Δηλώσεις Λουτσέσκου και Ρόκα πριν τους εκτός έδρας αγώνες της Ξάνθης και του Πανθρακικού

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

– Στην δυσκολία των εκτός έδρας αναμετρήσεων απέναντι σε Παναθηναϊκό και Εργοτέλη τόνισαν στις δηλώσεις που έκαναν στην κάμερα της Nova οι προπονητές του Πανθρακικού και της Ξάνθης Μανουέλ Ρόκα και Ραζβάν Λουτσέσκου αντίστοιχα.

Ο Ισπανός τεχνικός επισήμανε στην κάμερα της Nova πως η ομάδα του αγωνίζεται πάντα για τη νίκη και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τα αδύναμα σημεία των πρασίνων. «Όλα τα παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα, ειδικά όταν πας να αντιμετωπίσεις μια από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Είχαμε μια εβδομάδα πολύ φορτωμένη κι έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας. Θέλουμε να μεταφέρουμε στους παίκτες μας να έχουν αυτοπεποίθηση πως μπορούν να νικήσουν οποιονδήποτε αντίπαλο, όπως δείξαμε στα τελευταία παιχνίδια. Στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός είναι πολύ επικίνδυνος. Στην Τρίπολη δεν έπαιξαν τόσο επιθετικά, αλλά στην έδρα τους πιέζουν πολύ και είναι επικίνδυνοι. Θα δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Έχουν καλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε ένα λεπτό. Πάντως ποτέ δεν πάω σε ένα ματς για την ισοπαλία. Πάμε για τη νίκη, δεν μπορείς να πας σε ένα ματς για την ισοπαλία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρόκα.

Από την πλευρά του, ο Ρουμάνος τεχνικός της Ξάνθης σχολίασε για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη στην Κρήτη:  «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς ο Εργοτέλης έρχεται από μία ήττα και μία ισοπαλία, και θα παίξει ένα τελευταίο χαρτί για το πρωτάθλημα. Εμείς θα παίξουμε με αυτοπεποίθηση από τη νίκη που κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στον ΠΑΟΚ, θα πρέπει να πάμε για να θυσιαστούμε και με καλή θέληση για να πάρουμε κάτι καλό στην Κρήτη». Αναφορικά με τα δύο προηγούμενα νικηφόρα παιχνίδια πρόσθεσε: «Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη με τον ΠΑΟΚ και με την Καλλονή. Τα παιδιά τα πήγαν πολύ καλά. Πρέπει να έχουμε καλό αποτέλεσμα στην Κρήτη για να συνεχίσουμε αυτή την καλή πορεία. Είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε σε ένα καλό σημείο, έχοντας πολύ αυτοπεποίθηση, αλλά πρέπει να θυσιαστούμε για να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις. Η αλήθεια είναι ότι μπαίνουμε με αυτοπεποίθηση σε όλα τα παιχνίδια, αλλά καλούμαστε να παίξουμε με έναν αντίπαλο που έχει πολλά κίνητρα. Έτσι πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Τέλος, σε ερώτημα για την αλλαγή που έχει σημειωθεί στην ομάδα μετά την έλευσή του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είπε: «Από τότε που είμαι στην ομάδα, έχουμε ευκαιρίες και πιστεύω ότι θα έρθουν και τα γκολ. Απέναντι σε δύο σημαντικές ομάδες καταφέραμε να σκοράρουμε και να κερδίσουμε. Δεν ξέρω αν θα έχουμε το ίδιο καλό αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα θα έχουμε ευκαιρίες και τα παιδιά θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να κερδίσουμε».