Χειροπέδες σε 18χρονο που έκλεψε σκρατς και… πήγε μετά να εισπράξει τα κέρδη του

Γράφει ο Κουτσοballης

– Πήγε για μαλλί και βγήκε… συλληφθείς. Ο λόγος για έναν 18χρονο που πήγε σε πρακτορείο της Αλεξανδρούπολης να εισπράξει κέρδη από το “Σκρατς” αξίας 1.760 ευρώ αλλά αποκαλύφθηκε ότι το κερδισμένο στιγμιαίο λαχείο είχε… κλαπεί μαζί με δεκάδες άλλα από πρατήριο βενζίνης της πόλης λίγες ώρες πριν.

 

Πιο συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών η διάρρηξη βενζινάδικου στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, που διαπράχθηκε, τη Δευτέρα (15-12-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες. Μάλιστα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 17χρονου κατοίκου της περιοχής, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. 

Ειδικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι ο 17χρονος μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, διέρρηξαν πρατήριο υγρών καυσίμων και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του στιγμιαία λαχεία (τύπου σκρατς), συνολικής αξίας 2.100 περίπου ευρώ.  Μετά τα… έξυσαν και όταν ένα από αυτά είδε ότι κέρδισε ουκ ολίγα χρήματα αποφάσισε να πάει να τα εισπράξει.

Επειδή όμως 17χρονος είναι ακόμα ανήλικος και δεν μπορεί να πάρει χρήματα, έδωσε το λαχείο σε έναν 18χρονο φίλο του. Αυτός προσήλθε σε πρακτορείο της πρωτεύουσας του Έβρου και ουσιαστικά  εξαργύρωσε για λογαριασμό του 17χρονου, ένα από τα παραπάνω λαχεία, το οποίο κέρδιζε το χρηματικό ποσό των 1.760 ευρώ και στη συνέχεια παρέδωσε σε αυτόν τα χρήματα.

Λίγες ώρες μετά έγινε γνωστό, προφανώς μέσω της εταιρείας του ΟΠΑΠ που ελέγχει τα λαχεία, ότι το εξαργυρωθέν ήταν ένα από τα κλεμμένα λαχεία του βενζινάδικου. Μετά από αυτό, ήταν εύκολο να εντοπιστεί ο 18χρονος, ο οποίος συνελήφθη ήδη από το βράδυ της Δευτέρας (15-12-2014) από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, για αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.  Από το αστυνομικό ρεπορτάζ προκύπτει ότι δεν συνελήφθη ο 17χρονος, που έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται επίσης οι γονείς του 17χρονου δράστη, που κατηγορούνται για την παραμέληση της εποπτείας του.