Ο (απογοητευμένος) Ρόκα για τον Τζάνη, τους παίκτες που φεύγουν και τους 4 χαμένους βαθμούς

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Απογοητευμένος από τους νέους χαμένους βαθμούς εμφανίστηκε ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την αναμέτρηση του Πανθρακικού με την Βέροια. Ο ισπανός προπονητής κλήθηκε να αιτιολογήσει την αλλαγή του Τζάνη, υπερασπίστηκε τους παίκτες του αλλά επιβεβαίωσε και τις πληροφορίες που θέλουν παίκτες όπως ο Οκάτσι, ο Τριανταφυλλάκος και ο Καθάριος να αποχωρούν από την ομάδα.

 

“Ντρέπομαι να λέω τα ίδια πράγματα. Είναι αυτό που λένε στο ποδόσφαιρο. Ενανήντα λεπτά παλέψαμε μέσα στην λάσπη και με μισή ευκαιρία των αντιπάλων δεν πήραμε τη νίκη. Κοιτάμε στον ουρανό και παρακαλάμε πλέον τον Θεό να μας δώσει τους τρεις πόντους. Δεν πρέπει να κλαίμε, με κλάμματα δεν θα πάμε πουθενά. Οφείλουμε να συνεχίσουμε. Τα παιδιά δώσαν την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο, αλλά χάσαμε και πάλι δυο πόντους εντός έδρας“, σχολίασε αρχικά ο προπονητής του Πανθρακικού.

Σε ερώτηση για την αλλαγή του σκόρερ του Πανθρακικού Τζάνη και αν οφείλονταν σε τραυματισμό, το διέψευσε και εξήγησε ότι έγινε για λόγους τακτικούς. “Τον Τζάνη τον αλλάξαμε γιατί χάσαμε το κέντρο και χρειαζόμασταν δύναμη εκεί, καθώς ο Ντιγκινί ήταν μόνος του. Μπορούσαμε να βάλουμε δύο με τρία γκολ με Μεχία, Ντιγκινί, Γκιγέρμο κλπ ώστε να κλειδώσουμε το παιχνίδι, αλλά με μισή ευκαιρία μας βάλαν οι αντίπαλοι. Το είδατε όλοι. Όπως και το γκολ στο 93′ με Αστέρα Τρίπολης όπως και η ισοπαλία με Εργοτέλη που είχαμε 18 σουτ. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας, αλλά τέσσερις βαθμούς παραπάνω από όσους κερδίσαμε στα τελευταία παιχνίδια τους αξίζαμε“.

Σε ερώτηση του ThrakiSportS για πιθανές αλλαγές που θα υπάρξουν στο ρόστερ της ομάδας, απάντησε επιβεβαιώνοντας τα σχετικά ρεπορτάζ: “Κάποιοι παίκτες θα φύγουν. Ο Οκάτσι για παράδειγμα έχει προσωπικό πρόβλημα και θα φύγει. Κάποιοι άλλοι επίσης, όπως ο Τριανταφυλλάκος που έχει προσόντα, είναι καλός παίκτης, αλλά στην δεδομένη στιγμή δεν βοήθησε. Το ίδιο και ο Καθάριος, που είναι καλός παίκτης αλλά δεν μπορούμε να τους δώσουμε την δυνατότητα να παίξουν πλέον, καθώς εμείς χρειαζόμαστε πόντους“.

Όσο για το που ο ίδιος εστιάζει την αχίλλειο πτέρνα του φετινού Πανθρακικού; “Η ομάδα έχει πρόβλημα στα γκολ. Φτάνουμε εκεί, έχουμε ευκαιρίες, αλλά δεν τελειώνουμε τις φάσεις. Ποιος θα το βάλει μέσα; Το πρόβλημα είναι η λάσπη που έχει το γήπεδο; Είναι η χαλάρωση που επήλθε κάποια στιγμή; Όλα αυτά μαζί; Σημασία έχει ότι τώρα πλέον έχουμε φορτωθεί με άγχος και έτσι η ομάδα δεν μπορεί να αποδώσει και να κρατήσει μπάλα στα πόδια με την ηρεμία που θα όφειλε να έχει, χώρια που σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο ανά πάσα στιγμή κινδύνευες να κάνεις το λάθος…“. 

Από την πλευρά του, ικανοποιημένος δήλωσε ο Χοσέ Γκρανέρο από την ισοπαλία που απόσπασε η Βέροια στην έδρα του Πανθρακικού. Ο Ισπανός τεχνικός αφού σχολίασε τον κακό αγωνιστικό χώρο, τόνισε πως η ομάδα του έδειξε για άλλη μία φορά πως δεν τα παρατά ποτέ, καθώς ισοφάρισε στο 89ο λεπτό. “Κατ’ αρχάς θέλω να πω ότι είναι ντροπή να γίνονται αγώνες σε τέτοια γήπεδα. Ήταν πολύ επικίνδυνος ο αγωνιστικός χώρος για την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών και ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί, εκτός φυσικά από του Μαλόν. Δεχθήκαμε ένα γκολ στα πρώτα λεπτά του αγώνα, αλλά στην συνέχεια βελτιώσαμε την εικόνα μας και είχαμε ένα πολύ καλό διάστημα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όπου θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να πιέσουμε για την ισοφάριση αλλά είχαμε κάποιες αναγκαστικές αλλαγές, όπως άλλωστε και ο αντίπαλος. Στο τελευταίο δεκάλεπτο μείναμε με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Ραούλ Μπράβο και τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για εμάς, ωστόσο η ομάδα μου είναι μαθημένη να μην τα παρατάει και παλέψαμε μέχρι το τέλος για το γκολ, το οποίο τελικά και ήρθε δίνοντάς μας έναν πολύτιμο βαθμό”.