Πανθρακικός και Εθνικός δωρίζουν… μαλλιά και μαζί αγάπη και χαρά για τα παιδιά με καρκίνο

Γράφει ο Γιάννης Γιαγκίνης

–  Φέτος τα Χριστούγεννα κάνε το πιο ξεχωριστό και ανέξοδο δώρο… Δώρισε τα μαλλιά σου ώστε να γίνουν περουκάκια για τους μικρούς αγωνιστές, για τα παιδιά με καρκίνο. Αυτό είναι το μήνυμα της ομάδας “Donate Hair-Donate Love”, που εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει μια σπουδαία προσπάθεια συγκέντρωσης μαλλιών και από τον κόσμο του Έβρου και διοργανώνει το πρωί της Δευτέρας σχετική εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη, με συμμετοχή και αθλητών της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πανθρακικού και του τμήματος βόλεϊ του Εθνικού.

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Έβρου «ΣυνεχίΖΩ» και με σύνθημα: «Δε λυπάμαι…. βοηθάω», στόχος της προσπάθειας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας, προκειμένου να κόψουν και να χαρίσουν τα μαλλιά τους, στα παιδιά που δίνουν μάχη με τον καρκίνο. Με τα μαλλιά που θα συγκεντρωθούν, θα κατασκευαστούν περούκες, που θα δοθούν δωρεάν στους μικρούς αγωνιστές. Η πρωτοβουλία αυτή, ξεκίνησε πανελλαδικά πριν από λίγους μήνες και ήδη η ανταπόκριση του κόσμου στην προσπάθεια, είναι τεράστια, αφού έχουν συγκεντρωθεί 320 κοτσίδες! 

Σημειώνεται πως σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο, σε συνεργασία της ομάδας με κομμωτήρια των δύο πόλεων, πολύς κόσμος έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα, δωρίζοντας τα μαλλιά του. Μάλιστα, πολλές και ξεχωριστές είναι οι προσφορές των παιδιών, όταν πληροφορούνται για τον σκοπό της συγκέντρωσης των μαλλιών.

Η προσπάθεια αυτή αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει ημερομηνία λήξης. Ακόμη κι αν αυτό το διάστημα, δεν προτίθεται να κόψει τα μαλλιά του – τα κομμένα μαλλιά θα πρέπει να έχουν μήκος τουλάχιστον 20 πόντους- θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να απευθυνθεί σε κάποιο από τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια (αναμένεται άμεσα η ανακοίνωση και των κομμωτηρίων της Αλεξανδρούπολης), στο οποίο θα κόψει δωρεάν τα μαλλιά του, για να τα προσφέρει για κάποιο παιδί με καρκίνο. 

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι οι άνθρωποι της Donate Hair-Donate Love, δεν κάνουν… διακρίσεις. «Δεν μας ενδιαφέρει αν τα μαλλιά που θα μας χαρίσει κάποιος είναι ξανθά, μαύρα, κόκκινα, γκρίζα, ίσια, σγουρά. Μας ενδιαφέρει μόνο να είναι σε σχετικά καλή κατάσταση», είπε στην εφημερίδα «Γνώμη» η “δική μας” Μελίνα Ντισλιάν, συντονίστρια της ομάδας αλλά και της εκδήλωσης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στον Έβρο.

Όπως προαναφέρθηκε, στην Αλεξανδρούπολη, η ομάδα Donate Hair – Donate Love και ο σύλλογος «ΣυνεχίΖΩ» θα πραγματοποιήσουν μία εκδήλωση καρδιάς, τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 με 14:00, μπροστά στο Δημαρχείο. 

«Ξεκινήσαμε τη διοργάνωση της εκδήλωσης στην Αλεξανδρούπολη δίχως ιδιαίτερες προσδοκίες και στην πορεία έχει εξελιχθεί σε μία γιορτή, με τη συμμετοχή και την προσφορά συλλόγων, επιχειρήσεων και απλών συμπολιτών μας. Θα είναι ένα ξεχωριστό πρωινό», λέει η Μελίνα μας, σημειώνοντας ότι εκείνη την ημέρα, ως την Αλεξανδρούπολη, για να κόψουν τα μαλλιά τους και να στείλουν το μήνυμα της αγάπης, θα έρθει κόσμος από Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Δράμα και Θεσσαλονίκη!

Όπως προαναφέρθηκε, στην εκδήλωση έχουν δηλώσει συμμετοχή ο Πανθρακικός και ο Εθνικός, που θα στείλουν παίκτες τους στο διάλειμμα των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων για να ενισχύσουν με την παρουσία τους (αλλά και τα… μαλλιά τους;) την όλη προσπάθεια. Χίλια μπράβο και όποιος μπορεί, καλό θα ήταν να συνεισφέρει γιατί ο σκοπός είναι πέρα για πέρα ιερός…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here