Έφυγε από την Ξάνθη και σήκωσε την κούπα του πρώτου πρωταθλήματος Ινδίας

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ένας παίκτης που έχει τιμήσει με την παρουσία του το ελληνικό πρωτάθλημα και μάλιστα μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στην Ξάνθη και κοσμούσε το ρόστερ τωνμ Πηγαδίων ήταν αυτός που σήκωσε την κούπα του πρώτου επαγγελματικού πρωταθλήματος της Ινδίας. Ο λόγος για τον Χοσέμι, που ως αρχηγός έλαβε το βαρύτιμο τρόπαιο μετά τη νίκη της Ατλέτικο ντε Κολκάτα επί της Κεράλα Μπλάστερς στον τελικό του πρώτου πρωταθλήματος στη Super League Ινδίας.

Το Πρωτάθλημα Ινδίας είχε ανάμεσά του αρκετά αστέρια, τα οποία λειτούργησαν ως «μαγνήτες» για τον κόσμο. Ανάμεσά τους και ο Κώστας Κατσουράνης, υποψήφιος για παίκτης της χρονιάς. Ο τίτλος πήγε στην Κολκάτα, την ομάδα του Λουίς Γκαρθία, ο οποίος σε αντίθεση με τον Χοσέμι είδε τον τελικό από τον πάγκο. Έναν τελικό που εξελίχθηκε σε μεγάλο ντέρμπι και κρίθηκε στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων.

Πρόσωπο του τελικού ήταν ο Ραφικέ που μπήκε αλλαγή στο 74′ και πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και ενώ όλα έδειχναν ότι οδεύουμε σε παράταση. Μάλιστα, ο διαιτητής είχε δείξει τρία λεπτά καθυστερήσεις αλλά κράτησε επί αυτών εξτρά χρόνο και σε αυτόν επετεύχθη τι γκολ, από εκτέλεση κόρνερ που αμφισβητήθηκε από τους παίκτες της Κεράλα Μπλάστερς.

Όπως είχε γράψει το ThrakiSportS από τον περασμένο Αύγουστο, ο Χοσέμι αποτελούσε ένα από τα μεγάλα ονόματα που επελέγησαν στα ντραφτ της ινδικής επαγγελματικής λίγκας, ενός πρωταθλήματος που κράτησε τρεις μήνες. Η πρώτη πρωταθλήτρια στην ιστορία της χώρας, η Ατλέτικο ντε Κολκάτα, είναι θυγατρική της Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία έχει την συνιδιοκτησία της με τον θρύλο του κρίκετ Σουράβ Γκανγκουλί.

Κάπως έτσι ο Χοσέμι πρόσθεσε στο παλμαρέ του έναν ακόμα σημαντικό τίτλο, αλλά σαφέστατα όχι τόσο σημαντικό όσο το Τσάμπιονς Λιγκ που κατέκτησε με την θρυλική ομάδα της Λίβερπουλ το 2005…

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΧΟΣΕΜΙ ΣΤΟ THRAKISPORTS ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΝΟΣ ΤΕΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ