Ανάλυση: Το σοβαρό πρόβλημα στο σκοράρισμα και η δύσκολη συνέχεια για τον Πανθρακικό

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Μπορεί ο Πανθρακικός να έχει παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης στο παιχνίδι του από την ημέρα που ήρθε ο Μανουέλ Ρόκα, όμως, οι ευκαιρίες δεν γίνονται γκολ κι αυτό ανησυχεί τον Ισπανό, ενώ αποδεικνύει πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Ιγκορ στην ομάδα.

 

Η ομάδα της Κομοτηνής δεν κατάφερε στο ματς με τον Εργοτέλη να μετουσιώσει σε γκολ μια από τις 22 τελικές προσπάθειες που είχε (από τις οποίες οι οκτώ εντός εστίας), κι αυτό ήταν κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Η κρητική ομάδα βρίσκεται ουραγός στην βαθμολογία και έχει την χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος και κατά συνέπεια το γεγονός ότι δεν παραβιάστηκε η εστία της κρούει κώδωνα κινδύνου.

Παρόλο λοιπόν που η απουσία του Πανθρακικού ήταν μία και μοναδική (Ίγκορ) αποδείχθηκε πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να μείνει η ομάδα του Ρόκα στο μηδέν. Ο Βραζιλιάνος παραμένει η πιο αξιόπιστη λύση του συλλόγου τη Κομοτηνής και το πρόβλημα στο σκοράρισμα πολύ πιθανό να παραμείνει όσο δεν επιστρέφει στη «δράση».  

Ο τεχνικός του Πανθρακικού ναι μεν δεν είχε τον Ίγκορ, τον πλέον εύστοχο ποδοσφαιριστή της ομάδας από πέρσι, όταν και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του συλλόγου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται να σπαταλά τόσες ευκαιρίες. Η ομάδα της Κομοτηνής, μάλιστα, έχει μπροστά της κι ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα, αρχής γενομένης από ένα εξαιρετικά δύσκολο ματς, στο οποίο γνωρίζει πως αν θέλει να έχει τύχει θα πρέπει να σκοράρει.

Ο Πανθρακικός θα παίξει την Κυριακή με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και ο Ρόκα αναζητά ήδη τις λύσεις για την επιθετική γραμμή της ομάδας του. Μπορεί το περσινό 2-1 της ομάδας της Κομοτηνής στη Λεωφόρο να αποτελεί «οδηγό», όμως, απουσιάζουν αρκετοί παίκτες πλέον από το ρόστερ, όπως ο σκόρερ του πρώτου περσινού γκολ Ζεκίνια, ενώ άλλοι δεν έχουν ενεργό ρόλο, όπως ο σκόρερ του δεύτερου γκολ Ρομέου.

Συνεπώς, ο Ρόκα θα πρέπει να βασιστεί ξανά στη… δοκιμασμένη συνταγή των Ντιγκινί, Ίγκορ, Κάσες και Τζάνη έτσι ώστε να περιμένει κάτι καλό επιθετικά. Στο επιθετικό κομμάτι ρίχνει την προσοχή του αυτές τις μέρες ο Ρόκα ενόψει της δύσκολης εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό, καθώς αν θέλουν οι Θρακιώτες να διεκδικήσουν κάτι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» θα πρέπει στις λιγοστές λογικά ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν να έχουν πιο «καθαρό» μυαλό.

Το ζήτημα για τον Πανθρακικό είναι ότι χρόνος πολύς δεν υπάρχει. Ουσιαστικά μέσα σε επτά μέρες θα παίξει όλη την χρονιά, στα τελευταία παιχνίδια αυτής της χρονιάς. Υπενθυμίζεται ότι πέρα από την αναμέτρηση στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό (14/12, 19:30, LIVE από το ThrakiSportS) ακολουθούν δυο εντός έδρας μεν αλλά εξαιρετικά κρίσιμα παιχνίδια με τον Αστέρα Τρίπολης την προσεχή Τετάρτη (17/12, 15:00, LIVE από το ThrakiSportS) και τη Βέροια το μεθεπόμενο Σάββατο (20/12, 15:00, LIVE από το ThrakiSportS). Δυο ομάδες ιδιαίτερα ποιοτικές, φορμαρισμένες και ψηλά στη βαθμολογία, που δύσκολα θα… παραδοθούν.

Συνεπώς, θα πρέπει ο Πανθρακικός να κάνει πολύ καλύτερα παιχνίδια από ότι έχει κάνει ως σήμερα για να πάρει βαθμούς. Γιατί αν δεν πάρει, το 2015 θα προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολο…