Οργιάζουν οι φήμες για παραίτηση Σαρρή! Στην Αθήνα οι Θρακιώτες του ΔΣ της ΕΠΟ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Στην Αθήνα βρίσκονται ήδη από το βράδυ της Δευτέρας (είτε ταξιδεύουν νωρίς το πρωί) όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, κατά συνέπεια και οι τρεις θρακιώτες που μετέχουν σε αυτό: ο ξανθιώτης νυν πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Γκιρτζίκης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου Χρήστος Καραβασίλης. Το μεσημέρι της Τρίτης έχει προγραμματιστεί ΔΣ της ΕΠΟ, ενώπιον του οποίου οργιάζουν οι φήμες ότι πρόκειται να υποβάλει την παραίτησή του ο πρόεδρος Γιώργος Σαρρής.

Το βράδυ της Δευτέρας (22/12) υπήρξαν συζητήσεις και συναντήσεις πολλών μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ και προέδρων Ενώσεων, που ήρθαν στην Αθήνα για να παρευρεθούν σε αυτό, με θέμα –τι άλλο;- τις εξελίξεις στην ομοσπονδία και την επόμενη μέρα. Από το περιβάλλον του κ. Σαρρή ούτε επιβεβαίωναν ούτε διέψευδαν τις φήμες για πιθανή παραίτηση, αφήνοντας το θέμα ανοιχτό. Ωστόσο από το απόγευμα έχουν βγει μια σειρά από ιστοσελίδες που αναφέρουν αυτήν την πληροφορία, κάτι που επισήμανε ως “γεγονός” αργά μετά τα μεσάνυχτα και ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης στην τηλεοπτική εκπομπή του, τονίζοντας ότι η είδηση επιβεβαιώνεται από δύο διαφορετικές πηγές.

Μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ που δεν γνωρίζουν τις προθέσεις του προέδρου, εκτιμούν πως το πιθανότερο είναι να παραιτηθεί υπό το βάρος των εξελίξεων και ιδιαίτερα της άσκησης ποινικών διώξεων για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», στην οποία φέρεται αναμεμιγμένα μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας, στελέχη της και μέλη επιτροπών της – αναφέρει το ρεπορτάζ του έγκυρου στο ρεπορτάζ της ΕΠΟ Άρη Ασβεστά στο sdna. Πολλοί έλεγαν, επίσης, ότι σε περίπτωση παραίτησης, θα χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία το γεγονός ότι η πολιτεία δεν δίνει στην ΕΠΟ την κρατική επιχορήγηση για τα σωματεία, αν και αργά το βράδυ στην Βουλή ψηφίστηκε τροπολογία με την οποία θα επιτρέπεται απευθείας τα χρήματα των επιχορηγήσεων να δίνονται στα σωματεία και τις Ενώσεις από την Πολιτεία, παρακάμπτοντας την ΕΠΟ.

Φυσικά, υφίσταται πάντα και το σενάριο της παραίτησης Σαρρή για να πολιτευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που διεξαχθούν άμεσα εθνικές εκλογές, καθώς λέγεται ότι είχε συνάντηση με τον γραμματέα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρη Βίτσα για την εκλογική περιφέρεια της Χίου. Μην ξεχνάμε, τέλος, ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ είχε δεσμευτεί ότι θα απολογηθεί ενώπιον έκτακτου Δ.Σ. που θα συγκαλούσε και για το ναυάγιο της Εθνικής ομάδας, την ήττα από τα Νησιά Φερόε και την τραγική επιλογή Ρανιέρι για τον πάγκο της Εθνικής, ωστόσο τέτοιο ΔΣ δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα αν και πέρασε πολύς καιρός, πάνω από μήνας, από τότε.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η παραίτηση Σαρρή, με ενδιαφέρον αναμένεται και το πώς θα κινηθούν ή θα αντιδράσουν σύμβουλοι της ομοσπονδίας και φυσικά οι τρεις θρακιώτες που μετέχουν στο ΔΣ της ΕΠΟ. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν την Τρίτη το μεσημέρι, όμως όλα δείχνουν ότι οι εξηγήσεις στην ΕΠΟ είναι καταιγιστικές…