Το pregame του αγώνα ΑΟ Ορεστιάδας – ΠΑΟΚ (17:00, LIVE ThrakiSportS)

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

– Το τηλεοπτικό ντέρμπι μεταξύ του Α.Ο. Ορεστιάδας και του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει από τους αγώνες του Σαββάτου για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volley League (20/12, 17.00, LIVE ThrakiSportS).

H Oρεστιάδα προέρχεται από τις δύο ήττες με Ολυμπιακό στην έδρα της και τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη και υποδέχεται τον ΠΑΟΚ που βρίσκεται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για την εβρίτικη ομάδα και ο Κώστας Δεληκώστας θεωρεί πως ο αγώνας είναι σημαντικός όχι μόνο για τη συγκομιδή βαθμών αλλά και για την αντίδραση που περιμένει από τους παίκτες του μετά τις δύο ήττες. Στις προηγούμενες προπονήσεις ο Λούνα ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας στον ώμο του.

Ο Κώστας Δεληκώστας μίλησε για την αυριανή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως περιμένει αντίδραση των παικτών και της ομάδας μετά τις δύο συνεχόμενες άσχημες εμφανίσεις με Ολυμπιακό και Εθνικό. «Εχουμε άλλη μία κόντρα με ομάδα που έχει βλέψεις για τίτλο. Με τον Εθνικό παίξαμε πολύ άσχημα και περιμένω την αντίδραση των παικτών και της ομάδας. Δε νομίζω πως θα παίξουμε χειρότερα απ΄ότι στον αγώνα με τον Εθνικό. Το ζήτημα είναι να έχουμε καλή εμφάνιση στην υποδοχή μας για να μπορέσουμε να κάνουμε την τακτική μας. Ο ΠΑΟΚ έρχεται με καλή ψυχολογία κι εμείς πρέπει να δείξουμε αντοχές και διάρκεια σε ένα κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος ώστε να μην έχουμε άλλες απώλειες».

Ο ΠΑΟΚ έρχεται με τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα και θέλει τους βαθμούς για να διατηρήσει τουλάχιστον την δεύτερη θέση περιμένοντας πιθανές απώλειες του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Δευτέρα.

Ο κεντρικός του ΠΑΟΚ Τζάρεντ Μουρ τόνισε: «Περιμένουμε να γίνει ένα πολύ σκληρό παιχνίδι και για αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πρέπει να μάθουμε από αυτό που έγινε στον αγώνα με τη ΜΕΝΤ. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί. Θα πρέπει να κλείσουμε καλά  τον διαγώνιο της Ορεστιάδα και πιέσουμε στο σέρβις για να κάνουμε το παιχνίδι της αντιπάλου πιο δύσκολο. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να φύγουμε με τους βαθμούς της νίκης για να παραμείνουμε στη δεύτερη θέση και σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο. Από εδώ και στο εξής κάθε βαθμός θα είναι σημαντικός».
 
Από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων μέχρι και το 2007 οπότε και η Ορεστιάδα υποβιβάστηκε στην Α2 η ακριτική ομάδα με τον ΠΑΟΚ έδωσαν συνολικά 25 αγώνες και η Ορεστιάδα προηγείται στις νίκες με 13-12. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο είχε οικοδομήσει σερί νικών 5-0 και η Ορεστιάδα νίκησε για τελευταία φορά τον ΠΑΟΚ το 2004.

Διαιτητές του αγώνα είναι οι Δεληκωστίδης και Τζεπκινλής. Για την αναμέτρηση αυτη ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός εξέδωσε απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης οπαδών του ΠΑΟΚ στην Ορεστιάδα αλλά και πώλησης εισιτηρίων σε οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας. Η αναμέτρηση έχει προγραμματιστεί για τις πέντε το απόγευμα και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη Nova τηλεοπτικά και από το ThrakiSportS.