Μεγάλη απογοήτευση στον Εθνικό από τη μικρή προσέλευση του κόσμου με Ταλίν

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Μεγάλη απογοήτευση υπάρχει στις τάξεις του Εθνικού Αλεξανδρούπολης σε σχέση με την μικρή προσέλευση του κόσμου στον επαναληπτικό αγώνα με την Σέλβερ Ταλίν. Μπορεί η ομάδα του Έβρου να προκρίθηκε στην φάση των 16 ωστόσο η πρόκριση δεν πανηγυρίζεται σε οικονομικό επίπεδο από την διοίκηση της ομάδας και μάλιστα ο πρόεδρος του ΤΑΑ Γιάννης Τζίμας έφτασε να πει την φράση… «Δυστυχώς προκριθήκαμε».

Ο κ. Τζίμας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Δημήτρη Κολιού εξέφρασε ο παράπονο του για την μικρή προσέλευση του κόσμου στο χθεσινό παιχνίδι με την Σέλβερ Ταλίν, αλλά και τη γενική μικρή προσέλευση στα ευρωπαϊκά ματς λέγοντας πως χθες δεν μπόρεσε η ομάδα να βγάλει ούτε καν τα έσοδα για να πληρώσει τους διαιτητές και τον κομισάριο του αγώνα. Συγκεκριμένα είπε πως οι ομάδες που συμμετέχουν στο Challenge Cup δεν παίρνουν κάποια χρήματα από τη διοργάνωση παρά μόνο στην ημιτελική και την τελική φάση. Μάλιστα όπως είπε τα έξοδα για τα δύο παιχνίδια με τους Εσθονούς έφτασαν τα 14.000 ευρώ και τα έσοδα ήταν μόλις 1.100 ευρώ.

Γεγονός είναι ότι την Τετάρτη οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούσαν τον κόσμο να πάει γήπεδο, η αγορά ήταν ανοιχτή λόγω Χριστουγέννων και παράλληλα υπήρχαν και άλλες εκδηλώσεις στην πόλη. Επίσης, το ματς ήταν λίγο ως πολύ αδιάφορο, καθώς ο Εθνικός είχε κερδίσει εκτός έδρας, το όνομα του αντιπάλου δεν προκαλούσε δέος ενώ επίσης και η διοργάνωση του Challenge Cup δεν έχει την αίγλη του Champions League (όπου δικαιωματικά είχε προκριθεί ο Εθνικός αλλά απέσυρε την συμμετοχή του) ή έστω του CEV Cup (όπου αγωνίστηκε πέρσι). Αλλά η αλήθεια είναι ότι και πέρυσι με την πολωνική Σκρα των πέντε παγκόσμιων πρωταθλητών το γήπεδο δεν είχε γεμίσει.

Στον Εθνικό αναζητούν τι φταίει και δεν κρύβουν την δυσαρέσκεια που υπάρχει… Γιατί σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Και κυρίως, επειδή όσοι πάνε σε κάθε αγώνα, λένε ότι αυτή ήταν η πιο μικρή προσέλευση στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” την τελευταία διετία και δεν δικαιολογούνταν ούτε από την πορεία της ομάδας ούτε από τους υπόλοιπους παράγοντες που προαναφέρθηκαν…