Επιβεβαίωση ThrakiSportS: Τα φιλικά της Εθνικής στη Θράκη πριν το Ευρωμπάσκετ

Ανταπόκριση από τη Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Η Ντίσνεϊλαντ πρόσφατα φιλοξένησε ένα διαφορετικό event: την κλήρωση του Eurobasket 2015. Του πρώτου (και ενδεχομένως του τελευταίου) που θα διεξαχθεί σε τέσσερις διαφορετικές χώρες, με την πόλη της Ξάνθης να έχει την τιμή, μετά απο κινήσεις της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπως και του Δήμου Ξάνθης, να φιλοξενήσει σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας της “επίσημης αγαπημένης” όλων των Ελλήνων φιλάθλων.

Η κλήρωση για τον καταρτισμό των ομίλων πραγματοποιήθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα κι έφερε στον δρόμο της Ελλάδας τρεις χώρες από τα Βαλκάνια (Κροατία, Σλοβενία, Σκόπια), τη Γεωργία και την Ολλανδία, με τον όμιλο της επίσημης αγαπημένης να φιλοξενείται στο Ζάγκρεμπ.

Όπως έχει αποκαλύψει πολύ πριν από αυτήν την κλήρωση το ThrakiSportS, ένα κύριο μέρος της προετοιμασίας της Εθνικής ενόψει αυτής της διοργάνωσης θα φιλοξενηθεί στην Θράκη. Η Εθνική θα φιλοξενηθεί δωρεάν στο “Σαλέ” των Πηγαδίων από τον Χρήστο Πανόπουλο και την Skoda Ξάνθη, ενώ θα πραγματοποιεί προπονήσεις στο Αμοιρίδειο, όπου θα δώσει και φιλικούς αγώνες.

Φτάσαμε παραμονή Χριστουγένννων (24/12) για να επιβεβαιωθεί με επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΚ ότι η Ελλάδα θα έρθει παραμονές του Ευρωμπάσκετ για προετοιμασία στην Θράκη. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενημέρωσε για το πρόγραμμα προετοιμασίας της ελληνικής ομάδας ενόψει EuroBasket 2015 και γνωστοποίησε ότι τουλάχιστον ένα από τα τουρνουά που θα λάβει μέρος θα φιλοξενηθεί στην Ξάνθη.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί 21 με 23 Αυγούστου στο Αμοιρίδειο και σε αυτό θα λάβουν μέρος εκτός από την Ελλάδα και η Ρωσία, η Βοσνία Ερζεβοβίνη και η Τσεχία – κάτι που σημαίνει ότι οι θρακιώτες φίλαθλοι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μπάσκετ υψηλών προδιαγραφών.

Αναλυτικά τα τρία τουρνουά που θα συμμετάσχει το καλοκαίρι η Εθνική Ομάδα, πριν το Ευρωμπάσκετ 2015:

14-15/8: Τουρνουά στην Κωνσταντινούπολη

21-23/8: Τουρνουά στην Ξάνθη (Ρωσία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Τσεχία, Ελλάδα)

27-29/8: Τουρνουά «Ακρόπολις Eurobank» (Τουρκία, Λιθουανία, Ολλανδία, Ελλάδα)