Γ’ Εθνική: Όσα έγιναν στην άλωση των Γιαννιτσών από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Με δύο γκολ προς το τέλος του αγώνα, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δραπέτευσε με διπλό μέσα από τα Γιαννιτσά και πήρε πολύ σημαντική νίκη απέναντι στην τοπική Αναγέννηση, που έμεινε στα χαμηλά στρώματα. Αντίθετα, οι Εβρίτες ξέφυγαν για τα καλά από την επικίνδυνη ζώνη και πλησίασαν στον πόντο στον συντοπίτη Έβρο Σουφλίου, που είχε χάσει εντός έδρας βαθμούς από την αντίπαλο του Εθνικού.

 

Ο Μιχάλης Φλώρος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα. Στο 79ο λεπτό μετά από πάσα του Τορομανίιδη, έκανε ανενόχλητος το σουτ από την περιοχή και άνοιξε το σκορ για το 0-1. Δέκα λεπτά αργότερα και ενώ οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να πιέσουν, λίγο πριν μπούμε στις καθυστερήσεις, ο Φλώρος και πάλι από κοντά πλάσαρε πετυχαίνοντας το 0-2 μετά από πάσα του Γκαιδατζή.

Στο μικρό διάστημα που ακολούθησε μέχρι το σφύριγμα της λήξης οι γηπεδούχοι είχαν δυο κλασικές ευκαιρίες για να μειώσουν. Πρώτα με τον Καρακάσογλου που πέρασε τον Φυσέκη όμως δεν κατάφερε  να πλασάρει σωστά και να μειώσει το σκορ, όπως και ο Ουζούνης που έπιασε αμέσως μετά το σουτ από πολύ κοντά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Πάντως το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο αφού ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ο Εθνικός είχε τις περισσότερες ευκαιρίες, πολλές από τις οποίες κλασικές με τετατέρ, όπως με τον Γκαϊδατζή στο  62′, με τον Μαμούτ στο 65′ αλλά και στο 68ο λεπτό, όταν ο Αμπραχαμιάν πάσαρε στον Γκαιδατσή που σούταρε από κοντά μέσα από την περιοχή, αλλά απέκρουσε με διπλή προσπάθεια σωτήρια ο Κατρατσέας.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (Ασλανίδης): Κατρατσέας, Μπαμαπλής, Αγτσίδης, Ουζούνης, Σιδηρόπουλος, Σάρρος, Καρακάσογλου, Κιόρτσης, Μωυσιάδης (65’ Κάρτσιος), Μπάρμπας (79’ Τζούρτζος), Καπουσούζης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ουσταμπασίδης): Φυσέκης, Θάνος, Κατανίτσας, Παρασκευάς (61′ Κουρτόφ), Τορομανίδης, Γκαϊδατζής, Φλώρος, Μπαρπαγιάννης,  Μαμουτ (70’ Καραπατσιάς), Αμπραχαμιάν (75’ Κοίλιαρης)