«Φέρνει» την Ραπίντ στην Ξάνθη για προετοιμασία ο Ραζβάν Λουτσέσκου!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Στην Ξάνθη θα βρεθεί για την χειμερινή της προετοιμασία η Ραπίντ Βουκουρεστίου, έπειτα από πρωτοβουλία του προπονητή της Skoda Ξάνθη Ραζβάν Λουτσέσκου, που διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρόεδρο της ομάδας Ντίνου Γκεόργκε, με τον Λουτσέσκου να αποτελεί τον «συνδετικό κρίκο» για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Σε πολύ δύσκολη κατάσταση βρίσκεται η ιστορική Ραπίντ, που βρίσκεται πολύ χαμηλά στην βαθμολογία του Ρουμάνικου πρωταθλήματος, με αρκετούς παίκτες να αποχωρούν λόγω των σοβαρότατων προβλημάτων που ταλανίζουν τον σύλλογο. Ο πρόεδρός της Ντίνου Γκεόργκε θέλει να επαναφέρει την Ραπίντ στις νίκες και στην καλή πορεία στοχεύοντας στην δυναμική της ενίσχυση, με ένα από τα πολλά ονόματα που ακούγονται να είναι και του Κοστίν Λαζάρ.

Αυτό που όμως ταλάνιζε όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στην Ρουμανία ήταν το μέρος που θα έκανε την χειμερινή της προετοιμασία η Ραπίντ, με τα οικονομικά του συλλόγου να είναι στενα. Κάπου εκεί εμφανίζεται ο στενός φίλος του προέδρου της Ραπίντ και τεχνικός της Ξάνθης Ραζβάν Λουτσέσκου που με δική του πρωτοβουλία βοήθησε στο να κλειστεί συμφωνία και έτσι ο ιστορικός σύλλογος του Βουκουρεστίου να βρεθεί στην Ξάνθη και στις εγκαταστάσεις των Πηγαδίων για προετοιμασία.

Ο προπονητής της Ξάνθης, που είχε αγωνιστεί και καθίσει στον πάγκο της ρουμανικής ομάδας στο παρελθόν, αποφάσισε να βοηθήσει τον σύλλογο κλείνοντας –σε καλύτερη τιμή σύμφωνα με τα ρουμάνικα δημοσιεύματα- εισιτήρια και διαμονή στο προπονητικό κέντρο της  Ξάνθης.

Μάλιστα οι Ρουμάνοι επανέφεραν το ενδιαφέρον της Ραπίντ για τον τεχνικό της Skoda, με τον πρόεδρο του Ρουμανικού συλλόγου να σπεύδει να δηλώσει: «Κάθε ομάδα θα ήθελε τον Λουτσέσκου για προπονητή, όχι μόνο η Ραπίντ, όμως ξέρω ότι έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν στην Ξάνθη» και να δίνει τέλος στα σενάρια.

Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα της Θράκης και την περιοχή να βλέπουμε να αξιοποιείται το υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο των Πηγαδίων, και να αρχίσουμε να βλέπουμε μεγάλα Ευρωπαϊκά κλαμπ να επιλέγουν το αθλητικό κέντρο της Ξάνθης για την προετοιμασία τους, και είναι ευχής έργων να βλέπουμε ακόμη περισσότερες ομάδες και γιατί όχι και μερικές από τις κορυφαίες να διαλέγουν για την προετοιμασία τους το κορυφαίο εν Ελλάδι αθλητικό κέντρο.