε φωτογραφίες από την επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού:

pitasm4

pitasm18

pitasm12

pitasm19

pitasm16

 pitasm1

pitasm2