Δίδαξε σκάκι στα παιδιά του Εθνικού ο εξυπνότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Το σκακιστικό τμήμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, στην προσπάθεια του να αναπτύξει το σκάκι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, διοργάνωσε επιτυχώς ένα διαδραστικό μάθημα σκάκι για μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης από τον καθηγητή Νίκο Λυγερό, που θεωρείται ως ο εξυπνότερος άνθρωπος του κόσμου με βάση την μέτρηση του IQ του.

Ο Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής Γεωστρατηγικής και Τοποστρατηγικής Dr. Νίκος Λυγερός μίλησε το Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης για “Ιστορικές Σκακιέρες και Διαχρονική Στρατηγική”, έθεσε ερωτήματα στους μικρούς μαθητές, παρουσίασε βασικούς κανόνες του παιχνιδιού και με την συμμετοχή των παιδιών έδειξε μέσα από το παιχνίδι τον ρόλο των πιονιών στην σκακιέρα. Την εκδήλωση την παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον πολλά παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και δάσκαλοι, καθώς επίσης και ο πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικός Μανόλης Βουκουρεσλής. Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλους τους συμμετέχοντες μοιράστηκαν έγχρωμα πολυσέλιδα ενημερωτικά φυλλάδια, σχετικά με το σκάκι.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Έφορος του σκακιστικού τμήματος του Εθνικού Ηλίας Δόβρης πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στον κ. Λυγερό που αφορούν τον ιστορικό σύλλογο της πόλης, ένα βιβλίο, CD για τους μουσικούς της Θράκης και τον ευχαρίστησε για αυτή την υπέροχη συνεργασία. Ο Εβρίτικος σύλλογος τόνισε στα παιδιά της Αλεξανδρούπολης ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σκάκι στα Σχολεία» θα συνεχιστεί και το 2015, ενώ με ανακοίνωση του ευχαρίστησε τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου για την εν λόγω εκδήλωση, ευχόμενος παράλληλα καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος.