ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στο επιβλητικό πέρασμα του Ορφέα από την Μάνδρα

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Σαν «σίφουνας» πέρασε από την Μάνδρα ο Ορφέας Puma Ξάνθης που κέρδισε στο εξ’ αναβολής παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής και τελευταίο για το 2014 τον Ερμή με 1-5.

Έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Σταύρο Βασιλειάδη και Γιάννη Καραγκιόζη που πέτυχαν τα πέντε τέρματα της ομάδας τους, ο  Ορφέας έκλεισε με εμφατικό τρόπο τις υποχρεώσεις του για το 2014 και έδειξε πως θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρωτιά. Η ομάδα του Ορφέα μόλις στο 3’ μπήκε μπροστά στο σκορ με κεφαλιά του Βασιλειάδη, με τον ίδιο παίκτη να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο Γιάννης Καραγκιόζης από μαρκάρισμα του Μεμέτογλου, ενώ πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Σταύρος Βασιλειάδης έκανε με σουτ το 0-3 σημειώνοντας μέσα σε 17’ λεπτά χατ-τρικ.  Δεν τελείωσε όμως εκεί το πρώτο μέρος με τους φιλοξενούμενους να πτυχαίνουν ακόμη ένα γκολ πριν την λήξη του πρώτου 45λέπτου, με τον Γιάννη Καραγκιόζη με σου να κάνει το 0-4 στο 24’.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και πιο συγκεκριμένα το 48’ ο Τσετινές μείωσε για την ομάδα του σε 1-4, για να έρθει στο 55’ ο Γιάννης Καραγκιόζης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα να διαμορφώσει το τελικό 1-5. Μάλιστα οι παίκτες του Ορφέα έφτασαν κοντά και σε έκτο τέρμα με το σουτ του Μυγγίδη στο 65’ να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Ζώη. Πλέον η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή στρέφει την προσοχή της στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου οπού η ομάδα του θα υποδεχτεί τον Παύλο Μελά Κουτσού, ενώ η ομάδα του Χρήστου Μαλαδένη θέλει να επιστρέψει στις νίκες έχοντας μπροστά της ακόμη ένα εντός έδρας παιχνίδι αυτή την φορά με τον Ορφέα 2005. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γκαϊτατζής με βοηθούς τους Βασίλα και Γαβριηλίδη.

Ερμής Μάνδρας (Χρ. Μαλαδένης): Ζώης, Καρακάσης Β., Μεμέτογλου, Καλαμάρης, Τσετινές, Πελτεκίδης, Καρακάσης Αν.(65’ Χατζηεμμανουήλ), Θωμαΐδης, Ξενόπουλος(79’ Δεληγιαννόπουλος), Βούλκος(65’ Χατζηπαπαδόπουλος), Καραμπατζάκης  

Ορφέας Puma Ξάνθης (Μπ. Χατζημεστής): Κισά Ομέρ, Μαυρόπουλος, Χαλίλ Τζαμπάζ, Μουμίν Ημίτ(61’ Μυγγίδης), Μαλαδένης Β., Κετσιεμενίδης(78’ Μουτούς Τζοσκούν), Καραγκιόζης Β., Ξανθόπουλος, Βασιλειάδης(75’ Καρά Αλή), Καραγκιόζης Γ., Μόσχος