Σκάνδαλο με τον Περιφερειάρχη Διαιτητή Αν. Μακεδονίας Θράκης κατήγγειλε ο Θωμαΐδης

Ένα σκάνδαλο σε σχέση με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της ελληνικής διαιτησίας Θεόδωρο Γκαϊτατζή αποκάλυψε στην τηλεοπτική εκπομπή “Δίκη” ο Κυριάκος Θωμαΐδης. Σϋμφωνα με τις καταγγελίες του γνωστού δημοσιογράφου, ο κ. Γκαϊτατζής κακώς είναι παρατηρητής διαιτησίας σε αγώνες Super League και κατά συνέπεια και περιφερειάρχης για ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς δεν πλήρεί τα κριτήρια που ορίζει ο κανονισμός της ΕΠΟ.

 

Η εισήγηση της ΚΕΔ  όπως διατυπώθηκε προς το Δ.Σ.  της ΕΠΟ τον περασμένο Φεβρουάριο (μετά από συζήτηση που έγινε μεταξύ των μελών της), ήταν να προταθούν για περιφερειάρχες εκπαιδευτές που έχουν τα προσόντα και είναι σε ηλικία που έχουν περιθώριο για να μείνουν χωρίς να πιάσουν σ’ ένα  η δυο χρόνια  το όριο που βάζει ο κανονισμός για να είναι στους πίνακες (63 ετών).  Έτσι η ΕΠΟ προχώρησε και τα μέλη του Δ.Σ. έκαναν αποδεκτή η εισήγηση της ΚΕΔ/ΕΠΟ, όπως προβλέπεται και από τη σύμβαση διαιτησίας με την UEFA, για τον ορισμό επικεφαλής στις γεωγραφικές περιφέρειες σε ότι αφορά την εκπαίδευση των διαιτητώνκαι ορίστηκαν πέντε περιφερειάρχες, ανάμεσα στους οποίους και ο Θεόδωρος Γκαϊτατζής (Δράμας) στην 1η περιφέρεια που καλύπτει την Αν. Μακεδονία και την Θράκη.

Οι υπόλοιποι ήταν οι Ηλίας Μαζαράκος (Άρτας) στη 2η που αφορά Δυτ. Μακεδονία, Ηπειρος και Κέρκυρα, Ιωάννης Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας) στην 3η που περιλαμβάνει Θεσσαλία, Στερεά, Εύβοια, Γεώργιος Σταθόπουλος (Αχαΐας), στην 4η περιφέρεια που αφορά την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου εκτός Κερκύρας και Φραγκίσκος Σωμαρακάκης (Αθηνών) στην 5η περιφέρεια που είναι και η πιο δύσκολη αφού αφορά Αττική και νησιά, Κρήτη Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Αιγαίο. Οι πέντε περιφερειάρχες όπως αναφερόταν σε εκείνη την απόφαση θα είναι σε διαρκή επαφή με την ΚΕΔ και τον υπεύθυνο επιμόρφωσης και υπολογίζεται ότι θα γίνει το συντομότερο και η πρώτη συνάντηση. Σημειώνεται πως και οι πέντε περιφερειάρχες θα είναι και παρατηρητές της Σούπερ Λίγκα.

Ωστόσο, όπως υποστήριξε ο κ. Θωμαΐδης,  για να είναι κάποιος παρατηρητής στην Σούπερ Λίγκα απαιτείται να έχει τουλάχιστον διετή αγωνιστική παρουσία σαν διαιτητής στην μεγάλη κατηγορία (άρθρο 24 παρ. 2 β, σελ. 20-21). Ωστόσο ο κ. Γκαϊτατζής του Συνδέσμου Δράμας δεν εμφανίζεται να πληρεί αυτήν την προϋπόθεση, σύμφωνα τουλάχιστον με τα έγγραφα που παρουσίασε ο Κυριάκος Θωμαΐδης.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι ο κ. Γκαϊτατζής έγινε διαιτητής Σούπερ Λιγκ στις 7 Μαρτίου του 2006, καθώς τότε ελήφθη η απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ για αναμόρφωση των πινάκων διαιτησίας Α’ Εθνικής (με την ίδια απόφαση είχε διαγραφεί από τους πίνακες των βοηθών διαιτητών ο Βασίλης Γαβριηλίδης της ΕΠΣ Θράκης και είχε τοποθετηθεί – αναβαθμιστεί στηγ μεγάλη κατηγορία και ουσιαστικά στην θέση του ο επίσης κομοτηναίος Δημήτρης Μπιτσίδης). 

Ο Θ. Γκαϊτατζής εμφανίζεται σε άλλο έγγραφο να τίθεται εκτός πίνακα διαιτητών Σούπερ Λιγκας με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Διατησίας στις 11 Φεβρουαρίου του 2008, δηλαδή σχεδόν ένα μήνα πριν συμπληρωθεί η διετία που απαιτούνταν ως προϋπόθεση για να γίνει κάποιος παρατηρητής Σούπερ Λίγκας. Μαζί με τον Γκαϊτατζή τέθηκε τότε εκτός πινάκος και ο ξανθιώτης διαιτητής Ρωμανός Κοντογιαννίδης. Στην θέση του τοποθετήθηκε με την ίδια απόφαση ο επίσης ξανθιώτης Μιχάλης Ντάκος, ενώ επίσης εκτός πινάκων παρατηρητών τέθηκε τότε ο κομοτηναίος πρώην διαιτητής της Σούπερ Λίγκας και σημερινός αντιδήμαρχος Κομοτηναίων Μανώλης Ταπαντζάς.

Βέβαια, επειδή οι καιροί είναι πονηροί, αξίζει να επισημάνουμε ότι η απόφαση για να οριστεί ο Θ. Γκιαϊτατζής περιφερειάρχης Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας σε θέματα διαιτησίας ήταν μια απόφαση που ελήφθη από το προηγπύμενο καθεστώς της ΚΕΔ, πριν την έλευση του Χιου Ντάλας αλλά και πριν την ανάληψη της προεδρίας της από τον ξανθιώτη παράγοντα Γιώργο Γκιρτζίκη, που φέρεται  ως ο βασικός υποψήφιος για την διαδοχή του Γ. Σαρρή στην προεδρία της ΕΠΟ.

Δείτε παρακάτω τα έγγραφα που εμφάνισε ο Κυριάκος Θωμαΐδης στην εκπομπή του και τα οποία κατά την γνώμη του αποδεικνύουν ότι κακώς ο “περιφερειάρχης” κ. Γκαϊτατζής είναι παρατηρητής επιπέδου Σούπερ Λιγκ, καθώς δεν έχει συμπληρώσει πλήρη διετία ως διαιτητής στη μεγάλη κατηγορία….