Η μπάντα του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας για τρίτη δεκαετία συνεχίζει να παιανίζει…

Γράφει ο Κουτσοballης

–  Μια ξεχωριστή γιορτή στήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα της Ορεστιάδας με τον ΠΑΟΚ το περασμένο Σάββατο. Μπορεί η αναμέτρηση να μην στέφθηκε από επιτυχία για την ομάδα του Έβρου, ωστόσο πριν την έναρξή της είχαμε μια ξεχωριστή στιγμή για μια μικρή ομάδα φίλων που είναι συνυφασμένη με την ιστορία του ΑΟΟ, αυτήν των μελών της περίφημης μπάντας του συλλόγου.

Συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από τότε που πρωτοέπεσε η ιδέα για την δημιουργία της. Η αγάπη και η τρέλα ορισμένων φιλάθλων του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδα τους οδήγησε στο να δημιουργήσουν μια μουσική μπάντα, η παρουσία της οποίας επί σειρά ετών συνόδευε τον ΑΟΟ από επιτυχία σε επιτυχία. Ο ήχος της έδινε χρώμα στις εξέδρες και το όνομά της έκανε το γύρο της Ευρώπης, στις θρυλικές εκείνες πορείες.

Οι ήχοι της φρόντιζαν να δημιουργήσουν μια ζεστή –μοναδική ατμόσφαιρα και με πρωταγωνιστή τον ιδρυτή της Γρηγόρη Αποστολίδη, η φήμη της γρήγορα εξαπλώθηκε και εκτός Έβρου. Η ομάδα των «πρασίνων» έφτασε άλλωστε μέχρι και σε ευρωπαϊκό τελικό και έδωσε την ευκαιρία σε Ιταλούς, Γάλλους, Βέλγους, Ολλανδούς και άλλους Ευρωπαίους να την γνωρίσουν από κοντά και να την χειροκροτήσουν.

Ήταν μια μπάντα που από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε στο παλαιό τότε γήπεδο της Ορεστιάδας, ζωντάνεψε την εξέδρα, της έδωσε χρώμα και μαζί με την μουσική της συνόδευε την ομάδα των «πρασίνων» στις νίκες, αλλά και στις ήττες. Η παρουσία της στο γήπεδο πάντα ήταν μια συναρπαστική εμπειρία για όλους. Αποτέλεσε σήμα κατατεθέν της ομάδας. Και εξακολουθεί να αποτελεί.

Η θρυλική μπάντα του ΑΟΟ σε πείσμα των καιρών παραμένει στις εξέδρες του νέου γηπέδου και συνεχίζει την μοναδική της ιστορία. Μπορεί τα χρόνια των μεγάλων επιτυχιών για τον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας να πέρασαν και η ομάδα να μετακόμισε σε νέο γήπεδο, ωστόσο η αγαπημένη μπάντα της ομάδας έπειτα από ένα μικρό διάλειμμα συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των «πρασίνων».

Δεν έλειπε ούτε από τα χρόνια της Α2 και της Β’ Κατηγορίας, στήριξε την ομάδα στα δύσκολα, βοήθησε και την Εθνική στις συχνές παρουσίες της στον Βόρειο Έβρο για αγώνες και φυσικά φέτος βρίσκεται σταθερά στην εξέδρα σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια. Αλλα ειδικά σε αυτό του περασμένου Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ, βρέθηκε και εντός του αγωνιστικού χώρου, όπως φαίνεται από την φωτο του radioevros, να παίξει μουσική αλλά και να τιμηθεί….