ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στην αναμέτρηση του Ζυγού με το πρωτοπόρο Άβατο

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Αήττητη παρέμεινε για 12ο παιχνίδι η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης ομάδα του Άρη Αβάτου που έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα του Ζυγού, με τον Ηρακλή να φτάνει πολύ κοντά στο να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κερδίσει τον περσινό πρωταθλητή της ΕΠΣ Ξάνθης παρά 6 λεπτά.

Εκ προοιμίου ήταν γνωστό ότι είχε πάρα πολύ δύσκολο έργο ο Άρης Αβάτου στον Ζυγό κόντρα στον τοπικό Ηρακλή με τους γηπεδούχους να καλωσορίζουν τους αντιπάλους τους με γκολ από τα αποδυτήρια και μάλιστα με ένα γκολ «ποίημα», με τον Χασιώτη με την συμπλήρωση 4 λεπτών αγώνα να πιάνει το βολέ λίγο μπροστά από το κέντρο και να κρεμάσει τον τερματοφύλακα του Αβάτου Ράπτη ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του Ηρακλή.  Οι  φιλοξενούμενοι πάγωσαν με αυτό το υπέροχο τέρμα του Χασιώτη, με την απάντηση τους να αργεί να έρθει, με τον Λαζαρίδη να πιάνει το σουτ στο 17’ με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Ζλατίνη, ενώ ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Χριστοφορίδη στο 34’. Με την ομάδα του Ζυγού να κρατά με άνεση το μηδέν παθητικό σε μια πολύ δυνατή αναμέτρηση με ουκ ολίγες διακοπές λόγο του σκληρού παιχνιδιού φτάσαμε στην ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση τους  φτάνοντας πολύ κοντά στην ισοφάριση με την συμπλήρωση 64’ λεπτών όταν μετά από μια φάση διαρκείας η μπάλα έφτασε στα πόδια του Χριστοφορίδη που έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Ζλατίνη. Για κάνα 20λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας προσπαθούσαν να πιέσουν αλλά χωρίς να καταφέρνουν να ολοκληρώνουν τις ευκαιρίες τους,. Όλα αυτά μέχρι το 84’ όταν μετά από πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Καρασερίδη που με το αριστερό έστειλε την μπάλα στο δεξί γάμα της εστίας του Ζλατίνη ισοφαρίζοντας για την ομάδα του Άρη, που λίγο έλειψε στις καθυστερήσεις να «κλέψει» τους τρείς βαθμούς με το σουτ του Γιαννακούδη να μην βρίσκει στόχο.

Ακόμη μια θετική εμφάνιση για την ομάδα του Ηρακλή που μπορεί να μην έκανε πολλές ευκαιρίες σε σχέση με άλλα παιχνίδια αλλά έδειξε για ακόμη μια φορά πως είναι μια πολύ δυσκολοκατάβλητη ομάδα, πλέον η ομάδα του Γιάννη Δημητριάδη στρέφει την προσοχή της στην αναμέτρηση με την Θράκη στην Συδινή την Κυριακή 5 Ιανουαρίου. Από την άλλη η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά κράτα την αντίδραση μετά το γκολ και την πίεση και τον έστω και έναν σημαντικό βαθμό που ανεβάζει την διαφορά από την δεύτερη θέση στους 4 βαθμούς, με τους παίκτες του Άρη να μπαίνουν σε ρυθμούς ντέρμπι για το παιχνίδι με την Βιστωνίδα στα Μάγγανα στις 5 Ιανουαρίου. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βασίλης Ουζουνίδης με βοηθούς τους Γκιαούρη και Πατηνιώτη.

ΗΡΑΚΛΗΣ Ν. ΖΥΓΟΥ (Γ. Δημητριάδης): Ζλατίνης, Τσαντίδης, Γότσης, Ιωσηφίδης, Τσαβδαρίδης, Ευθυμιάδης, Κριεζής, Αρσενίου, Παπαστεφάνου(90’ Τερζανίδης), Χασιώτης(55’ Τσακιράκης), Κωφίδης(72’ Κοκκαλίδης) 

ΆΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Χρ. Σαμαράς): Ράπτης, Γιαννακούδης, Καρασερίδης, Κομεσίδης, Μπαϊρακταρίδης, Ντζομιάδης, Λαζαρίδης(74’ Κυριαζίδης), Παρσαντανιάν, Κοτόπουλος(66’ Παλατήν), Χριστοφορίδης, Βασιλειάδης(54’ Ελμασίδης)