Δηλώσεις Μουστακίδη, Δαλακούρα, Βλασακίδη και Δημητριάδη για το ντέρμπι του Έβρου

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Για το μεγάλο ντέρμπι του Έβρου για το πρωτάθλημα της Volley League, μετά από επτά χρόνια μίλησαν παίχτες και προπονητές και από τα δυο “αντίπαλα” στρατόπεδα.

Ο Δημήτρης Βλασακίδης, μέλος της ομάδας του 2007 όταν η Ορεστιάδα γνώρισε τον υποβιβασμό, μίλησε για την αναμέτρηση με τον Εθνικό, χαρακτηρίζοντας μάλιστα εκείνο το παιχνίδι απέναντι στην Αλεξανδρούπολη ως το πιο δύσκολο της καριέρας του.

«Εκείνο ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι στην καριέρα μου. Ήξερα πως εάν νικούσε ο Εθνικός η Ορεστιάδα θα έπεφτε και αυτό δε μπορούσα να το ξεπεράσω», θυμάται ο Βλασακίδης και πρόσθεσε: «Πάντα οι αγώνες αυτών των δύο ομάδων ήταν απρόβλεπτοι με πολλές συγκινήσεις. Είναι ιδιαίτερα και δύσκολα αυτά τα ματς και είναι πολύ καλό που θα το μεταδόσει η NOVA για να το δει όλος ο κόσμος. Δεν μετράνε οι έδρες. Θυμίζει παλιές καλές εποχές μεταξύ των δύο ομάδων. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα παίξω αυτο το ντέρμπι κι ελπίζω μέσα από έναν καλό αγώνα να βγούμε νικητές».

Να ξεχάσει τις δύο ήττες με ανατροπή στο τάι μπρέικ, και να διαχειριστεί σωστότερα την κούραση και την απειρία της ομάδας του, τόνισε με δηλώσεις του ο Σάκης Μουστακίδης.
«Πρέπει να ξεπεράσουμε τον κακό μας εαυτό και να δείξουμε αποφασιστικότητα, πάθος και θέληση για τη νίκη. Το ματς θα είναι δύσκολο και πρέπει να ξεχάσουμε τις δύο ήττες από 2-0 σετ. Η Ορεστιάδα θέλει προσοχή όπως όλες οι ομάδες στο εφετινό πρωτάθλημα. Εμείς δεν έχουμε την πείρα να διαχειριστούμε αγώνες υπό πίεση και πρέπει να κουραζόμεστε πιο πολύ για να καλύψουμε τα κενά μας. Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε ούτε σε μια στιγμή και δεν πρέπει να χαρίζουμε κανένα πόντο στον αντίπαλο».

Ο έμπειρος πασαδόρος του ΑΟΟ, Μανώλης Δημητριάδης, σχολιάζοντας το μεγάλο παιχνίδι του Έβρου επεσήμανε: «Ναι σίγουρα είναι ένα ντέρμπι που όλοι οι αθλητές θα ήθελαν να το ζήσουν. Όλος ο Έβρος ζει και αναπνέει για αυτά τα παιχνίδια. Είναι ευχάριστο που και οι δύο ομάδες του Έβρου πλέον παίζουν για μια νίκη που θα τους πάει πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Σεβόμαστε τον Εθνικό για την μέχρι τώρα πορεία του τα τελευταία χρόνια και φυσικά την έδρα του που έχει κάνει ελάχιστες ήττες. Εμείς δεν έχουμε παρά μόνο να παρουσιαστούμε για άλλο ένα παιχνίδι το καλό μας εαυτό και να προσπαθήσουμε να πάρουμε το παιχνίδι για να συνεχίσουμε  την καλή μας πορεία. Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στο πάθος και στην συγκέντρωση που θα έχεις στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού επειδή υπάρχει μεγάλη ένταση εντός και εκτός γηπέδου».

Ο ακραίος των γηπεδούχων Ανέστης Δαλακούρας σχολιάζοντας το ντέρμπι του Έβρου δήλωσε: «Είναι πολύ ευχάριστο που μετά από μερικά χρόνια ξαναπαίζουν κ οι δυο ομάδες του Έβρου στην Α1… επιβεβαιώνοντας τον τίτλο που έχει ως Μητρόπολη του βόλεϊ… Το ματς είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Ερχόμαστε από δυο ήττες κ έχουμε ανάγκη ένα καλό αποτέλεσμα.. Σίγουρα θα είναι δύσκολο παιχνίδι, ένα ντέρμπι, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και με τη βοήθεια του κόσμου ελπίζουμε στη νίκη».