Σημαντικές διακρίσεις του σκακιστικού ομίλου Ξάνθης σε τουρνουά στη Δράμα

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21/12 η εκδρομή του Σ.Ο.Ξ. στη Δράμα, προκειμένου να πάρουν μέρος οι αθλητές και οι αθλήτριες του στο τοπικό τουρνουά blitz και στη συνέχεια να διασκεδάσουν οι μικροί μας φίλοι στην υπέροχη Ονειρούπολη.

 

Η 37μελής (μαζί με τους γονείς) αποστολή εκπροσώπησε το σκάκι της Ξάνθης σ” ένα από τα δυνατότερα τουρνουά γρήγορου σκακιού που έχουν γίνει ποτέ στη Δράμα με απόλυτη επιτυχία. Οι συμμετοχές από Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη και Δράμα ανήλθαν σε 100. Σχηματίστηκαν 2 όμιλοι δυναμικότητας, στον 1ο εκ των οποίων μοιράστηκαν και χρηματικά έπαθλα ενώ στον δεύτερο συμμετείχαν αποκλειστικά τα παιδιά δημοτικού.

 

Την 1η θέση στον 2ο Όμιλο κατέλαβε ο παίκτης του ΣΟΞ Βαγιανός Χρήστος με 5,5 βαθμούς σε 6 παιχνίδια ενώ στον 1ο Όμιλο όπου συμμετείχαν οι δυνατοί σκακιστές και σκακίστριες της περιφέρειας ΑΜΘ αλλά και των Σερρών στην 1η θέση ισοβάθμισαν με 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες ο Σεχλίδης Σάββας από τη Ξάνθη και η Μανελίδου Μαρία απο την Καβάλα. Το ελβετικό σύστημα δεν τους έφερε όμως αντιμέτωπους σε κανέναν από τους 9 γύρους που πραγματοποιήθηκαν και έτσι κριτήριο άρσης της ισοβαθμίας αποτέλεσε το Μπούχολτς όπου μεγαλύτερο είχε η Μανελίδου Μαρία, καταλαμβάνοντας την 1η θέση, αφήνοντας στην 2η τον Σεχλίδη Σάββα και στην 3η τον Σταμουλά Νίκο με 7/9 επίσης από την Ξάνθη. Στην κατηγορία κάτώ των 18 ο Τσεκμές Δημήτρης και στην κατηγορία κάτω των 12 ο Γεωργιάδης Νικόλαος. Μετά τους αγώνες ακολούθησε επίσκεψη στην Ονειρούπολη. Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή τους καθώς και το ταξιδιωτικό γραφείο Tsarouxas Travel για την ασφαλή μεταφορά. Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά.

 

 

Ο Μουταφτσης Βαγγελης ήταν ένας από τους ιδρυτές του Σκακιστικού τμήματος του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών καθώς και του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας και υπήρξε θεμέλιος λίθος της ανάπτυξης του σκακιού στην πόλη της Δράμας. Διοργανωτής των αγώνων ήταν ο Σκακιστικός Όμιλος Δράμας και οι αγώνες διεξήχθησαν στον όμορφο χώρο του ΤΕΙ Δράμας.

Αξίζει να τονιστεί ότι δεν ήταν μόνο το πλήθος των παικτών αλλά και η ποιότητα αυτών. Έτσι οι παρτίδες που παίχτηκαν ,παρόλο τον σύντομο χρόνο που διέθεται κάθε παίκτης, ήταν ιδιαίτερα δυναμικές. Η προσέλευση τόσων πολλών και καλών παικτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία.Η επιβράβευση αυτής της μεγάλης προσπάθειας του συλλογου για την διοργάνωση του τουρνουά ήρθε μέσα από τα πόλλα συγχαρητήρια των συμμετεχόντων και των συνοδών τους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι είχαμε την συμμετοχή 100 παιδιών αλλά και μεγάλων από την Δράμα, την Ξάνθη, την Σέρρες, την Κομοτηνή και την Καβάλα. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης παιδιών οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε 2 ομίλους. Στον Α όμιλο συμμετείχαν οι μεγάλοι και παιδιά γυμνασίων και λυκείων. Στο Β όμιλο αγωνίστηκαν παιδιά δημοτικού τα οποία άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

 

 

 

Βραβεύτηκαν οι 3ης πρώτοι που ήταν οι:

 

 

 

1η η Μανελιδου Μαρια

 

2ος ο Σεχλιδης Σαββας

 

3ος ο Σταμουλας Νικολαος

 

 

 

Επίσης μετάλλια έλαβαν και οι :

 

Στην κατηγορία κάτω των 18 ο Τσεκμες Δημητρης

 

Στην κατηγορία κάτω των 14 ο Δεμελκας Ιωαννης

 

Στην κατηγορία κάτω των 12 ο Γεωργιαδης Νικολαος

 

Στην κατηγορία κάτω των 10 ο Βαγιανος Χρηστος

 

 

 

Και στα κορίτσια

 

Στην κατηγορία κάτω των 18 η Μιτικα Κατερινα

Στην κατηγορία κάτω των 14 η Μιχαηλιδου Μαγδαληνη