Σκληρή απάντηση (παραμονή Πρωτοχρονιάς) της ΕΟΠΕ στον Εθνικό και την ΕΣΑΠ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Μετά την επιστολή του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης προς την ΕΟΠΕ σχετικά με την συμμετοχή του αθλητή Σταύρου Κασαμπαλή στην προετοιμασία της Εθνικής Εφήβων, η ΕΟΠΕ απέστειλε την ακόλουθη επιστολή απάντηση προς την ομάδα της Θράκης, ενώ παράλληλα απέστειλε επιστολή για το ίδιο θέμα και προς την ΕΣΑΠ. Αναλυτικά οι επιστολές της ΕΟΠΕ:

Η επιστολή της ΕΣΑΠ προς το ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης:

“Κύριε Πρόεδρε,
Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε στην τελευταία επιστολή σας την απόφαση σας (!!!) να ενσωματωθεί ο αθλητής Σταύρος Κασαμπαλής στην Εθνική Ομάδα Εφήβων την Κυριακή 4/1/2015 και όχι την Παρασκευή 2/1/2015, όπως έχει ήδη κληθεί.
Όπως σας εξηγήσαμε και προφορικά η ικανοποίηση του αρχικού σας αιτήματος από την ΕΟΠΕ δεν ήταν δυνατή διότι:
α) η Εθνική Ομάδα Εφήβων μεταβαίνει την Πέμπτη 8/1/2015 στην πόλη Nyiregyhaza της Ουγγαρίας, καθώς στις 9-11/1/2015 θα συμμετάσχει στους προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων και θα ήταν αδύνατον να πάει με προετοιμασία μικρότερη των έξι ημερών
β) η Ομοσπονδία απέρριψε για τον παραπάνω λόγο και άλλα σχετικά αιτήματα που υποβλήθηκαν για άλλους αθλητές της Εθνικής Ομάδας
Κατανοούμε απόλυτα το πρόβλημα που πιθανόν δημιουργείται αγωνιστικά στην ομάδα σας, θεωρούμε όμως ότι δεν θα έπρεπε να στραφείτε στην ΕΟΠΕ αλλά στην ΕΣΑΠ ζητώντας την αναβολή αγώνα ή αγώνων και για όσο χρονικό διάστημα ο αθλητής συμμετέχει στην Εθνική Ομάδα Εφήβων.
Σας θυμίζουμε ότι στο άρθρο 20 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων προβλέπεται η αναβολή της διεξαγωγής αγώνα/ων για τη συμμετοχή ενός αθλητή σε εκδηλώσεις (προετοιμασία ή φιλικοί αγώνες ή επίσημοι αγώνες) Εθνικής Ομάδας, το γεγονός δε ότι η Ειδική Προκήρυξη της Α1 Ανδρών προβλέπει άλλα είναι εσωτερική υπόθεση της ΕΣΑΠ για την οποία αποφασίζετε εσείς και τα άλλα 11 ΤΑΑ.
Σας ενημερώνουμε δε ότι η ΕΣΑΠ γνώριζε πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου τις υποχρεώσεις των Εθνικών Ομάδων Εφήβων και Παίδων.
Προς την κατεύθυνση υποστήριξης σχετικού αιτήματος σας για αναβολή του αγώνα της 3/1/2015,ι εφόσον το υποβάλλετε, η ΕΟΠΕ θα στείλει σήμερα επιστολή στην ΕΣΑΠ ζητώντας την αναβολή του αγώνα της ομάδας σας ή και οποιουδήποτε άλλου αγώνα κατά τη διάρκεια της απουσίας αθλητών με την Εθνική Ομάδα.
Θεωρούμε ότι η συμμετοχή αθλητή σε Εθνική Ομάδα είναι ύψιστη διάκριση του ιδίου, η οποία αντανακλά και στο σωματείο που αυτός αγωνίζεται και ότι κανένα σωματείο δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει μόνο του για την παρουσία αυτού στην Εθνική Ομάδα, επιφέροντας πιθανές συνέπειες στην αθλητική πορεία του”.

Η επιστολή της ΕΟΠΕ προς την ΕΣΑΠ:

“Κύριε Πρόεδρε,
Με έκπληξη λάβαμε την υπ΄αριθμ. πρωτ. 251/29.12.2014 επιστολή του ΤΑΑ ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ που αφορά την απόφασή τους (!!!) να ενσωματωθεί ο αθλητής Σταύρος Κασαμπαλής στην Εθνική Ομάδα Εφήβων στις 4/1/2015 αντί στις 2/1/2015 όπως έχει ήδη κληθεί.
Κατανοούμε τους αγωνιστικούς λόγους για τους οποίους το ΤΑΑ ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ θέλει ο αθλητής να αγωνιστεί στις 3/1/2015 και να ενσωματωθεί στην Εθνική Ομάδα στις 4/1/2015, όμως το αίτημα αυτό δεν μπορεί να γίνει δεκτό από την Ομοσπονδία για τους παρακάτω λόγους:
α) η Εθνική Ομάδα Εφήβων μεταβαίνει την Πέμπτη 8/1/2015 στην πόλη Nyiregyhaza της Ουγγαρίας, καθώς στις 9-11/1/2015 θα συμμετάσχει στους προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων και θα ήταν αδύνατον να πάει με προετοιμασία μικρότερη των έξι ημερών
β) η Ομοσπονδία απέρριψε για τον παραπάνω λόγο και άλλα σχετικά αιτήματα που υποβλήθηκαν για άλλους αθλητές της Εθνικής Ομάδας
Μας προκαλεί όμως αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ενώ η ΕΣΑΠ ήταν ενήμερη για τις υποχρεώσεις των Εθνικών Ομάδων Εφήβων και Παίδων πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, όρισε διεξαγωγή αγώνων χωρίς να κάνει αντίστοιχη πρόβλεψη. Ιδιαίτερα δε όταν με τον αναγραφόμενο στην περίπτωση 7.5 της Ειδικής Προκήρυξης του πρωταθλήματος, όρο, για αναβολή αγώνα/ων λόγω συμμετοχής δύο τουλάχιστον αθλητών στην Εθνική Ομάδα οι οποίοι έχουν συμμετοχή τουλάχιστον στο 50 % των αγώνων του συγκεκριμένου ΤΑΑ, στερεί από το ΤΑΑ το δικαίωμα να ζητήσει για τη συμμετοχή ενός αθλητή στην Εθνική Ομάδα αναβολή αγώνα, κάτι που προβλέπεται στο άρθρο 20 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων.
Κύριε Πρόεδρε,
Εάν πραγματικά, όπως έχετε διακηρύξει και πράξει στο παρελθόν, επιθυμείτε να στηρίξετε τις Εθνικές Ομάδες, η μόνη απόφαση που πρέπει να λάβετε είναι να αναβάλλετε τον αγώνα ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΑΣ – ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ της 3/1/2015 καθώς και οποιονδήποτε άλλο αγώνα στον οποίο εμπλέκεται αθλητής Εθνικής Ομάδας και εφόσον αυτό ζητηθεί από την ομάδα του.
Σε αντίθετη περίπτωση θα έχετε εσείς την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί και θα έχει αντίκτυπο στις Εθνικές Ομάδες στο άθλημά μας γενικότερα”.