Οι γιορτινές ευχές του συλλόγου ΑμεΑ Κότινος

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία «ΚΟΤΙΝΟΣ», ο μοναδικός σύλλογος της Αλεξανδρούπολης, αλλά και του Νομού Έβρου, που δραστηριοποιείται σ’ αυτό το ιδιαίτερο αντικείμενο, δηλαδή της προσφοράς των ευκαιριών άθλησης (και όχι μόνο), στα Άτομα με Αναπηρία (σωματική και νοητική), σε όλες τις ηλικίες στέλνει τις δικές του ευχές ενόψει των εορτών.

 

Ειδικότερα οι αθλήτριες, οι αθλητές, οι προπονητές και το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «ΚΟΤΙΝΟΣ» εύχονται σε όλο τον κόσμο Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2015.

Επίσης ο σύλλογος με ανακοίνωση του επισημαίνει τις δράσεις, τις επιτυχίες και τους στόχους του. Πιο αναλυτικά:

“Ο Α. Σ. ΑμεΑ «ΚΟΤΙΝΟΣ» είναι επίσημο μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και συνεργάζεται με φορείς και συλλόγους της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής.

Στο σύλλογο, λειτουργούν ανεξάρτητα τμήματα κολύμβησης, στίβου, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, σκοποβολής και ιππασίας για Άτομα με Αναπηρία. Αθλούνται πάνω από τριανταπέντε (35) αθλητές και αθλήτριες, σε όλα τα δυνατά επίπεδα (απλής ατομικής άθλησης, αρχαρίων, αγωνιστικού αθλητισμού και πρωταθλητισμού).

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες των αθλητών μας, σημειώθηκαν στην κολύμβηση, όπου τα τελευταία χρόνια έχουμε πανηγυρίσει επανειλημμένως, κατακτήσεις χρυσών μεταλλίων σε Πανελλήνια και Διεθνή Πρωταθλήματα  που συνοδευόταν από νέα πανελλήνια ρεκόρ. Ειδικά για το 2014, οι αθλητές-τριες του «ΚΟΤΙΝΟΣ», κατέκτησαν 1 χρυσό μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics 2014, 8 χρυσά μετάλλια (συνοδευόμενα από 6 νέα Πανελλήνια ρεκόρ), στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ, που έγινε στην Αθήνα, καθώς και 5 μετάλλια (2 χρυσά, 1 αργυρό & 2 χάλκινα), στο Διεθνές πρωτάθλημα ΑμεΑ που έγινε στη Νάουσα.

Για το 2015, αναμένουμε, αυτές οι επιτυχίες να πολλαπλασιασθούν, αφού, τους υπάρχοντες αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου, θα πλαισιώσουν καταξιωμένοι πρωταθλητές στον στίβο και την επιτραπέζια αντισφαίριση, που επέλεξαν να συνεχίσουν την αθλητική τους δραστηριότητα, με τα «χρώματα» του συλλόγου μας.

Το κόστος προετοιμασίας και συμμετοχής στις πανελλήνιες και Διεθνείς διοργανώσεις (μετακίνηση, διαμονή, διατροφή αθλητών, προπονητών και συνοδών), είναι δυστυχώς τεράστιο για τις δυνατότητες του Συλλόγου μας. Προς αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, αλλά και των «καθημερινών» αναγκών μας, τόσο σε αθλητικό υλικό (φόρμες, αθλητικές στολές κλπ), όσο και σε λειτουργικά έξοδα, απευθυνόμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα σε φυσικά πρόσωπα, Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς, που έχουν το ενδιαφέρον και την ευαισθησία, να συνδράμουν στην προσπάθειά μας, βοηθώντας οικονομικά ή υλικά (με όποιο τρόπο επιθυμούν), τα αθλούμενα Άτομα με Αναπηρία, να συνεχίσουν να τιμούν με τις διακρίσεις τους, μια ολόκληρη περιοχή.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για κάθε βοήθεια, που θα ενισχύσει το έργο μας και είμαστε στη διάθεσή κάθε ενδιαφερόμενου για την παροχή περεταίρω πληροφοριών και διευκρινήσεων για τον Σύλλογο και τους ανθρώπους του”.