Δύο μετάλλια πανηγύρισε ο Φάρος στους Πανελλήνιους της Δράμας

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

– Δύο μετάλλια στο πανελλήνιο ανοιχτό πρωτάθλημα πινγκ πονγκ που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στο “Δημήτρης Κραχτίδης” της Δράμας ήταν ο απολογισμός του Α.Σ. Φάρου Αλεξανδρούπολης. Ο σύλλογος, που εδρεύει στο γυμναστήριο του 1ου Δημ. Σχολείου έδωσε την ευκαιρία σε 20 συνολικά μικρούς αθλητές και αθλήτριες να συμμετάσχουν σε ένα πανελλήνιο ανοιχτό πρωτάθλημα.

 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωσή του, οι εμπειρίες που αποκόμισαν ήταν πάρα πολλές όπως και τα παιχνίδια τα οποία έπαιξαν. Υπενθυμίζεται ότι στους αγώνες συμμετείχαν 205 αθλητές-τριες που προέρχονταν από 51 συλλόγους και 13 περιοχές της Ελλάδος.

Η ομάδα του Φάρου εκτός από το ρεκόρ συμμετοχών πανηγυρίζει και το ρεκόρ μεταλλίων ανάμεσα από όλες τις ομάδες της βορείου Ελλάδος. Όπως αναφέραμε και την περασμένη Τετάρτη, ένα χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο τρομερός Γιώργος Μήλιας ο οποίος έπιασε πραγματικά σπουδαία απόδοση καταφέρνοντας να βγει 3ος ως ένα από τα αουτσάιντερ της κατηγορίας. Λίγο έλειψε για τον νεαρό Γιώργο να κάνει την απόλυτη έκπληξη και να αποκλείσει από τον τελικό το Νο 1 φαβορί καθώς στον ημιτελικό κάμφθηκε πολύ δύσκολα με 3-2 σετ.

Ωστόσο ο Φάρος πήρε και δεύτερο μετάλλιο, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, στην κατηγορία των παμπαίδων Α΄ ο εξαιρετικά ταλαντούχος Ηλίας Σταματόπουλος πρόσθεσε ακόμα ένα μετάλλιο στην πλούσια συλλογή του καθώς κατετάγη 4ος αποδεικνύοντας ότι είναι ο κορυφαίος αθλητής στη Βόρειο Ελλάδα στην κατηγορία του, έχοντας ελάχιστες ήττες από αθλητές της Αθήνας και της Πάτρας. 

Πολύ καλή απόδοση έπιασαν και οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου με τους Φίλιππο Τσίτσιο (7η θέση παμπαίδες Α), Γιάννη Πιστόλα (7η θέση παμπαίδες Β), Ελισσάβετ Χατζηκύρκα (6η θέση παγκορασίδες) και την ιδιαιτέρως φορμαρισμένη Χριστίνα Καμπορούδη να ξεχωρίζουν και να αποκομούν κολακευτικά σχόλια.

Με την ομάδα του Φάρου αγωνίστηκαν και οι ανερχόμενοι παμπαίδες Δημήτριος Παπαδόπουλος, Ιωάννης Χατζηκωνσταντινίδης, Νικόλαος Μιχαλτσίδης , Βασίλης Κοασίδης , Νικόλαος Ευμορφόπουλος , Μιχάλης Τσαούσης , Νικόλαος Κάλιας οι παγκορασίδες Κωνσταντίνα Πιστόλα , Αναστασία Φλωρίδου , Σιμέλα Βούζη οι πρωταθλητής παίδων Θράκης Βασίλειος Μπίκος , οΤριαντάφυλλος Κυργιαλάνης , η κορασίδα Ελένη Χαριτούδη και ο έφηβος Κυριάκος Μπίκος.

Οι προπονητές του Α.Σ. Φάρου Αλεξανδρούπολης Λεωνίδας Ζαρειφίδης και Άγγελος Τσίμας έμειναν αρκετά ευχαριστημένοι από όλα τα παιδιά και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Χριστουγεννιάτικο Πρωτάθλημα που διοργανώνει ο σύλλογος την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 10.00 στο γυμναστήριο του 1ου Δημ. Σχολείου Αλεξανδρούπολης. Το πρωτάθλημα θα περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις και δώρα για τα παιδιά.