Ο Πέτρος Μάνταλος για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του στην ΑΕΚ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Συνέντευξη εφόλης της ύλης έδωσε ο κομοτηναίος άσος της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος στην εφημερίδα «Ώρα των Σπορ». Σε αυτήν δεν αποδέχθηκε τον χαρακτηρισμό του «ηγέτη» στην Ένωση, υποστήριξε ότι και πίσω να γύρναγε ο χρόνος πάλι θα ΑΕΚ θα επέλεγε, ενώ ξεκαθάρισε πως ανυπομονεί να αγωνιστεί με τον «Δικέφαλο» στο νέο γήπεδο της ομάδας.

 

Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξη του διεθνή άσου:

Είσαι ήδη σχεδόν ένα εξάμηνο στην ομάδα. Ποια είναι η πρώτη εικόνα που πλέον έχεις σχηματίσει;

«Όταν έγινε η ερώτηση αυτή τον πρώτο μήνα που ήμουν εδώ, είχα πει ότι αυτή η οργάνωση που υπάρχει στην ΑΕΚ και που προσφέρει στον παίκτη τα πάντα, ώστε η μόνη σκέψη να είναι πως θα γίνεται καλύτερος, είναι κάτι που πρωτοείδα μόνο στην ΑΕΚ. Αυτό κρατάω και αυτό θα πω και τώρα».

Σου έχει αποδοθεί ο τίτλος του ηγέτη. Είναι κάτι που σε αγχώνει;

«Αυτός ο τίτλος δεν μου ταιριάζει και δεν τον αποδέχομαι. Ο κάθε παίκτης είναι για την ομάδα πολύ σημαντικός, αλλά κανείς δεν είναι αναντικατάστατος. Η ομάδα έχει βάθος και το βλέπετε. Όλο και περισσότερα παιδιά παίζουν και βοηθούν σημαντικά. Έχει βάθος αυτό το ρόστερ και όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο στην ομάδα. Αυτό είναι και το σημαντικό. Όλοι να προσπαθούμε να δώσουμε το καλύτερο για να βοηθήσουμε την ομάδα».

Πρώτος στα γκολ, αλλά πρώτος και στις ασίστ. Τι από τα δύο σε εξιτάρει περισσότερο;

«Πριν έρθω στην ΑΕΚ, ήταν η ασίστ. Το γούσταρα. Από τη στιγμή που ήρθα όμως στην ΑΕΚ, το γκολ παίζει ρόλο. Σ’ ένα κακό ματς ένα γκολ μπορεί να σε βοηθήσει και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και να κερδίσει. Αλλά πάντα το σημαντικό είναι να βοηθάω την ομάδα με οποιονδήποτε τρόπο».

Έχει περάσει κάποια φορά από το μυαλό σου πως ίσως το καλοκαίρι του 2013 δεν πήρες τη σωστή απόφαση ή βιάστηκες;

«Ίσα-ίσα τώρα είναι η στιγμή που μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά πως αν γύριζα το χρόνο πίσω θα έκανα ακριβώς το ίδιο πράγμα. Την ΑΕΚ θα επέλεγα».

Που μπορεί να φτάσει στο Κύπελλο η ΑΕΚ;

«Είχαμε μια συζήτηση στα αποδυτήρια και λέγαμε πόσα ματς έχουμε χάσει φέτος. Έχουμε χάσει μόνο από τη Ρόμα. Έχουμε δείξει πως δεν υπάρχει αντίπαλος που μπορεί να μας κερδίσει εύκολα. Κανένας. Πιστεύω πολύ στο ρόστερ αυτής της ομάδας. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβηθεί κανέναν αυτή η ομάδα».

Έπαιξε ρόλο για να έρθεις η παρουσία του Μελισσανίδη;

«Σίγουρα για να πας σε μια ομάδα κοιτάς τι γίνεται. Μου έδινε σιγουριά ο κύριος Μελισσανίδης και ήξερα ότι αγαπάει την ομάδα. Και είναι τιμή να βρίσκομαι στα σχέδια που έχει για την ΑΕΚ».

Κεφάλαιο «εθνική ομάδα». Περίμενες κλήση τόσο γρήγορα;

«Περίμενα κάποια στιγμή να φτάσω στην εθνική. Δεν περίμενα τόσο γρήγορα να γίνει αυτό. Σίγουρα χάρηκα πολύ όταν το άκουσα. Και μεγάλο ρόλο έπαιξε το γεγονός πως βρίσκομαι σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ, για να έρθει αυτή η κλήση».

Η ΑΕΚ έχει στα σκαριά το νέο της γήπεδο. Το περιμένετε, συζητάτε γι’ αυτό;

«Είναι διαφορετικό να έχει η ομάδα το δικό της σπίτι. Ανυπομονούμε, ρωτάμε. Ελπίζω να προλάβουμε να αγωνιστούμε εκεί. Είναι σημαντικό πρώτα για την ίδια ομάδα και μετά για όλους εμάς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here