Χαρακτηρίζουν σκάνδαλο την αναβολή του αγώνα ανάμεσα σε Έβρο Σουφλίου και Πανσερραϊκό

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Για “σκάνδαλο” που ευνοεί τον Πανσερραϊκό κάνουν λόγο ιστοσελίδες της Θεσσαλονίκης και οπαδικά sites του Άρη, αναφορικά με την αναβολή του αγώνα ανάμεσα στον Έβρο Σουφλίου και την μακεδονική ομάδα. Όπως επισημαίνουν, η ηλιόλουστη σημερινή ημέρα στο Σουφλί εκθέτει ανεπανόρθωτα την ΕΠΟ, που ουσιαστικά από χθες έστειλε μήνυμα… οριστικής αναβολής του αγώνα στον Πανσερραϊκό.

 

Όπως είναι γνωστό και έχει αναλύσει από την ώρα του αγώνα το ThrakiSportS, Έβρος Σουφλίου και Πανσερραϊκός θα έπρεπε να βρίσκονται ξανά σήμερα Πέμπτη στις 15:00 στο γήπεδο του Σουφλίου, προκειμένου ο διαιτητής να κάνει αυτοψία στον αγωνιστικό χώρο και να αποφασίσει αν θα γίνει το παιχνίδι ή θα διακοπεί οριστικά. “Το γεγονός ότι σήμερα στο Σουφλί έχει λιακάδα ενδεχομένως θα βοηθούσε στο να διεξαχθεί το ματς. Η ΕΠΟ όμως, σκανδαλωδώς έστειλε από χθες στους Σερραίους μήνυμα οριστικής αναβολής του αγώνα και μετάθεσής του μετά τις γιορτές”, αναφέρει χαρακτηριστικά το allaboutaris.com.

Μάλιστα, η ίδια ιστοσελίδα καλεί την διοίκηση του Άρη “να αντιδράσει και να μην κρατήσει παθητικό ρόλο απέναντι σε μία ξεκάθαρη και αναίτια εύνοια ενός εκ των ανταγωνιστών του στο πρωτάθλημα”. Και αυτό γιατί,  σύμφωνα με όσα γράφονται στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, “πρόκειται για σκανδαλώδη απόφαση και για αλλοίωση του αποτελέσματος” το γεγονός ότι σε χθεσινή επικοινωνία των ανθρώπων του Πανσερραϊκού με ανθρώπους της ομοσπονδίας το μήνυμα που λάμβαναν ήταν «γυρίστε πίσω», όπως και έκαναν.

Όπως ανέφερε από την πρώτη στιγμή το ThrakiSportS, βάσει του ΚΑΠ, ματς εθνικού πρωταθλήματος που δεν διεξάγεται, εξαιτίας άσχημων καιρικών συνθηκών, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί υποχρεωτικώς την επόμενη ημέρα την ίδια ώρα και στο ίδιο γήπεδο και μόνο τότε, εφόσον εξακολουθεί να είναι ακατάλληλο το γήπεδο, δίνεται οριστική αναβολή. Μάλιστα, ο διαιτητής που δεν θα εμφανιστεί 24 ώρες μετά από την αναβολή απειλείται με κυρώσεις όπως και όποια ομάδα δεν παραβρεθεί στο γήπεδο. Ωστόσο στην περίπτωση του Σουφλίου η κατάσταση ήταν τέτοια, που εκτιμήθηκε ότι ο αγώνας δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί ούτε την Πέμπτη και ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος κ. Τζανόπουλος, αφού ενημερώθηκε και από τους διαιτητές και την ΕΠΣ Έβρου, φέρεται να έδωσε την συγκατάθεση για να αναχωρήσει η ομάδα των Σερρών αναλαμβάνοντας ως διοργανώτρια αρχή την ευθύνη για άμεση αναβολή.

Το ενδιαφέρον είναι ότι πάλι βάσει ΚΑΠ κανονικά πρέπει το ματς να γίνει σε 15 ημέρες, δηλαδή ως την παραμονή Πρωτοχρονιάς και μια μεγάλη αλήθεια επίσης είναι ότι ελεύθερες ημερομηνίες υπάρχουν – αλλά είναι μέσα στις γιορτές. 24 Δεκεμβρίου ημέρα Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου ημέρα Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου ημέρα Τετάρτη, είναι τυπικά ελεύθερες ημερομηνίες που στοπ παρελθόν έχουν γίνει εξαναβολής αγώνες. Ωστόσο οι φήμες που υπάρχουν αναφέρουν ότι τόσο το Έβρος Σουφλίου – Πανσερραϊκός όσο και το Καβάλα – Βυζάντιο Κοκκινοχώματος που επίσης αναβλήθηκε με τον ίδιο τρόπο πάνε  για να γίνουν του… χρόνου και συγκεκριμένα στις 17 Ιανουαρίου.