Ο ανατρεπτικός Καζαμίας του ThrakiSportS για το 2015!!! Όσα θα γίνουν τη νέα χρονιά!!!

Γράφει το Φλιτζάνι

–  Το 2014 πέρασε, τι θα γίνει όμως στο 2015 που μόλις ξεκίνησε; Αν θέλετε να είστε ενημερωμένοι, απόλυτα διαβασμένοι και μπροστά από τις εξελίξεις, διαβάστε τον ξεχωριστό Καζαμία του 2015 από το ThrakiSportS. Τον ετοίμασε με ιδιαίτερη προσήλωση το “Φλιτζάνι”, που ως γνωστόν αποκαλύπτει το παρασκήνιο και προβλέπει τις εξελίξεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερο συγγραφέα. Απολαύστε τον!!!

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: Ο πρώτος μήνας του χρόνου έχει εκλογές και έτσι οτιδήποτε άλλο περνά σε δεύτερη μοίρα. Οι πολιτικοί αρχηγοί ο ένας μετά τον άλλον έρχονται στα μέρη μας και τάζουν… λαγούς με πετραχήλια. Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, παρουσία Σαμαρά, Τσίπρα, Μπένι, ΓΑΠ και Θεοδωράκη – και φυσικά των ντόπιων πολιτικών ηγετών Λαμπάκη και Παυλίδη. Αντικείμενό της η απουσία αθλητικών χώρων από την Αλεξανδρούπολη. Τζίμας και Μουστακίδης επισημαίνουν ότι ήρθε η ώρα για το «Σπίτι του βόλεϊ», αλλά στην σύσκεψη παρουσιάζονται οι μακέτες για το νέο μεγάλο… ποδοσφαιρικό στάδιο, χωρητικότητας 40.000 θέσεων, που προγραμματίζεται να κατασκευαστεί σε χώρο ανατολικά των Φερών με στόχο να φιλοξενήσει τον τελικό του Euro 2020 που σκοπεύουν να συνδιοργανώσουν Ελλάδα και Τουρκία (ώστε να εξασφαλιστεί και η συμμετοχή των δύο χωρών σε αυτήν, χωρίς κινδύνους αποκλεισμού από τα προκριματικά όπως με την διοργάνωση του 2016 στην Γαλλία). Στους φόβους που εκφράζονται ότι ένα τόσο μεγάλο έργο είναι αχρείαστο, οι τοπικοί άρχοντες φέρνουν το παράδειγμα της Καλλονής που είχε σκοπό να αγωνιστεί στον Έβρο αλλά δεν τα κατάφερε λόγω έλλειψης αθλητικών εγκαταστάσεων. «Είναι βέβαιο ότι αν οι αστέρες της Καλλονής υπό τον κόουτς Ματζούρ έρθουν να αγωνιστούν στον Έβρο, το γήπεδο θα γεμίζει ασφυκτικά σε κάθε αγωνιστική και έτσι θα καλύπτει τα λειτουργικά έξοδά του», υποστήριξαν οι τοπικοί άρχοντες, εξασφαλίζοντας τις πολιτικές υποσχέσεις. Όσο για το νέο κλειστό που είχε εξαγγελθεί ένα χρόνο πριν; Η απάντηση έρχεται από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριάνο: «Ε, εδώ θα σας φτιάξουμε ανοιχτό 40.000 θέσεων, το κλειστό που θα χωράει μόλις 4.000 δεν το έχετε πλέον ανάγκη. Άλλωστε, αν θέλετε, μπορείτε να ακολουθείτε και το παράδειγμα στο πρόσφατο Μουντοβόλεϊ, που φιλοξενούσαν αγώνες σε ποδοσφαιρικά γήπεδα…».

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: Τα πολιτικά κόμματα αδυνατούν να συνεργαστούν για να σχηματίσουν κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να καθυστερούν και οι όποιες επιδοτήσεις του κράτους προς τις ομοσπονδίες. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, ο ξανθιώτης νέος πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης λαμβάνει την ιστορική απόφαση να διακοπούν όλα τα πρωταθλήματα, ώστε να μην παρασύρεται ο κόσμος από τα ποδοσφαιρικά του πάθη και να συνασπιστεί στον κοινό σκοπό να πείσει τα κόμματα να συμφωνήσουν για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Η απόφαση προκαλεί την οργή του ΠΑΟΚ που πιστεύει ότι είναι δάκτυλος Μαρινάκη για να ανακοπεί η πορεία της ομάδας προς τον τίτλο, του Χρήστου Πανόπουλου που εκδίδει ανακοίνωση με την λακωνική φράση «Ήμαρτον θείο Γιώργο» και του… ΣΥΡΙΖΑ, που δια του νέου βουλευτή Χίου Γιώργου Σαρρή ανακαλύπτει πίσω από την απόφαση αυτή πολιτικό δάκτυλο της ΝΔ, στέλεχος της οποίας είναι ως γνωστόν ο Γκιρτζίκης. Τελικά μετά από δυο εβδομάδες αναβολών, η απόφαση αναστέλλεται αλλά ήδη τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας αυτών των αναβολών είναι πολλά και η ολοκλήρωση της χρονιάς αμφίβολη.

ΜΑΡΤΙΟΣ:  Με γκολ του Βασίλη Τοροσίδη η Ελλάδα κερδίζει στην Ουγγαρία και αναπτερώνονται οι ελπίδες για πρόκριση της ομάδας στα τελικά του Euro 2016. Στον αγώνα αυτό, ο άσος της Ρόμα ουσιαστικά εκτελεί χρέη όχι μόνο αρχηγού της ομάδας αλλά και προπονητή, από κοινού με τον Γιώργο Καραγκούνη, καθώς λόγω των εξελίξεων δεν πρόλαβε να προσληφθεί αντικαταστάτης του Ρανιέρι η απόφαση του προέδρου Γκιρτζίκη είναι να αναλάβουν ολοένα και περισσότεροι Θρακιώτες πόστα στην Εθνική. Μάλιστα οι κακές γλώσσες λένε ότι ο «τυπάρας» ενημερώνεται ότι το μέλλον του στην Εθνική θα συνεχιστεί μόνο εφόσον αποδεχθεί την πρόταση Πανόπουλου και πάει στο σπίτι με τα ελικοδρόμια και το γήπεδο γκολφ που του έχει νοικιάσει ο ιδιοκτήτης της Skoda στην Ξάνθη. Οι σχέσεις του τελευταίου με τον Γκιρτζίκη, τον οποίο πριν δέκα χρόνια είχε διορίσει πρόεδρο στην ΠΑΕ, μετά από μεγάλη περίοδο κρίσης περνούν πλέον σε παρεξηγήσιμα καλό επίπεδο, με τους Μαρινάκη, Σαββίδη, Αλαφούζο και Μελισσανίδη να παραμερίζουν τις μεταξύ τους διαφορές και να συνασπίζονται για να αντιμετωπίσουν την επέλαση της Skoda που με ένα απίστευτο σερί και «προκλητική» εύνοια από την διαιτησία, χτυπάει πλέον ανοιχτά το πρωτάθλημα από τους μεγάλους.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Την ώρα που η Ξάνθη σαρώνει, ο Πανθρακικός ματώνει. Η ομάδα της Κομοτηνής δεν μπορεί με τίποτα να ορθοποδήσει και βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Πολλοί θυμούνται τους υποβιβασμούς της Λάρισας του Πηλαδάκη και του Εργοτέλη του Παπουτσάκη και σπεύδουν να τονίσουν ότι δεν ήταν και τόσο καλή λύση η ανάληψη της αντιπροεδρίας της Super League. Οι διοικούντες της ομάδας παίζουν πλέον το τελευταίο τους χαρτί. Αφού βλέπουν ότι δεν τους έχουν βγει οι μεγάλες μεταγραφικές κινήσεις του Ιανουαρίου και αναγνωρίζοντας ότι ο προπονητής Ρόκα δεν έχει ευθύνη, αποφασίζουν ότι ο μόνος που μπορεί πλέον να βοηθήσει είναι ο… Θεός. Ομαδικά λοιπόν πηγαίνουν παρέα με τον «πανθρακικάρα» Μητροπολίτη Μαρωνείας Παντελεήμων στο Φανάρι το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, για να παρακολουθήσουν την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που προς έκπληξη όλων εμφανίζεται για τα «Χριστός Ανέστη» φορώντας την πράσινη μπλούζα που του χάρισε ένα χρόνο πριν ο Σαββάκης. Μετά και από αυτήν την εξέλιξη αλλάζει η τύχη της ομάδας, που δεν χάνει βαθμό στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι Νίκη Βόλου, ΟΦΗ και Πανιώνιος δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την χρονιά, παραμένει στην κατηγορία.

ΜΑΪΟΣ: Η 34η και τελευταία αγωνιστική  πραγματοποιείται στις 10 του μήνα με το «Ελ Θράκικο» να κυριαρχεί στο πρόγραμμα, σε μια πρόβα για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στις δυο ομάδες μια εβδομάδα μετά, ο οποίος έχει προκαλέσει μεγάλο πόλεμο και εντός της ΕΠΟ, καθώς ως γνωστόν ο πρόεδρός της είναι Ξανθιώτης αλλά ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου είναι ο κομοτηναίος Μάνος Γαβριηλίδης. Παρά ωστόσο την διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής, το πρωτάθλημα δεν ολοκληρώνεται. Ακόμα δεν έχουν διεξαχθεί οι αγώνες από τις δύο αγωνιστικές της περιόδου της «αναβολής Γκιρτζίκη» αλλά και όσοι δεν είχαν έγιναν λόγω καιρικών συνθηκών και άλλων προβλημάτων. Ξάνθη, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός μάχονται για τον τίτλο μέχρι τέλους και κινδυνεύουν να δίνουν ματς μέχρι τέλος Ιουνίου για να αναδειχθεί πρωταθλητής. Αντιστοίχως, στο βόλεϊ ο Εθνικός μπαίνει σφήνα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ για ακόμα μια φορά, εξασφαλίζοντας έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμα και στο μπάσκετ, ο τίτλος παραλίγο να καταλήξει σε θρακιώτικα χέρια αφού ο Κόροιβος Αμαλιάδας βαράει διάλυση και το ΑΦΜ της ομάδας διεκδικούν με αξιώσεις η Ασπίδα Ξάνθης και ο ΓΑΣ Κομοτηνή, που ενώ αγωνιστικά έχουν υποβιβαστεί στην Γ’ Εθνική, φιλοδοξούν ξαφνικά να βρεθούν στην Α1!

ΙΟΥΝΙΟΣ:  Στο Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιούνται οι πρώτοι Ευρωπαϊκοί Ολυμπιακοί Αγώνες της ιστορίας, αλλά η ελληνική συμμετοχή είναι περιορισμένη καθώς λόγω της πολύμηνης ακυβερνησίας αλλά και των απαιτήσεων της τρόικας να κοπούν οι περιττές δαπάνες, δεν μπορούν να μπουν υπογραφές ούτε καν για τέτοιου είδους έξοδα. Τελικά, η αποστολή ταξιδεύει μετά από κοινή χορηγία προς την ΕΟΕ των Βαγγέλη Μαρινάκη, Δημήτρη Μελισσανίδη και Γιάννη Αλαφούζου, χωρίς να χρειαστεί να ξοδευθούν χρήματα από τον κρατικό κορβανά. Ο Μπανιώτης στο ύψος, ο Κατραντζής στο κολύμπι και οι Σαλινούδη και Ομέρογλου στο ταεκβοντό αποτελούν τις πιο σημαντικές θρακιώτικες παρουσίες στην διοργάνωση – που μονοπωλεί ελλείψει άλλης επικαιρότητας το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

ΙΟΥΛΙΟΣ:  Ξεκινούν τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ξάνθη να μετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της, δυο εβδομάδες μετά την λήξη του ελληνικού πρωταθλήματος και χωρίς να έχουν πάρει την παραμικρή ανάσα οι παίκτες της. Επεισόδιο δημιουργείται στα Πηγάδια, όταν προσέρχεται να παρακολουθήσει την εντός έδρας προσπάθεια της ελληνικής ομάδας ο πρόεδρος του Πανθρακικού Δημήτρης Τζελέπης,  που τυγχάνει πλέον και πρόεδρος της Super League μετά την παραίτηση Μποροβήλου. «Δεν σας γνωρίζουμε μεσιέ, ποιος είστε;», του λένε στην είσοδο του γηπέδου οι φύλακες. «Δεν θέλω να ακούω γραφικότητες», απαντά εκείνος και κινδυνεύει να πέσει ξύλο. Τελικά η παρεξήγηση λύνεται με παρέμβαση Γκιρτζίκη, του οποίου ο Τζελέπης είναι exoficio αντιπρόεδρος στην ΕΠΟ. «Ελπίζουμε ότι του χρόνου τέτοιες στιγμές θα ζήσει και ο Πανθρακικός», δηλώνει ο κομοτηναίος παράγοντας στα ΜΜΕ όταν σπεύδουν για δηλώσεις, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι την προηγούμενη φορά που προχώρησε σε τόσο φιλόδοξες δηλώσεις, η ομάδα της Κομοτηνής κινδύνευσε με υποβιβασμό.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Συνήθως τον Αυγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις, αλλά τα σπορ στην Θράκη αποτελούν εξαίρεση από αυτόν τον κανόνα. Στο Πεκίνο διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου και τις μεταδόσεις για την τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ κάνει η Πηγή Δεβετζή, που επιστρέφει ως σχολιάστρια στην «Φωλιά του Πουλιού» επτά χρόνια μετά από το τελευταίο της μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Πρόσωπο των αγώνων αναμφισβήτητα ο Γιουσέιν Μπολτ, που σαρώνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και αμέσως μετά σπεύδει για σέλφι με την Πηγή, την οποία αποκαλεί «γούρι» του. Το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα αρχίζει με την ΑΕΚ του Πέτρου Μάνταλου να έρχεται στην Ξάνθη και τον Ολυμπιακό να κερδίζει δύσκολα  με γκολ του Νίκου Καθάριου τον Πανθρακικό στο Καραϊσκάκη. Στο μπάσκετ, η Εθνική έρχεται στην Ξάνθη για προετοιμασία ενόψει του Ευρωμπάσκετ και οι ντόπιοι φίλαθλοι βάζουν μέσο τον Ευριπίδη Στυλιανίδη για να εξασφαλίσουν ένα αυτόγραφο με τον Γιάννη Αντετοκούμπο.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ:  Η Εθνική Ομάδα σαρώνει στο Ευρωμπάσκετ, καθώς η προετοιμασία της στα Πηγάδια της Ξάνθης αποδεικνύεται ιδιαίτερα γουρλίδικη. Αυτό προκαλεί την απόφαση της ΕΠΟ να αλλάξει την έδρα και της Εθνικής Ποδοσφαίρου, μεταφέροντάς την από τον Άγιο Κοσμά στην Ξάνθη. «Σας τα έλεγα εγώ αλλά δεν με ακούγατε», φημολογείται ότι λέει ο πρόεδρος Γκιρτζίκης στο νέο ομοσπονδιακό τεχνικό Σάκη Τσιώλη, που επιστρέφει έτσι στις εγκαταστάσεις της Skoda για το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της Εθνικής Ομάδας ενόψει των τελευταίων κρίσιμων αγώνων για τα προκριματικά του Euro. Προκαλείται ωστόσο διπλωματικό επεισόδιο με τον διάδοχό του στην Skoda Ραζβάν Λουτσέσκου, όταν πληροφορίες του ρουμανικού τύπου αναφέρουν ότι λειτουργεί ως κατάσκοπος των Ρουμάνων ενόψει του κρίσιμου αγώνα του Βουκουρεστίου. Τελικά η Εθνική πάει εκεί και κερδίζει εκτός έδρας τους Τουμάνους με τέρματα των Θανάση Ντίνα και Πέτρου Μάνταλου, ενώ δεκάδες θρακιώτες οπαδοί παραληρούν στην εξέδρα.  Κάνοντας ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ, η Ελλάδα τερματίζει τρίτη στον όμιλο και προετοιμάζεται για να παίξει την υπόθεση πρόκριση στην Γαλλία σε αγώνα μπαράζ με την Κύπρο. Την ίδια ώρα, στην Αλεξανδρούπολη διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά το Run Greece και εκτός από τις κατηγορίες των 5 και 10 χιλιομέτρων, θεσπίζεται και η ειδική κατηγορία των πολιτικών, στην οποία υποχρεωτικώς λαμβάνουν μέρος φορώντας τις φόρμες τους όσοι έχουν πολιτική ιδιότητα ώστε να μπορούν οι πολίτες να συγκρίνουν τις αθλητικές επιδόσεις των αρχόντων μας. Γεροντόπουλος, Δερμετζόπουλος και Ντόλιος αφήνουν τα κοστούμια και κάνουν παρέα στον δήμαρχο Λαμπάκη, που έχοντας εμπειρία από την προηγούμενη χρονιά, σαρώνει τους πάντες και κατακτά την πρώτη θέση.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Μετά από πολλούς μήνες ακυβερνησίας, με την χώρα να προχωρά στον αυτόματο πιλότο, οι εξελίξεις καθίστανται δραματικές και τα πάντα στον αθλητισμό παγώνουν μπροστά στο ενδεχόμενο να βρεθεί η χώρα εκτός ευρώ, ΕΕ και γενικά Ευρώπης. Χωρίς το «όπιο του λαού» να απασχολεί τον κόσμο και να του δίνει διέξοδο στα προβλήματά του, προκαλείται πλήθος εξεγέρσεων σε όλη τη χώρα από πολίτες που απαιτούν «εδώ και τώρα» κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ουσιαστικά το σχέδιο Γκιρτζίκη υλοποιείται εννέα μήνες μετά και υποχρεώνει τα κόμματα να συνεργαστούν και να βρουν ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Υπό την πίεση των πραγμάτων, καταλήγουν να διοριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο… Σάκης Μουστακίδης. «Επί δυο χρόνια τον βγάζουν στο ThrakiSportS κορυφαίο προπονητή της Θράκης, καθώς κρατάει με μαεστρία την μπαγκέτα και συντονίζει τους παίκτες του. Δυο χρόνια τώρα, έχει αποδείξει με τις υποθέσεις Ανδρεάδη, Κασαμπαλή και τόσες άλλες ότι γνωρίζει να κρατά ισορροπίες, γνωρίζει καλά πώς να συντονίζει μια ομάδα, οπότε θα μπορέσει να συντονίσει και τα κόμματα. Επίσης, με τα λίγα που διαθέτει καταφέρνει να αποσπά τα περισσότερα από τους αθλητές του, οπότε αν κάνει το ίδιο με τους άχρηστους υπουργούς που θα του δώσουμε, θα τα καταφέρει», λένε με ένα στόμα Τσίπρας και Σαμαράς που αναθέτουν στον κόουτς Σάκης τις τύχες της χώρας. Σε μια από τις πρώτες αποφάσεις του, ο νέος prime minister διορίζει υπουργό Οικονομικών τον (λογιστή) Γιάννη Τζίμα, καθώς απαιτεί ως μίνιμουμ προϋπόθεση για να πει το «ναι» να έχει πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του στο κρισιμότερο υπουργείο.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: Μοιραία  ο Εθνικός από την ημέρα που αποχώρησε το δίδυμο Τζίμα-Μουστακίδη για να αναλάβει τις τύχες της χώρας, αποδυναμώνεται καθώς χάνει τα δύο ισχυρότερα όπλα του. Έτσι, από εκεί που είχε αξιώσεις για τίτλο και μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία, βρίσκεται νωρίς – νωρίς εκτός Ευρώπης και με μισή ομάδα, θυμίζοντας την ΑΕΚ του 2014. Ο Θανάσης Κασαμπαλής αναλαμβάνει νέος προπονητής και μπροστά στα δεινά οικονομικά της αποφασίζει ο σύλλογος να πορευθεί μόνο με έναν πασαδόρο, τον γιο του Σταύρο, ενώ φροντίζει να επανεκδώσει δελτίο και ο ίδιος, ενθυμούμενος  τα νιάτα του, για να τον αντικαθιστά στην περίπτωση απουσίας του λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής. Ωστόσο ο Εθνικός, χωρίς ξένους, οδηγείται σε πλήρη κατάρρευση και αντιθέτως ανεβαίνει δυναμικά η Ορεστιάδα, που μετά από 72 αλλαγές ξένων παικτών στην διάρκεια της προηγούμενης σεζόν, καταλήγει να πάρει τις δοκιμασμένες λύσεις των Τσουκ, Αντριτς και Κίσιτς του Εθνικού.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Η χρονιά τελειώνει και η κυβέρνηση Μουστακίδη αντιμετωπίζει την πρώτη δοκιμασία της, μόλις δυο μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων. Μέχρι τώρα τα είχε πάει σούπερ, αφού από την πρώτη της κιόλας εβδομάδα πέτυχε να λάβει πίστωση χρόνου από τους δανειστές. Τα σπρεντ πέφτουν, το χρηματιστήριο ανεβαίνει και οι ευρωπαίοι χαίρονται ιδιαίτερα που έχουν βρει στο πρόσωπο του Μουστακίδη έναν αξιόπιστο συνομιλητή. Ωστόσο αντιδράσεις προκαλούνται προς το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Τζίμα κατά την κατάθεση του Προϋπολογισμού του 2016. Ο λόγος είναι ότι στο μικρό διάστημα που έχει αναλάβει τις τύχες του υπουργείου, έχει φροντίσει να εντάξει σε κωδικούς και να εκταμιεύσει 18 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου της Αλεξανδρούπολης, άλλων 10 εκατ. για το «Σπίτι του Βόλεϊ» και επιπλέον 132 εκατ. ευρώ για το νέο στάδιο των 40.000 θέσεων στις Φέρες. Σε όλες τις επικρίσεις  για αυτά τα 150 εκατ. στην Αλεξανδρούπολη απαντά πως πρόκειται για προεκλογικές δεσμεύσεις από κοινού των Τσίπρα – Σαπαρά και λοιπών δυνάμεων, αλλά βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά τις αποκαλύψεις ότι έσπευσε να εγκρίνει και τις εκκρεμούσες επί ένα χρόνο τις πιστώσεις  της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για τα ταξίδια του Εθνικού, που είχαν μπλοκαριστεί από το Γενικό  Λογιστήριο του Κράτους. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, υποχρεώνεται σε παραίτηση εν μέσω της συζήτησης του Προϋπολογισμού, ο οποίος πάντως υπερψηφίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών. Έτσι η χώρα οδηγείται στη νέα χρονιά με σύμπνοια των πολιτικών δυνάμεων και την εκτίμηση ότι η κρίση σιγά – σιγά περνά στο παρελθόν και έρχεται η ανάπτυξη. Μακάρι…