Photos: Θρακιώτικες παρουσίες στα βραβεία των κορυφαίων αθλητών του 2014

Γράφει ο Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Εντονη ήταν η θρακιώτικη παρουσία στην Γιορτή των Κορυφαίων, την βράβευση των καλύτερων αθλητών και ομάδων της χρονιάς από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου. Τόσο στα τιμώμενα πρόσωπα όσο και στις λοιπές παρουσίες στην λαμπερή εκδήλωση, υπήρχαν πολλά που συνέδεαν την εκδήλωση με την περιοχή μας.

Μπορεί κορυφαίος αθλητής να αναδείχθηκε ο ολυμπιονίκης του ταεκβοντό Ηλίας Ηλιάδης για τον τίτλο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Nova, στις γυναίκες κορυφαία αθλήτρια η κωπηλάτρια Κατερίνα Νικολαΐδου και από ομάδες να ψηφίστηκε η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου για την πορεία της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, ωστόσο υπήρξαν και άλλες στιγμές που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κόσμου.

Η χαρακτηριστικότερη από αυτές ήταν όταν κλήθηκε να βραβευθεί ο Γιώργος Σαμαράς μαζί με τον μικρό φανατικό θαυμαστή του Τζέι από την Β. Ιρλανδία. Πρόκειται για ένα παιδί που αποτελεί μαχητή της ζωής, αγαπήθηκε όσο κανένα από τους Ελληνες φιλάθλους για τον τρόπο που πανηγύριζε τα γκολ του “Σάμι” με την Εθνική στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και παραχώρησε από κοινού με τον Σαμαρά μια μικρή συνέντευξη στον Γιάννη Γιαγκίνη, για λογαριασμό της ελληνικής υπηρεσίας του euronews, με αποτέλεσμα το ρεπορτάζ από την συγκεκριμένη βράβευση να ταξιδεύει μέσα από το κορυφαίο δορυφορικό κανάλι σε ολόκληρο τον κόσμο (μπορείτε να το δείτε με ένα κλικ ΕΔΩ).

Λίγο νωρίτερα, από τα χέρια της “ιπτάμενης θρακιώτισσας” Πηγής Δεβετζή παρέλαβε το έπαθλο Fair Play (Ευ αγωνίζεσθαι) ο πρώην ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού και νυν της Νέας Ιωνίας Γιάννης Χλωρός, που βραβεύθηκε για την ενέργειά του να στείλει τη μπάλα άουτ, ενώ μπορούσε να σκοράρει σε κενή εστία και εξ’επαφής, προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας, που είχε τραυματιστεί, στη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Νέα Ιωνία-Ηλυσιακός. Η Δεβετζή παραβρέθηκε στην εκδήλωση, άλλωστε αποτελεί πολυνίκη του θεσμού με τέσσερις σερί διακρίσεις ως κορυφαία αθλήτρια από το 2005 ως και το 2008. Στο πλευρό της ήταν διαρκώς ο καλός της φίλος και επίσης ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης.

Ενδιαφέρον θρακιώτικο άρωμα είχε όμως και η βράβευση του κορυφαίου αθλητή Ηλία Ηλιάδη, που έγινε προς τον πατέρα και προπονητή του Νίκο από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου και τον εκ των αρχικών συντελεστών του ThrakiSportS και μέλος του ΔΣ του ΠΣΑΤ Κώστα Πιτιακούδη, που ως γνωστόν έχει πολιτευθεί στο παρελθόν στον Έβρο και κινείται στον ακριβώς αντίθετο ιδεολογικά χώρο! Από εκεί και πέρα, το βραβείο καλύτερου προπονητή πήρε ο Νίκος Γέμελος, εθνικός προπονητής της κολύμβησης. Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία αναδείχθηκε ο κολυμβητής Γιάννης Κωστάκης, κορυφαία ομάδα αυτή του τένις με αμαξίδιο και κορυφαία αθλήτρια η Στέλλα Σμαραγδή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τέταρτη σε αυτήν την ψηφοφορία ήταν η ξανθιώτισσα κολυμβήτρια Μαρία Καλπακίδου (από τις υποψηφίους και για τον τίτλο της Θρακιώτισσας αθλήτριας της χρονιάς στον διαγωνισμό που διοργανώνει το ThrakiSportS).

Δείτε πλούσιο (και με άκρως θρακιώτικες πτυχές) φωτορεπορτάζ από την γιορτή των κορυφαίων, που φιλοξενήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας…