Έγιναν… φίλοι Τζίμας και Γκιζάνης, την παραμονή του ιστορικού αγώνα Εθνικού – Ορεστιάδας

Γράφει ο Κουτσοballης

– Το βράδυ του Σαββάτου αναβιώνει μετά από χρόνια η μεγάλη μάχη του Έβρου! Ο πέμπτος της βαθμολογίας Εθνικός Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζει τον έκτο ΑΟ Ορεστιάδας! Μια μέρα λοιπόν πριν από το συγκεκριμένο παιχνίδι, φαίνεται ότι… συμφιλιώθηκαν οι πρόεδροι των ΤΑΑ των δύο σωματείων: ο Γιάννης Τζίμας του Εθνικού και ο Βασίλης Γκιζάνης του ΑΟΟ!

 

Όταν λέμε συμφιλιώθηκαν, κυριολεκτούμε. Έγιναν φίλοι! Ή αν θέλετε, έγιναν φίλοι, τουλάχιστον στο facebook. Μένει στην πράξη να δούμε αν η συμβολική αυτή κίνηση θα έχει και συνέχεια εντός αγωνιστικών χώρων.

Άλλωστε οι σχέσεις των δύο ανδρών τον τελευταίο ενάμισι χρόνο ποτέ δεν ήταν και οι καλύτερες. Ιδίως από τότε που ο Τζίμας είχε ψηφίσει ενάντια στα συμφέροντα της Ορεστιάδας, σε εκείνη την περίφημη ψηφοφορία που θα άνοιγε τον δρόμο για άνοδο του ΑΟΟ μιαν ώρα αρχύτερα στην Volley League. Βέβαια, εκείνη η ψήφος δεν έκρινε και πολλά στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά η στάση του Εθνικού (υπέρ του Παναθηναϊκού και κατά του ΑΟΟ) επικρίθηκε ιδιαίτερα εκείνη την εποχή και είχε ανοίξει βεντέτα.

“Εμείς το κρατάμε, δεν το ξεχνάμε, αλλά δεν θα κάνουμε ποτέ το ίδιο”, έλεγε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο Γκιζάνης και άφησε να εννοηθεί ότι ο Τζίμας έπραξε τότε ενάντια στην συνείδησή του, για να μπορέσει να εξαργυρώσει εκείνη την ψήφο με το οφίτσιο του γενικού γραμματέα της ΕΣΑΠ. Από τότε ωστόσο, κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι. Η Ορεστιάδα ανέβηκε στην Α1, έγινε μέλος της ΕΣΑΠ και ουσιαστικά συναίνεσε στην εκλογή του Τζίμα ως γραμματέα. Η βεντέτα που είχε ανοίξει, δείχνει να κλείνει.

Και σαν αποκορύφωνα, παραμονή του πρώτου μεταξύ τους αγώνα για το πρωτάθλημα της Α1 μετά από σχεδόν 7 χρόνια, οι δυο αντίπαλοι πρόεδροι εγιναν και επισήμως… φίλοι (έστω και στο facebook). Δίνοντας το καλό παράδειγμα ότι τίποτα δεν πρέπει να χωρίζει τους Θρακιώτες πριν και μετά τους αγώνες, καθώς η όποια αντιπαλότητα οφείλει να μένει εκεί και αντιθέτως, οι παράγοντές τους θα πρέπει να συνεργάζονται για το καλό των ομάδων τους απέναντι στους “αντιπάλους” που βρίσκονται μετά τον ποταμό Νέστο. Οι στόχοι είναι κοινή και μαζί, ενωμένοι, οι Θράκες μπορούμε σίγουρα να πετύχουμε περισσότερα…