Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών στο ματς Εθνικός-Παναθηναϊκός

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Ο Εθνικός πέτυχε μία σημαντική νίκη με 3-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό για την 10η αγωνιστική της Volley League, επιστρέφοντας έτσι στις επιτυχίες μετά την ήττα στην Κηφισιά, ενώ αντίθετα οι φιλοξενούμενοι κάνοντας αρκετά λάθη στην υποδοχή έχασαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν βαθμό ή βαθμούς στην Αλεξανδρούπολη. Έτσι οι Εβρίτες εδραιώθηκαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με τους πράσινους να βρίσκονται στην πέμπτη θέση της κατάταξης.

 

Μετά το τέλος του αγώνα δηλώσεις πραγματοποίησαν ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες του και ιδιαίτερα στον Σταύρο Κασαμπαλή που κλήθηκε να αγωνιστεί, πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εμφάνιση. Ο νεαρός πασαδόρος της Εβρίτικης ομάδας ευχαρίστησε τους συμπαίκτες και τον προπονητή του για την εμπιστοσύνη, στοχεύοντας και σε ανάλογη συνέχεια. Από πλευράς Παναθηναϊκού μίλησαν για το ματς ο τεχνικός της ομάδας Δημήτρης Ανδρεόπουλος, που στάθηκε στο καλό σερβίς των γηπεδούχων και στην άσχημη παρουσία των αθλητών του στον τομέα της υποδοχής, καθώς επίσης και ο ακραίος Δημήτρης Πρωτοψάλτης, ο οποίος αναφέρθηκε στις χαμένες ευκαιρίες των πράσινων και στη βελτίωση που χρειάζεται να υπάρξει ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα.

 

Ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης δήλωσε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Αντέδρασαν σωστά μετά τα όσα έγιναν στον αγώνα με την Κηφισιά και έδειξαν ότι έχουν εγωισμό. Η νίκη ήρθε πιο δύσκολα απ΄ ότι δείχνει το τελικό σκορ και μετά από καλή εμφάνιση κατά διαστήματα. Πιο πολύ θέλω να συγχαρώ τον Σταύρο Κασαμπαλή για το βαθμό ετοιμότητας που έδειξε για άλλη μία φορά. Ο Παναθηναϊκός ήταν φορμαρισμένος και έπρεπε να παίξουμε καλά. Το σερβίς μας ήταν η κινητήριος δύναμη αλλά πήγαμε καλά και σε άλλους τομείς. Κλείνουμε τη χρονιά με μία καλή νίκη αλλά μένουμε στο γήπεδο γιατί έχουμε μπροστά μας δύσκολο αγώνα με τον Φοίνικα στη Σύρο».

Ο πασαδόρος του Εθνικού Σταύρος Κασαμπαλής τόνισε: «Η συμμετοχή μου στον αγώνα ήταν μία έκπληξη για μένα. Πάντα νιώθω έτοιμος για να αγωνιστώ. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Ο προπονητής μου ήταν συνέχεια κοντά μου και μου έδινε οδηγίες».

O τεχνικός του Παναθηναικού Δημήτρης Ανδρεόπουλος επισήμανε: «Το σερβίς του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ήταν εξωπραγματικό. Δε μπορείς να κάνεις εύκολα παιχνίδι όταν ο αντίπαλος σου πιάνει τέτοιο σερβίς. Παρόλα αυτά ισορροπήσαμε, προηγηθήκαμε αλλά δεν είμαστε αποτελεσματικοί στα κρίσιμα σημεία. Χάσαμε από μία καλύτερη ομάδα. Ξέρουμε τις αδυναμίες μας και συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Δε νομίζω πως η ήττα ήταν μόνο θέμα του Καμίνσκι καθώς όλη η ομάδα δε μπορούσε να λειτουργήσει με τέτοια ποσοστά στην υποδοχή». 

Ο ακραίος του Παναθηναϊκού Θανάσης Πρωτοψάλτης είπε: «Χάσαμε πολλές ευκαιρίες να πάρουμε τον έλεγχο στον αγώνα. Το σερβίς του Εθνικού μας έκανε πολύ ζημιά. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας και θα προσπαθήσουμε να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην έδρα μας».