Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά το πέρασμα του ΠΑΟΚ από την Ορεστιάδα

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

–  Απογοητευμένοι από την εμφάνιση της δικής τους ομάδας ήταν οι άνθρωποι του ΑΟ Ορεστιάδας μετά την ολοκλήρωση του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, που βρήκε τους Θεσσαλονικείς νικητές.

Ο προπονητής της ομάδας Κώστας Δεληκώστας τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ παίζει καλό μπλοκ άμυνα και ήταν πολύ αποτελεσματικός. Ξέραμε ότι δεν μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε χωρίς καλό σερβις. Ρισκάραμε από τη γραμμή και κάναμε πολλά λάθη. Δεν υπολογίζουμε βαθμούς. Αυτά τα παιχνίδια ήταν δοκιμασία για μας, αλλά δείχνουμε ότι δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε αυτές τις ομάδες. Στα επόμενα είναι που πρέπει να πάρουμε βαθμούς».

Σε ανάλογο μήκος κύματος, ο ακραίος της Ορεστιάδας Δημήτρης Ριζόπουλος είπε: «Τα τελευταία ήταν παιχνίδια για να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε.  Σήμερα συναντήσαμε έναν πολύ καλό ΠΑΟΚ, που έχει στόχο το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί αλλά και ο ΠΑΟΚ τα έχει όλα. Εμείς δεν έχουμε σωθεί. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την  ΜΕΝΤ και την ΑΕΚ. Αυτοί είναι αγώνες που πρέπει να πάρουμε τους βαθμούς», σχολίασε.

Από την πλευρά του, ο Εβρίτης στην καταγωγή προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης που ήρθε για πρώτη φορά ως αντίπαλος στην Ορεστιάδα με την οποία παρουσιάστηκε στο φίλαθλο κοινό της χώρας μετά τον ερχομό του από την Σουηδία, δήλωσε: «Μπήκαμε δυνατά, αποφασιστικά, κάναμε ό,τι είχαμε σχεδιάσει και δεν δώσαμε δικαιώματα στην Ορεστιάδα. Ξέραμε ότι εδώ είναι δύσκολο να φύγεις χωρίς απώλειες. Είχαμε προετοιμαστεί καλά και προσπαθήσαμε πολύ. Όλα είναι δύσκολα ματς και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και να έχεις υπομονή».  

Τέλος, ο πασαδόρος του ΠΑΟΚ και αρχηγός της ομάδας Βασίλης Κουρνέτας είπε: «Όταν έρχεσαι στην Ορεστιάδα, μόνο εύκολο δεν είναι το 0-3. Δεν περιμέναμε τόσο εύκολη τη νίκη. Ίσως έγινε επειδή η Ορεστιάδα προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες, αλλά από πολύ καλές ομάδες. Όταν είμαστε σοβαροί μπορούμε να παίρνουμε νίκες.

Ο Γιάννης Καλμαζίδης έχει εμφυσήσει  στην ομάδα σοβαρότητα και ηρεμία. Εμπνέει σεβασμό στους παίκτες και το βλέπεις από τα βλέμματά τους. Απολαμβάνουν την κάθε στιγμή στο γήπεδο. Δεν το έχω δει σε πολλές ομάδες αυτό.  Κρατάμε χαμηλούς τόνους. Θέλουμε όμως περισσότερο κόσμο  σε όλα τα γήπεδα.  Πιστεύω ότι ο κόσμος θα έρθει, σήμερα ήταν παρών και μας βοήθησε πολύ».

Τέλος δεν παρέλειψε να σχολιάσει την απόφαση της ΕΣΑΠ για αγωνιστική μέσα στις γιορτές: «Δυστυχώς θα κάνουμε Χριστούγεννα στα γήπεδα. Το ελληνικό βόλεϊ είναι αυτό και δεν αλλάζει. Αργεί να ξεκινήσει ένα μήνα, κάνει Χριστούγεννα στο γήπεδο, θα σουβλίσουμε μαζί και το αρνί το Πάσχα».