Δηλώσεις Αναστασίου για το “ξέσπασμα” του Παναθηναϊκού απέναντι στον Πανθρακικό

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 4-0 τον Πανθρακικό, έχασε ευκαιρίες για πολλά περισσότερα τέρματα και όπως ήταν φυσικό ο τεχνικός του «τριφυλλιού» Γιάννης Αναστασίου δεν θα μπορούσε να μην ήταν ευχαριστημένος από την εμφάνιση και το αποτέλεσμα.

 

 Ευχαριστημένος, αλλά λακωνικός, με τον προπονητή των «πρασίνων» αφού αρχικά επισήμανε πως η εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στον Πανθρακικό ήταν η πιο ώριμη φέτος, στην συνέχεια ο Γιάννης Αναστασίου υποσχέθηκε πως οι «πράσινοι» θα είναι καλύτεροι στην συνέχεια.

“Μετά την Ευρωπαϊκή περιπέτεια ο στόχος μας ήταν το πρωτάθλημα. Σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι, στα τελευταία τρία παιχνίδια ψάχναμε ένα ξέσπασμα σαν ομάδα. Κάναμε την πιο ώριμη, μεστή μας εμφάνιση. Σημειώσαμε πολλά γκολ είχαμε ευκαιρίες και για άλλα κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα. Όλα τα παιδιά έδειξαν την σωστή νοοτροπία και δη μέσα στην Λεωφόρο. Πήραμε άριστα σαν συμπεριφορά, νοοτροπία και απόδοση”.

Σε ερώτημα αν είναι παράδειγμα διαχείρισης το σημερινό παιχνίδι;  “Σας είπα είμαστε μια καινούρια ομάδα που μαθαίνουμε και προσπαθούμε να βελτιωθούμε. Έχουμε δυνατότητες, προοπτική σαν ομάδα, πρέπει να χρησιμοποιούμε και το μυαλό μας και όχι τον ενθουσιασμό μας. Όπως κάναμε στο Ευρωπαϊκό παιχνίδι που βέβαια έπαιξαν πολλά νέα παιδιά και πήραν ένα μάθημα. Σήμερα το διαχειριστήκαμε όπως έπρεπε, ήμασταν αρκετά ώριμοι”.

Τέλος ο Γιάννης Αναστασίου ρωτήθηκε για τον Μλάντεν Πέτριτς και τον Σωτήρη Νίνη. Ωστόσο διευκρίνισε ότι “καταρχήν δεν μου αρέσει να μιλάω για κάποιον παίκτη μεμονωμένα”, επισημαίνοντας ότι “δεν έχουμε σαν χώρα σαν λαός την υπομονή να περιμένουμε”. Για τον Πέτριτς είπε ότι “δουλεύει αισθάνεται και ο ίδιος σημαντικός παίκτης και αυτό το δείχνει”, ενώ για τον Νίνη πρόσθεσε: “προσπαθεί, δουλεύει σε καλό επίπεδο από φυσική κατάσταση, του λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός και έτσι θα μπει σταδιακά με το νέο χρόνο”.