Δυο μέρες πριν το νέο πρωθυπουργό, εκλέγεται ο Γκιρτζίκης πρόεδρος στην ΕΠΟ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Δυο ημέρες πριν τις πρόωρες εθνικές βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου όλα δείχνουν ότι θα διεξαχθούν και οι πρώρες εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στην ΕΠΟ, με όλες τις ενδείξεις μέχρι στιγμής να δείχνουν ότι για πρώτη φορά στην ιστορία ένας Θρακιώτης θα αναλάβει επικεφαλής της μεγαλύτερης αθλητικής ομοσπονδίας της χώρας: ο Γιώργος Γκιρτζίκης.

Όπως είναι γνωστό, το μεσημέρι της Τρίτης (30/12, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς) πραγματοποιείται έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ και για τον λόγο αυτόν κατεβαίνουν στην Αθήνα και οι πρόεδροι των ΕΠΣ Έβρου και Θράκης Χρήστος Καραβασίλης και Μάνος Γαβριηλίδης. Σε αυτήν θα καθοριστεί η ημερομηνία της έκτακτης γενικής συνέλευσης για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ομοσπονδίας και όλα δείχνουν ότι η ημερομηνία που θα προκηρυχθούν θα είναι για την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου. Τότε οι 57 Ενώσεις θα κληθούν να επιλέξουν και όλα δείχνουν ότι ο νέος πρόεδρος που θα εκλεγεί θα είναι ο Γιώργος Γκιρτζίκης.

Όσοι γνωρίζουν καλά τα παρασκήνια στην ΕΠΟ αναφέρουν ότι “η εκλογή Γκιρτζίκη είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη, αφού η ομοσπονδία έχει φροντίσει γι’ αυτό πολύ πριν ανακοινώσει την παραίτησή του ο Γιώργος Σαρρής”. Ο Ξανθιώτης παράγοντας είναι από τους παλαιότερους συμβούλους της ομοσπονδίας και φαίνεται να αποτελεί πρόσωπο κοινής αποδοχής ανάμεσα στις 57 ενώσεις που θα ψηφίσουν με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ως γνωστόν, επί σειρά ετών είχε διατελέσει ταμίας της ΕΠΟ για τρεις θητείες και γνωρίζει απ’ έξω κι ανακατωτά τα οικονομικά θέματα της ομοσπονδίας και των ενώσεων-μελών της, ενώ τώρα είναι πρόεδρος της ΚΕΔ, όπως ήταν και ο Γιωργος Σαρρής πριν αναλάβει την προεδρία.

Οι ενώσεις στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν αποδεχτεί τον Γκιρτζίκη ως τον διάδοχο του Σαρρή στην προεδρία της ΕΠΟ και υπό αυτές τις εξελίξεις, το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ήδη προδιαγεγραμμένο. Αντίπαλος δεν φαίνεται να υπάρχει. Ο Γιώργος Λυσσαρίδης που ακούστηκε ήδη απέσυρε με δήλωσή του το ενδιαφέρον του και μόνος άλλος υποψήφιος, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, φέρεται ο πρώην πρόεδρος Βασίλης Γκαγκάτσης που όμως είχε καταψηφιστεί στις προηγούμενες εκλογές με αντίπαλο τον Σαρρή (τον είχαν στηρίξει μόλις 20 Ενώσεις έναντι 37 που είχαν ψηφίσει Σαρρή).

Γίνεται αντιληπτό ότι ακόμα και οι ίδιες οι Ενώσεις, όση αμφισβήτηση και αν είχαν προς το πρόσωπο του Γκιρτζίκη, δύσκολα θα ψήφιζαν για πρόεδρο για το υπόλοιπο της θητείας ένα πρόσωπο που θα ερχόταν σε αντίθεση με όλο το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο ως γνωστόν εξελέγη σύσσωμο με το ψηφοδέλτιο Σαρρή και θα παραμείνει ως έχει. Εφόσον όλα δείχνουν ότι ο Γκιρτζίκης έχει προκριθεί ως το πρόσωπο που θα στηρίξει η απερχόμενη τάξη πραγμάτων και δεν υπάρχει διάσπαση (είχε ακουστεί και ο αναπληρωτής πρόεδρος Βούρβαχης αλλά δείχνει να υποχωρεί), τότε θεωρείται δεδομένο ότι θα εκλεγεί πρόεδρος.

Μάλιστα, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο Ξανθιώτης θα εκλεγεί με μεγαλύτερη πλειοψηφία από αυτήν που εξελέγη ο Σαρρής στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου του 2012. Όπως προαναφέρθηκε, τότε ο απερχόμενος πρόεδρος είχε εκλεγεί με 37 ψήφους έναντι 20 του Γκαγκάτση. Από τότε εκτιμάται ότι η ψαλίδα έχει ανοίξει περισσότερο, αν κρίνει κανείς από την τελευταία ΓΣ της ΕΠΟ που έγινε στις 6 του περασμένου Ιουνίου, παραμονές του Μουντιάλ. Αυτή αποτελεί κάτι σαν… ψήφο εμπιστοσύνης και αποτελεί το πιο πρόσφατο “γκάλοπ”.

Τότε ο διοικητικός απολογισμός περιόδου 18/5/2013-17/5/2014 υπερψηφίστηκε από 49 Ενώσεις (τρεις ψήφισαν «όχι», ενώ δύο δήλωσαν παρούσες), ενώ ο οικονομικός απολογισμός για την περίοδο 1/1/2013-31/12/2013 εγκρίθηκε από 53 Ενώσεις (μόνο μία ΕΠΣ ψήφισε «όχι»), ενώ ομόφωνα εγκρίθηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός περιόδου 1/1/2015-31/12/2015. Στο Πάρκο Γουδή, όπου βρίσκονται  τα γραφεία της ΕΠΟ, εκτιμούν ότι ο Γιώργος Γκιρτζίκης θα λάβει τις ψήφους άνω των 40 Ενώσεων – ίσως και 45 προεξοφλώντας ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, παρά τον “πόλεμο” που υποστηρίζουν ότι δέχεται από συγκεκριμένα μέσα.

Μάλιστα, δεν αποκλείουν τελικά στις αρχαιρεσίες της 23ης Ιανουαρίου ο Γιώργος Γκιρτζίκης να είναι τελικά ο μόνος υποψήφιος. Ίδωμεν…