ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στην αναμέτρηση του Ηρακλή Ζυγού με την Ασπίδα Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Επιστροφή στις νίκες και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο για τον Ηρακλή Ζυγού, που επικράτησε με 3-0 επί της Ασπίδας Ξάνθης στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο γήπεδο του Νέου Ζυγού στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Ηρακλή αποδίδοντας πολύ ουσιαστικό ποδόσφαιρο, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που τις δόθηκαν κατάφερε να φτάσει σε μια πολύ μεγάλη νίκη, με την Ασπίδα να δείχνει αδυναμία στο να δημιουργήσει ευκαιρίες έχοντας απλά την κατοχή της μπάλας.

Με την συμπλήρωση 21’ λεπτών αγώνα και αφού νωρίτερα απείλησε άλλες δύο φορές η ομάδα του Ζυγού άνοιξε το σκορ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κωφίδη στο δεύτερο δοκάρι ο Κριεζής θα κάνει το γύρισμα με τον Τσακιράκη να παίρνει την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της Ασπίδας ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους. Η ομάδα της Ασπίδας προσπάθησε να απαντήσει όμως το δοκάρι σταμάτησε στο 35’ ην εκτέλεση φάουλ του Ανδρικού. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά αφήνοντας αρκετά κενά στην άμυνα, τα οποία εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Ζυγού. Στο 68’ και με το που πέρασε στο παιχνίδι ο Κοκκαλίδης στην πρώτη του επαφή με την μπάλα διαμόρφωσε το 2-0, μετά από πάσα του Παπαστεφάνου που άφησε έξυπνα ο Κωφίδης για τον μέσο του Ηρακλή που με ψύχραιμο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 86’ μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιώργου Κριεζή, πέναλτι που κέρδισε και αξιοποίησε ο ίδιος ο εκτελεστής διαμορφώνοντας έτσι το τελικό σκορ.

Πλέον η ομάδα του Ζυγού και με πολύ καλή ψυχολογία ετοιμάζεται για το εξ’ αναβολής παιχνίδι με τον Άρη Αβάτου, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου. Ενώ στην Ασπίδα έχουν μπροστά τους περίπου δύο εβδομάδες για να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους για το παιχνίδι με το Σούνιο που θα κλήσει τον πρώτο γύρο την πρώτη εβδομάδα του Γενάρη. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βαγγέλης Κιοτζένης με βοηθούς τους Εμπλιούκ και Γκοντόλια.

Ηρακλής Ζυγού (Γ. Δημητριάδης): Ζλατίνης, Τσαντίδης, Γότσης, Τσαβδαρίδης, Ιωσηφίδης, Ευθυμιάδης, Κριεζής(88’ Βαρσάμης), Τσακιράκης, Παπαστεφάνου, Αρσενίου(67’ Κοκκαλίδης), Κωφίδης(81’ Δάρδας)  

Ασπίδα Ξάνθης (Δ. Καρύδης): Αθανασίου, Πουρναράκης, Καουσλίδης(71’ Πατρονακής), Φεταχίδης, Μυλωνάς, Μακράκης(71’ Αβραμίδης),  Δογανίδης, Ανδρικού, Μοσχόβης(59’ Ψαρόπουλος),  Φωτιάδης, Κατσής