Γ’ Εθνική: Όσα έγιναν στο σαρωτικό πέρασμα του Άρη από το Σουφλί

Ανταπόκριση από το Σουφλί: Νίκος Γκούντλης

–  Δεν τα κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα ο Έβρος Σουφλίου και υπέκυψε στην ανωτερότητα και εμπειρία των Θεσσαλονικέων και του φορμαρισμένου πρωην επιθετικού της Ξάνθης Μάουρο Πόι, με ένα σκορ που δεν αντικατόπριζε την εμφανιση των δυο ομάδων, στο γεμάτο όσο ποτέ άλλοτε “Δημήτρης Μπακιρτζής”.

Σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, αλλά γιορτινή ατμόσφαιρα στις γεμάτες κερκίδες με φίλους των δυο ομάδων, ο Άρης τα βρήκε… σκούρα αν και καλύτερος από τον Έβρο Σουφλίου στο πρώτο ημίχρονο, όμως με το πρώτο γκολ των “κιτρίνων”, οι Σουφλίωτες κατέρρευσαν και δέχτηκαν άλλα δυο τέρματα στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Ο Άρης με αυτή τη νίκη έφτασε στους 26 βαθμούς κι είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ενώ ο Έβρος Σουφλίου έμεινε στους 16, γνωρίζοντας την πρώτη του εντός έδρας ήττα, έχοντας κι ένα παιχνίδι λιγότερο με τις Σέρρες στις 4 Ιανουαρίου στο “Δημήτρης Μπακιρτζής”.
 
Ο Αρης μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, έχασε 2 ευκαιρίες με τον Πόι στο 5′ και 6′ του αγώνα και όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε την απόδοσή του, όμως  ο Γκουτζελάς ηταν σε φοβερή μερα και ίσως έκανε στο 9′ την επέμβαση της χρονιάς, όταν σε δυνατό σουτ του Παπαδόπουλου εκτός περιοχής, απογειώθηκε και απομάκρυνε σε κόρνερ, ενώ και στο 32΄ απομάκρυνε πλασέ του Προβατίδη στη δεξιά του γωνία, χωρίς να έχει ορατότητα. Η απόδοση των «κίτρινων» έπεσε αισθητά μετά το 35′, και του Έβρου καθώς το γήπεδο καταπονήθηκε από τους ποδοσφαιριστές και έγινε βούρκος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι παίκτες με τη μπάλα κάτω.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, το παιχνίδι ήταν μέτριο εξαιτίας του λασπωμένου γηπέδου, όμως στο 55′ βρήκαν τον τρόπο να νικήσουν τον Γκουτζελά, έπειτα από όμορφη σέντρα του Πόι και εύστοχη προβολή του Καπνίδη. Οι «κίτρινοι» μετά την επίτευξη του πρώτου γκολ, διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και με εξαίρεση μια φάση στο 70΄του νεοεισελθόντα πρώτου τους σκόρερ Αμέτ Ερκαν, στην οποία οι του Σουφλίου διαμαρτυρήθηκαν για χέρι στον Κομοτηναίο διαιτητή Κουμπαράκη, δεν απειλήθηκαν από τον Έβρο. Στο 74′ πήραν αέρα δύο τερμάτων, όταν ο Σουνάς σέντραρε, ο Γκουντζελάς πραγματοποίησε λάθος έξοδο, με τον Καπνίδη με ωραία κεφαλιά να τον προλαβαίνει και να σημειώνει το δεύτερο τέρμα του. Με πεσμένη πλέον ψυχολογία  στο 85΄, μετά από σουτ του Καπνίδη πάνω στον Γκουτζελά, ο Πόι πήρε το ριμπάουντ και να διαμόρφψσε το τελικό αποτέλεσμα του παιχνιδιού.

ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ: Γκουτζελάς, Αντωνιάδης (69΄Ερκάν) Τσαπάνης, Λίτσιος, Λαμπερνάκης, Μάλκα, Εφραιμίδης, Δραγανίδης, Εμρέ (61΄ Παναγιώτου), Τοπούζης, Κουρέλας
ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καρατζιοβαλής, Γκίνο, Γιαννίτσης, Φερνάντες, Λιόλιος, Λεμονής, Προβατίδης, Παπαδόπουλος (79΄ Ντούγνκα), Σουνάς, Καπνίδης, Πόι (87΄ Βασιλόπουλος)