Photos: Τα νέα αθλήματα που εφευρέθηκαν στον Έβρο μετά τις πρόσφατες πλημμύρες

Γράφει ο Κουτσοballης

–  Απίστευτες φωτογραφίες, οι οποίες προφανώς και προέρχονται από φωτομοντάζ αλλά αντιμετωπίζουν με χιούμορ την κατάσταση που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες 20 ημέρες στον Έβρο με τις πλημμύρες, δείχνοντας όμως περίτρανα και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ίντερνετ.

 

Για παράδειγμα, στην πρώτη εικόνα όπου το νερό έχει φτάσει μέχρι και την… μπασκέτα στο ανοιχτό γηπεδάκι που υπάρχει στο Πύθιο, φαίνεται το εμπνευσμένο νέο άθλημα του water basket, το οποίο ουσιαστικά συνδυάζει το πόλο με την καλαθοσφαίριση. Για να διαπρέψει κανείς στο συγκεκριμένο άθλημα θα πρέπει να είναι ένας συνδυασμός του Γκάλη με τον… Αφρουδάκη.

Η δεύτερη εικόνα προέρχεται από την ίδια περιοχή και εικονίζει έναν ριψοκίνδυνο αθλητή να πραγματοποιεί κατάδυση από τον περίφημο “κάστρο του Πυθείου”, γνωστό και ως “Εμπύθιον”. Είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο νέο άθλημα, που θα μπορούσε να ονομαστεί ως castle diving (ή εναλλακτικά tower diving), ακόμα και αν σε λένε Γκρεγκ Λουγκάνης, δεν θα μπορεί να πραγματοποιείται οπουδήποτε παρά μονάχα σε περιοχές όπου υπάρχουν πύργοι και κάστρα.

Τέλος, στην τρίτη εικόνα περνάμε στα μηχανοκίνητα σπορ, τα οποία όμως στην προκειμένη περίπτωση φεύγουν από την γη και το έδαφος και μεταφέρονται στο νερό. Γίνεται αντιληπτό ότι για να μπορέσει να συμμετάσχει κάποιος στο water racing οφείλει να έχει αμφίβιο όχημα, κάτι που εφόσον εφευρεθεί θα είναι χρήσιμο στους κατοίκους των παρέβριων περιοχών (και όχι μόνο για αθλητικούς λόγους).

Από την πλευρά μας, ελπίζουμε έστω και μέσα από το χιούμορ να απαλύνουμε τον πόνο των κατοίκων που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται και οι υπεύθυνοι να φροντίσουν ότι να μην ξαναζήσει η περιοχή τόσο δύσκολες στιγμές. Με την μανία της φύσης δεν μπορεί να τα βάλει κανείς, αλλά την ίδια ώρα ουδείς αμφισβητεί ότι υπάρχουν και ανθρώπινα λάθη και παραλείψεις που έχουν σαν αποτέλεσμα αυτές τις πλημμύρες…