ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Τα αποτελέσματα του παιδικού πρωταθλήματος και οι βαθμολογίες

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Με τους αγώνες της 12ης αγωνιστικής συνεχίστηκε το πρωτάθλημα του Παιδικού Πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.  Προκρίθηκαν και μαθηματικά στη 2η φάση Ε.Κ. Καβάλας και Αλέξανδρος Αλεξανδρούπολης, μάχη για την κατάληψη της δεύτερης θέσης του 3ου και του 4ου ομίλου που δίνει άλλα δύο εισιτήρια στην επόμενη φάση.

Για τον 3ο όμιλο η Ε.Κ. Καβάλας επικράτησε του Αρίωνα Ξάνθης και κατέκτησε την πρώτη θέση παίρνοντας παράλληλα και την πρόκριση για τη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, ενώ η ομάδα της Ξάνθης έχασε τις όποιες μαθηματικές ελπίδες είχε για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Αυτή διεκδικούν οι Ασπίδα Ξάνθης και Αίαντας Κομοτηνής, που κέρδισαν αμφότερες στην Καβάλα, με την ομάδα της Ξάνθης να έχει αυτή τη στιγμή το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία λόγω καλύτερης διαφοράς πόντων.

Στον 4ο όμιλο ο Αλέξανδρος νίκησε τον Εθνικό και κατέκτησε και αυτός την πρώτη θέση στον όμιλο του και φυσικά πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση. Στο ντέρμπι της δεύτερης θέσης η Θύελλα Φερών κέρδισε τον ΓΑΣ Κομοτηνή και βάση προγράμματος έχει το πλεονέκτημα για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Πάντως η ομάδα των Φερών δεν πήρε και τη διαφορά από την ομάδα της Κομοτηνής, που για να προκριθεί θέλει το απόλυτο τις τελευταίες δύο αγωνιστικές και παράλληλα στραβοπάτημα από την ομάδα των Φερών. Μαθηματικές ελπίδες έχει και η Φιλία Ορεστιάδας, που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο και υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική τον ΓΑΣ Κομοτηνή, αλλά για να προκριθεί θέλει και αυτή στραβοπάτημα της Θύελλας Φερών και νίκη με μεγάλη διαφορά, αλλά και πολλούς πόντους στην επίθεση στο παιχνίδι με τον ΓΑΣ, για να έχει σε τριπλή ισοβαθμία καλύτερη διαφορά ή να κερδίσει με εννέα πόντους διαφορά τον ΓΑΣ σε περίπτωση που η Θύελλα Φερών κάνει δύο ήττες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία στον τρίτο και στον τέταρτο όμιλο του πρωταθλήματος παίδων, όπου μετέχουν οι ομάδες της Θράκης:

 

3ος ΌΜΙΛΟΣ ΠΑΙΔΩΝ  (12η αγωνιστική)

Ε.Κ. Ποταμουδιών – Ασπίδα Ξάνθης 35-96

Ηρακλής Αγ. Ιωάννη – Αίας Κομοτηνής 28-48

Ε.Κ. Καβάλας – Αρίων Ξάνθης 70-60

Ρεπό είχε η Χρυσούπολη

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΜΕΤΑ ΤΗΝ 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

1. Ε.Κ. Καβάλας 20 *

2. Ασπίδα Ξάνθης 18 *

3. Αρίων Ξάνθης 17

4. Αίας Κομοτηνης 17 *

5. Χρυσούπολη 13 *

6. Ηρακλής Αγ. Ιωάννη 11 *

7. Ε.Κ. Ποταμουδίων 9

* Με αστερίσκο οι ομάδες που έκαναν το ρεπό τους στο δεύτερο γύρο

** Η Ε.Κ. Ποταμουδίων έχει ένα μηδενισμό

 

4ος ΌΜΙΛΟΣ ΠΑΙΔΩΝ (12η αγωνιστική)

ΑΕ Κομοτηνής – Φιλία Ορεστιάδας 44-47

Εθνικός Αλεξ/πολης – Αλέξανδρος Αλεξ/πολης 39-60

Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης – Σπάρτακος Διδ/χου 70-54

Θύελλα Φερών – ΓΑΣ Κομοτηνή 69-63

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΜΕΤΑ ΤΗΝ 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

1. Αλέξανδρος Αλεξ/πολης 23

2. Θύελλα Φερών 21

3. ΓΑΣ Κομοτηνή 20

4. Φιλία Ορεστιάδας 18

5. Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης 16

6.  Σπάρτακος Διδ/χου 16

7. Εθνικός Αλεξ/πολης 14

8. ΑΕ Κομοτηνής 13

* Ολυμπιάδα και Φιλία έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο