Δηλώσεις Ρόκα για την ήττα από τον Παναθηναϊκό, το γρήγορο γκολ και τους δύο επικείμενους “τελικούς”

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Στο γρήγορο γκολ του Νίκου Καρέλη, μόλις στο 13 δευτερόλεπτο σύμφωνα με την επίσημη χρονομέτρηση, το οποίο άλλαξε την ροή του αγώνα στην Λεωφόρο, στάθηκε ιδιαίτερα  ο τεχνικός του Πανθρακικού Χοσέ Μανουέλ Ρόκα, στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.

 

Ο Ισπανός προπονητής εξήρε την αγωνιστική συμπεριφορά των πράσινων και στάθηκε στο ότι το τριφύλλι αν βρει τα πατήματα του μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο μέσα στην έδρα του.

Χαρακτηριστικά ο Ρόκα είπε: “Σήμερα ήταν σε πολύ καλή μέρα ο Παναθηναϊκός. Εντός έδρας ήξερα ότι κυκλοφορεί γρήγορα την μπάλα και το έκανε και γνώριζα ότι αν πιάσει την απόδοση που μπορεί εντός έδρας μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Προσπάθησα να κατεβάσω τους ποδοσφαιριστές μου χωρίς να σκέφτονται τα δυο εντός έδρας παιχνίδια.

Από την πρώτη φάση δεν μπορείς να δεχτείς γκολ, ήταν μεγάλο βάρος για εμάς. Παρόλα αυτά είχαμε ευκαιρίες με τον Ντιγκινί στην συνέχεια και δεν πετύχαμε εκεί κάποιο τέρμα και εντός έδρας και κόντρα στον Παναθηναϊκός αν δεν πετύχεις το γκολ μπορεί να την πάθεις όπως την πάθαμε εμείς. Μετά το 2-0 σκεφτήκαμε να φρεσκάρουμε κάποιους παίκτες και να τους προφυλάξουμε για το ματς της Τετάρτης”.

Σε ερώτηση των αθηναίων δημοσιογράφων για να συγκρίνει Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό με τους οποίους έχει παίξει ο Πανθρακικός και αν θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο, ο προπονητής των Κομοτηναίων απάντησε: “Νομίζω πως ναι. Όταν εγώ ετοιμάζω το παιχνίδι και δείχνω το βίντεο στους παίκτες με τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα έχει πολλά πράγματα θετικά. Μερικές φορές απλά δεν βρίσκεται στην μέρα του. Αυτό είναι ίσως το βάρος για να χτυπήσεις το πρωτάθλημα. Μερικές μέρες μπορεί να μην βρει τα πατήματα. Σήμερα τα βρήκαν από τα πρώτα λεπτά. Πρώτη φορά που το έζησα στην καριέρα μου, είτε σα παίκτης είτε σαν προπονητής, να τρώω ένα τόσο γρήγορο γκολ”.

Στην αυτονόητη συνακόλουθη ερώτηση τι μπορεί να φταίει για το γρήγορο γκολ, είπε: “Δεν το έχω ξαναδεί στην πρώτη φάση. Η ομάδα μου είναι μια ομάδα που πρεσάρει, μια ομάδα με “τσαμπουκά”, πως έγινε αυτό δεν το καταλαβαίνω. Τώρα πρέπει να το ξεχάσουμε και πάμε για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης”.

Σε ερώτηση του ThrakiSportS αν θεωρεί ότι τα δυο παιχνίδια που έρχονται στο ΔΣΑΚ Κομοτηνής είναι τελικοί, απάντησε: “Έχουμε 22 παιχνίδια, και είναι και δεν είναι τελικοί. Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να πας και να κερδίσεις. Από το μυαλό μου δεν περνάει να πάμε σε ένα ματς και να πούμε σήμερα μπορούμε και να μην κερδίσουμε. Τώρα βέβαια χρειαζόμαστε τους βαθμούς. Χάσαμε δυο βαθμούς στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη και δεν ξέρω αυτό πως έγινε γιατί είχαμε πάνω από 20 τελικές και τώρα πρέπει το ποδόσφαιρο να μας τους δώσει κάπως”.

Σε άλλη ερώτηση του ThrakiSportS για την απουσία του Ρομέου και το γεγονός ότι σταδιακά παίρνει χρόνο συμμετοχής, απάντησε: “Ήταν συνέχεια στο μυαλό μου να του δώσουμε περισσότερο χρόνο να παίξει. Στα δυο τελευταία παιχνίδια ήταν επικίνδυνο για αυτόν να παίξει, καθώς ήταν πολύ βαρύς ο αγωνιστικός χώρος, μπορούσε να ξανατραυματιστεί. Σιγά-σιγά θα παίρνει συμμετοχές και νομίζω θα μας βοηθήσει και νομίζω ότι θα τον κερδίσουμε τον Ρομέου”.

Όσο για τον Ιγκόρ; Όπως ο Ρόκα αποκάλυψε σε ιδιαίτερη συνομιλία του λίγο αργότερα στο ThrakiSportS, είναι πολύ πιθανό να απουσιάσει και από τα δύο παιχνίδια της προσεχούς εβδομάδας και για αυτό προβληματίζεται ιδιαίτερα καθώς είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και όπως αποδείχθηκε με τον Εργοτέλη, στην τελική προσπάθεια εντοπίζεται αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο πρόβλημα της ομάδας…