Όταν ο Εθνικός υποδεχόταν τον ΠΑΟ στο ανοιχτό γήπεδο βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

Η πραγματικά σπάνια αυτή φωτογραφία παρουσιάστηκε πριν ένα μήνα για πρώτη φορά στους φίλους του βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης από το μπλογκ της Λέσχης Πετοσφαίρισης, για να θυμίσει τις ιστορικές στιγμές που έχει προσφέρει το άθλημα αυτό στην πρωτεύουσα του Έβρου. Παραμονές της αναμέτρησης του Εθνικού με τον Παναθηναϊκό στο “Μ. Παρασκευόπουλος”, αξίζει να την θυμηθούμε.

Είναι τραβηγμένη ακριβώς 43 χρόνια και 1 μήνα πριν. 28 Νοεμβρίου του 1971. Τότε ο Εθνικός υποδέχεται στο ανοιχτό γήπεδο τον Παναθηναϊκό, που την εποχή εκείνη σάρωνε τα πρωταθλήματα (1970, 1971, 1972, 1973). Στην δεύτερη χρονιά της συμμετοχής της ομάδας στην Α΄ Εθνική Κατηγορία, ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την ομάδα βόλεϊ του Εθνικού και κατακλύζει το ανοικτό γήπεδο Βόλεϊ (που βρίσκεται απαξιωμένο μέσα στο γήπεδο ποδοσφαίρου).

Οι φίλαθλοί εκτός από αυτούς που φαίνονται στη φωτογραφία, βρισκόταν περιμετρικά του γηπέδου ακόμη και μέσα στον αγωνιστικό χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και όπου αλλού υπήρχε η δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Μετά από 7 χρόνια παρουσίας της ομάδας στην Α΄ Εθνική Κατηγορία, κατασκευάστηκε το Κλειστό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης, που 35 χρόνια μετά έμελλε να λάβει το όνομα του Μιχάλη Παρασκευόπουλου.