«Θρίλερ» με την εξαφάνιση του επικεφαλής της βουλγαρικής ΕΥΠ και φήμες ότι βρίσκεται στη Θράκη

Ελληνική διάσταση φαίνεται να λαμβάνει η υπόθεση της εξαφάνισης του Πέτκο Σέρτοφ, πρώην επικεφαλής της βουλγαρικής υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας (SANS- επί της ουσίας η βουλγαρική ΕΥΠ).

Σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece, υπάρχουν αναφορές από πηγές του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών ότι ο Σέρτοφ κατεγράφη από κάμερα στο Πετρίτσι, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στον δρόμο προς την Ελλάδα. Ο πρώην επικεφαλής της SANS φέρεται να έχει περάσει τα σύνορα- όχι με δικό του αυτοκίνητο- αυτές τις ημέρες.

Επισημαίνεται ότι για την υπόθεση έχει δοθεί σχετικό σήμα από την Ιντερπόλ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε σε ανεπίσημο επίπεδο σχετική επαφή μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών Ελλάδας και Βουλγαρίας πάνω στο ζήτημα, οι οποίες διατηρούν ανοικτή γραμμή επικοινωνίας. Οι βουλγαρικές αρχές εκτιμούν ότι ο Σέρτοφ έχει βγει εκτός συνόρων και βρίσκεται σε κάποια γειτονική χώρα- μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Ειδικότερα, εάν έχει εισέλθει στη χώρα μας, θεωρείται ότι βρίσκεται στη Θράκη.

Σημειώνεται ότι ο πρώην επικεφαλής της SANS φέρεται συνδεδεμένος με τη βουλγαρική εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος VIVID Power, για υπόθεση αγοράς ρεύματος από τη ΔΕΗ, αξίας 12-13 εκατ. ευρώ, το 2012, που εξήχθη από τη Βουλγαρία στην Τουρκία – ωστόσο εκκρεμούν ακόμα τα χρέη προς την ελληνική πλευρά.

 

Πηγή:  http://www.huffingtonpost.gr