Το pregame του αγώνα ΜΕΝΤ- ΑΟ Ορεστιάδας (19:30, LIVE ThrakiSportS)

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Η πρώτη αναμέτρηση της ΜΕΝΤ και της Ορεστιάδας στην ιστορία της Volley League και η τρίτη συνολικά (όλες στην Α2 με τις δυο ομάδες να μετρούν από μια νίκη) θα γίνει την Κυριακή στο γυμναστήριο της ΜΕΝΤ στη Τούμπα για την 10η αγωνιστική, με τις δυο ομάδες να έχουν διαφορετικούς στόχους, τον ΑΟΟ να έχει στόχο την πρώτη εξάδα και την ΜΕΝτ να θέλει να κάνει την εκπληξη και να βρεθεί στην πρώτη οχτάδα, αποφεύγοντας τα πλεί άουτ (19:30, LIVE ThrakiSportS).

Οι δύο ομάδες προέρχονται από την Α2 ανδρών και πρόκειται για την πρώτη κόντρα μεταξύ του πρωταθλητή και του δευτεραθλητή της σεζον 2013-14. Αμφότερες θέλουν τους βαθμούς για να πατήσουν πιο γερά στη βαθμολογία.

Η Ορεστιάδα ταξιδεύει από το μεσημέρι του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη και ο Κώστας Δεληκώστας έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του. Ο Λούνα έχει ενοχλήσεις στο γόνατο και ακολουθεί θεραπεία. Είναι αξιοσημείωτο πως η Ορεστιάδα τις τελευταίες προπονήσεις τις έκανε στο παλιό ιστορικό γυμναστήριο της πόλης – το θρυλικό κλουβι – ώστε να συνηθίσουν οι παίκτες στις συνθήκες της εδρας της ΜΕΝΤ.

Ο προπονητής της Ορεστιάδας Κώστας Δεληκώστας είπε: «Προερχόμαστε από τρεις ήττες με αγώνες κόντρα στους πρωτοπόρους. Θέλουμε τη νίκη για να γυρίσουμε στις επιτυχίες και να μαζέψουμε βαθμούς. Το θεωρώ πολύ σημαντιματς. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες με τον αγώνα κόντρα τον Άρη. Είναι κομβικός ο αγώνας για το εάν θα πάμε προς τα πάνω ή θα πάμε προς τα κάτω. Η ΜΕΝΤ είναι καλή στο σερβίς και στο μπλοκ ατομικά. Σε συνδυασμό με το μικρό γήπεδο κάνουν την προσπάθεια μας δύσκολη αλλά πιστεύω πως θα ανταποκριθούμε στις ανάγκες του αγώνα».

Η ΜΕΝΤ στοχεύει στην 4η νίκη στο πρωτάθλημα που θα την φέρει κοντά στην πρώτη οχτάδα.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν με εξαίρεση την απουσία του κεντρικού Γιώργου Σφενδυλάκη ο οποίος αποχώρησε για προσωπικούς και οικονομικούς λόγους αλλά για την διοίκηση και τον προπονητή Σπύρο Γκολίτση το ενδεχόμενο να επιστρέψει είναι ανοικτό. Επίσης, με την ομάδα κάνει προπονήσεις ο ακραίος Τζόσεφ Κλέρσεν από την Αγία Λουκία αλλά δεν του έχει εκδοθεί δελτίο και δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί. Η ΜΕΝΤ έδωσε προπονητικό φιλικό με τον Άρη την Παρασκευή.

Ο προπονητής της ΜΕΝΤ Σπύρος Γκολίτσης είπε: «Οι αγώνες μας με την Ορεστιάδα είναι πάντα απρόβλεπτοι. Είμαστε έτοιμοι και μέσα στα Χριστούγεννα δε χαλαρώσαμε. Θέλουμε πολύ τη νίκη διότι θα μπορέσουμε να πάρουμε βαθιά ανάσα και να αποκτήσουμε ένα μικρό προβάδισμα έναντι των άλλων ομάδων που μάχονται για την παραμονή. Θα γίνει αμφίρροπος αγώνας. Η Ορεστιάδα έδειξε και κόντρα στον Άρη πως παίζει καλά και εκτός έδρας. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται κατά μεγάλο ποσοστό και από την περσινή σεζόν. Περιμένουμε το φίλαθλο κόσμο της Θεσσαλονίκης να έρθει στο γήπεδο».

Στην Volley League δεν έχουν γίνει άλλοι αγώνες στο παρελθόν, αλλά σε 6 αναμετρήσεις στην Α2 ανδρών η ΜΕΝΤ και η Ορεστιάδα έχουν από 3 νίκες, 2-2 για το πρωτάθλημα και 1-1 από τα περσινά μπαράζ. Στην Τούμπα η Ορεστιάδα έχει μια νίκη πρόπερσι με 0-3, ενώ πέρυσι ηττήθηκε με 3-1. Διαιτητές θα είναι ο Γεωργιάδης και η Δανιηλίδου.