Το ραντεβού Κλάους και Κάτσε με την… τουαλέτα πριν την ήττα του ΠΑΟΚ στα Πηγάδια

Γράφει ο Κουτσοballης

–  Η αντικατάσταση των Κλάους Αθανασιάδη, Έργκους Κάτσε και Φάνη Τζανδάρη στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της περασμένης Κυριακής στην Ξάνθη, δεν έγινε για λόγους τακτικής, έχει άλλη βάσιμη αιτία. Οπως γράφτηκε στην Θεσσαλονίκη, μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, όπου κατέλυσε η αποστολή στην ακριτική πόλη, οι τρεις προαναφερόμενοι παίκτες, μαζί με τον Στέλιο Ποζατζίδη, άρχισαν να αισθάνονται έντονες και επίμονες στομαχικές διαταραχές, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν συνέχεια στην… τουαλέτα. 

Ο λόγος δεν διευκρινίστηκε, αλλά το πρόβλημα, ενόψει του κρίσιμου αγώνα που θα άρχιζε σε λίγες ώρες, ήταν σοβαρό. Ο γιατρός του ΠΑΟΚ, Γιώργος Οικονομίδης, έκανε το παν για να μπορέσουν να αγωνιστούν οι τέσσερις παίκτες, έστω με πρόβλημα, καθώς δεν υπήρχαν εναλλακτικές επιλογές. Ενδεικτικό είναι ότι, όπως έγραψε η εφημερίδα “Arena Press”, ο Κλάους πριν από την έναρξη του αγώνα τηλεφώνησε μέσα από τα αποδυτήρια στο σπίτι του, ζητώντας και τη μητρική συμβουλή για να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις.

Τελικά, ο Κλάους, ο Κάτσε και ο Τζανδάρης έπαιξαν καταπονημένοι και εξασθενισμένοι. Ο Κλάους υπερέβαλε εαυτόν, σκόραρε και αντικαταστάθηκε από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 57΄της αναμέτρησης, όπως και ο μέτριος για τα δικά του στάνταρ απόδοσης Κάτσε, που έδωσε τη θέση του στο ίδιο λεπτό στον Ρόμπερτ Μακ, ενώ ο Φάνης Τζανδάρης έκανε το χειρότερο παιχνίδι του φέτος και έγινε αλλαγή στο 80΄, με τον Μάαρτεν Μάρτενς αντικαταστάτη του. Ο Στέλιος Ποζατζίδης, εξαιτίας των στομαχικών διαταραχών, δεν προπονήθηκε καθόλου και την επόμενη μέρα, ενώ αντίθετα οι τρεις συμπαίκτες του ήταν πολύ καλύτερα.

Δεν είναι γνωστό αν και ποιος ευθύνεται για αυτές τις στομαχικές διαταραχές. Ως συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, οι πρώτες υποψίες πέφτουν στα φαγητά και τους… μάγειρες του ξενοδοχείου όπου καταλύει η ομάδα. Ωστόσο, ως γνωστόν, η ομάδα του ΠΑΟΚ όποτε έρχεται στην Ξάνθη διανυκτερεύει στο ξενοδοχείο του πεθερού του Ζήση Βρύζα στη Ξάνθη, οπότε είναι απολύτου εμπιστοσύνης και δεδομένου ότι άλλοι δεν παραπονέθηκαν, η αιτία αναζητείται μάλλον κάπου αλλού…