Β’ Εθνική: Όσα έγιναν στην αναμέτρηση του ΓΑΣ Κομοτηνή με το Ανατόλια

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Την εντός έδρας ήττα με 81-93 γνώρισε η ομάδα του ΓΑΣ Κομοτηνή από το Ανατόλια, παρέμεινε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα χωρίς νίκη και πλέον χρειάζεται ένα θαύμα για να μην υποβιβαστεί, μιάς και οι ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με αυτόν αρχίζουν και ξεφεύγουν στη βαθμολογία.

Ο ΓΑΣ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο πεντάλεπτο με 11-10. Όμως στη συνέχεια εγκλωβίστηκε στην πιεστική άμυνα που εφάρμοσε σε όλο το γήπεδο το Ανατόλια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι παίκτες του ΓΑΣ να μην μπορούν να δώσουν ούτε την πρώτη πάσα από την τελική γραμμή, να υποπίπτουν σε πολλά λάθη και να δέχονται εύκολα καλάθια μετά από τα κλεψίματα των παικτών του Ανατόλια. Έτσι το Ανατόλια έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με 21-26.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΓΑΣ Κομοτηνή μπήκε και πάλι δυνατά, ισοφάρισε γρήγορα σε 27-27, όμως η πιεστική άμυνα και πάλι στα τελευταία πέντε λεπτά του δεκαλέπτου είχε σαν αποτέλεσμα το Ανατόλια να φτάσει τη διαφορά κοντά σε διψήφιο αριθμό και να προηγηθεί με 37-46 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο τρίτο δεκάλεπτο το μοτίβο παρέμεινε το ίδιο. Η πιεστική άμυνα, τα πολλά λάθη στην επίθεση, αλλά και τα εύκολα καλάθια που δέχονταν στην άμυνα ο ΓΑΣ, έφεραν το Ανατόλια να προηγείται με 40-58. Ο ΓΑΣ Κομοτηνή προσπάθησε να κατεβάσει τη διαφορά, όμως το Ανατόλια αντέδρασε σωστά και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 54-72.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο ΓΑΣ πάλεψε με όσες δυνάμεις είχε και κατάφερε περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος να κατεβάσει το σκορ σε μονοψήφια διαφορά (75-83). Όμως δύο λάθη στην επίθεση, αφού βγήκαν σωστές άμυνες δεν επέτρεψαν να κατέβει η διαφορά και άλλο. Αντίθετα με τα φάουλ, που έστελναν τους παίκτες του Ανατόλια στις ελεύθερες βολές, η διαφορά παρέμεινε κοντά σε διψήφια διαφορά, για να λήξει το παιχνίδι με το Ανατόλια να κερδίζει με 81-93.

Ο ΓΑΣ πάλεψε επιθετικά το παιχνίδι, αν και είχε πάλι πολλά χαμένα λέι απ και ελεύθερες βολές, όμως τα λάθη από την πίεση των παικτών του Ανατόλια ήταν καθοριστικά, καθώς οι παίκτες της ομάδας της Θεσσαλονίκης πέτυχαν πολλά εύκολα καλάθια κάτω από την ρακέτα. Τέσσερις παίκτες του ΓΑΣ είχαν διψήφιο αριθμό πόντων και άλλοι τρεις άγγιξαν τους 10 πόντους, δείχνοντας τον πλουραλισμό που είχε η ομάδα της Κομοτηνής στην επίθεση. Τέσσερις παίκτες είχαν επίσης διψήφιο αριθμό πόντων και από το Ανατόλια.

Διαιτητές: Γερακίνης – Δημάδης

Δεκάλεπτα: 21-26, 37-46 (Ημίχρονο), 54-72, 81-93 (Τελικό Αποτέλεσμα)

ΓΑΣ Κομοτηνή (Λεμονίδης): Πανταζής, Σταματέλος, Διαμαντίδης 8(2), Αθανασίου, Λεχούδης 16, Ντίνας 15(3), Ρυακιωτάκης, Μπεκρής 7, Καλατζής 8, Καραμπέκης, Μανάκας 11, Χαλήλ 16.

Ανατόλια (Κυριακού): Καραμανώλης, Παυλέας 8, Κουφός, Τζουβάρας 11, Γαλανίδης 19(1), Τριανταφυλλίδης 8(1), Αρνίδης 8(2), Μουτσιαράς 6, Τόζιος 16, Σιώμος 10, Βεργίνης 7, Σταυρακίδης.