Στα άκρα η Skoda με τον Κάλβο! Αιχμηρή απάντηση Παπαδημητρίου στον… δικηγόρο του παίκτη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις του Κάρλος Κάλβο με την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, καθώς όπως δημοσιοποίησε η ίδια η ΠΑΕ με μεσημβρινή ανακοίνωση, ουσιαστικά πλέον στην υπόθεση έχουν εμπλακεί… δικηγόροι. Μάλιστα, την Τετάρτη (10/12) εστάλη e-mail (προφανώς δίκην εξωδίκου) προς την ΠΑΕ από τον δικηγόρο του Κάλβο, Στέργιο Γιαλάογλου, με το οποίο επισημαίνεται ότι ο παίκτης βρίσκεται σε καραντίνα και αφήνεται να εννοηθεί ότι θα δημοσιοποιηθούν προς τον Τύπο οι πραγματικοί λόγοι της τιμωρίας του.

 

Η αντίδραση της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη σε αυτό το e-mail υπήρξε άμεση, καθώς πριν συμπληρωθούν καν 24 ώρες από την παραλαβή του, αυτό απαντήθηκε από τον αντιπρόεδρο της ομάδας Γιάννη Παπαδημητρίου. Η απάντηση είναι αρκετά αιχμηρή, σε ορισμένες περιπτώσεις ειρωνική αλλά σε κάθε περίπτωση πολύ προσεκτική. Είναι χαρακτηριστικό ότι με αυτήν “εγκαλείται” ο δικηγόρος του Κάλβο γιατί  έγραψε λάθος την λέξη “Skoda” (με “c” αντί για το ορθό “k”) και προφανώς σκόπιμα στην έναρξη της απάντησης, αναφέρεται λάθος το όνομά του (Γιαλόγλου αντί για το ορθό Γιαλάογλου).

Το σημαντικό όμως είναι ότι η απάντηση δημοσιοποιήθηκε από την ίδια την ΠΑΕ με δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της και με την οποία ουσιαστικά γνωστοποιήθηκε αυτή η ανταλλαγή e-mails ανάμεσα στις δύο πλευρές με παρέμβαση ακόμα και δικηγόρων. Σε αυτήν διαψεύδεται ότι ο παίκτης είναι σε καραντίνα, επισημαίνεται ότι η ΠΑΕ είναι απολύτως εντάξει στις υποχρεώσεις της απέναντι στον παίκτη και αφήνεται να εννοηθεί ότι απουσιάζει από τους αγώνες με δική του ευθύνη. Παράλληλα, προκαλείται η πλευρά Κάλβο να δημοσιοποιήσει τους λόγους “της δήθεν τιμωρίας του ποδοσφαιριστή”, όπως επισημαίνεται.  

Αναλυτικά, το e-mail (που ουσιαστικά αποτελεί κάτι σαν εξώδικη απάντηση της ΠΑΕ στο προηγούμενο e-mail από τον δικηγόρο του ποδοσφαιριστή), το οποίο υπογράφεται από τον Γιάννη Παπαδημητρίου και δημοσιοποιήθηκε από την ίδια την ΠΑΕ, έχει ως εξής:

 

Αγαπητέ κύριε Γιαλόγλου (————–)

Σε συνέχεια του e-mail που μας αποστείλατε στις 10/12/14, αφου προηγουμένως σας επισημάνω ότι στο μέλλον σωστό θα είναι πριν στείλετε την οποιαδήποτε επιστολή, να γνωρίζετε πως γράφεται η Εταιρεία ή το Νομικό Πρόσωπο στο οποίο απευθύνεστε (SKODA ME K), σας γνωρίζω τα κάτωθι:

1. Είναι ψευδές ότι ο παίκτης βρίσκεται σε μια ιδιότυπη όπως τη λέτε καραντίνα.

2. Ο ποδοσφαιριστής Calvo, ο οποίος υπεβλήθει σε εργομετρικές εξετάσεις, στις οποίες ως πριν λίγες μέρες αδικαιολόγητα αρνείτο να υποβληθεί, παρότι όλοι οι παίκτες της ομάδας υπεβλήθησαν σε αυτές, συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις και στις υποχρέωσεις της πρώτης ομάδας όπως όλοι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο ρόστερ αυτής.

3. Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ είναι συνεπής σε όλες τις οικονομικές και άλλες υποχρεώσεις που απορρέουν από το συμβόλαιο το οποίο έχει υπογράψει με τον εν λόγω ποδοσφαιριστή.

4. Μας «απειλείτε» ότι για να μην φθάσετε στα άκρα και προκειμένου να μην δημοσιοποιήσετε τους λόγους τηςδήθεν τιμωρίας του (δεν καταλαβαίνουμε βέβαια σεποιά τιμωρία αναφέρεστε), μας ζητάτε να λύσουμε τη συνεργασία μας με κοινή συναίνεση. Μπορείτε άμεσα να γνωστοποιήσετε τους δήθεν, κατά την κρίση σας, λόγους αυτής της δήθεν τιμωρίας που επικαλείστε και εμείς βέβαια επιφυλασσόμαστε του κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.

5. Είναι πολύ σημαντικό που μας ενημερώνετε ότι ο πελάτης σας θέλει να αγωνιστεί και να τηρήσει το συμβόλαιό του, γιατί μέχρι τώρα είχαμε τις αμφιβολίες μας.

6. Τέλος, ο εν λόγω ποδοσφαιριστής, όπως και ο κάθε ποδοσφαιριστής της Skoda Ξάνθη έχει μια τιμή πώλησης στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Αν έχετε την οποιαδήποτε πρόταση να μας προσκομίσετε από οποιαδήποτε ομάδα της Ελλάδας ή του εξωτερικού, πιστέψτε μας θα τη δούμε με ειλικρινή συμπάθεια. Αν πάλι δεν έχετε κάποια προσφορά να μας προσκομίσετε για τυχόν μετεγγραφή του πελάτη σας, να είστε βέβαιοι ότι η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, θα τηρήσει, όπως άλλωστε κάνει πάντα, όλες τις οικονομικές και άλλες υποχρεώσεις που απορρέουν απο το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τον ποδοσφαιριστή Carlos Calvo μέχρι τη λήξη του συμβολαίου αυτού.

Σε κάθε περίπτωση όμως, θα πρέπει να ενημερώσετε τον πελάτη σας και είμαστε σίγουροι ότι θα το πράξετε, ότι, όπως η Skoda Ξάνθη θα είναι πάντα συνεπής σε όλες τις υποχρεώσεις της απέναντι του, θα πρέπει και εκείνος να είναι συνεπής σε όλες τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στη Skoda Ξάνθη.

ΥΓ1. Προκειμένου να σας διευκολύνουμε να πραγματοποιήσετε την «απειλή» σας και να γνωστοποιήσετε τους δήθεν, κατά την κρίση σας, λόγους της δήθεν τιμωρίας του ποδοσφαιριστή την οποία επικαλείστε, θα δημοσιοποιήσουμε το παρόν e-mail.

ΥΓ2. Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας στο απώτερο μέλλον να δημοσιοποιήσουμε επιστολή του πελάτη σας προς την ΠΑΕ SkodaΞάνθη από την οποία καθαρά διαφαίνεται το κατά πόσον υπήρξε συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι στην Εταιρεία μας.

Μετά τιμής
Ιωάννης Παπαδημητρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here